Skip to main content

Ny til Linux? Ikke bruk Ubuntu, du vil sannsynligvis like Linux Mint Better

Ny til Linux? Ikke bruk Ubuntu, du vil sannsynligvis like Linux Mint Better

Geoffrey Carr

Linux nybegynnere har sikkert hørt mye om Ubuntu, men det er ikke den eneste Linux-distribusjonen. Faktisk er Ubuntus standard Unity-skrivebord fortsatt kontroversielt blant Linux Linux-brukere i dag.

Mange Linux-brukere foretrekker et mer tradisjonelt skrivebordsgrensesnitt, og Linux Mint tilbyr det. Siden Ubuntu fokuserer mer på Ubuntu for telefoner, kan Linux Mint være et enda klarere valg i fremtiden.

Nei, Ubuntu er ikke forferdelig. Noen mennesker foretrekker Ubuntu's Unity-skrivebord og elsker det. Men du vil sannsynligvis ha en enklere tid å ta tak i Linux Mint i stedet for Ubuntu.

Problemene med Ubuntu

La oss ta en rask titt på Ubuntu's Unity-skrivebordet først. Nye brukere (og til og med erfarne Linux-brukere) vil ha mange problemer med det:

  • Standardfilen / Rediger / Vis-menyen er helt skilt fra hvert vindu og vises øverst på linjen, som en Mac. Dette er uvanlig for Windows-brukere. Verre ennå, menyen File / Edit / View er faktisk skjult til du beveger musen opp til linjen, og så vises den. Dette er bare unødvendig forvirrende.
  • Vinduets styringsknapper (lukke, minimere og maksimere) vises øverst til venstre i hvert vindu i stedet for øverst til høyre. Dette er mer som Mac OS X enn Windows. Det pleide å være et skjult alternativ for å flytte disse knappene tilbake til høyre side, men det virker ikke lenger.

  • Unity-skrivebordet har en slags dock, kjent som en lansering, som viser snarveier til dine applikasjoner og til å kjøre programmer. Du kan ikke få en mer tradisjonell oppgavelinje, hvis du foretrekker det, som du kan på Windows. Lanseringsprogrammet vises også alltid på venstre side av skjermen. Du kan ikke flytte den til en annen kant av skjermen, som du kan på Windows og Mac.
  • Programstarteren er ganske forvirrende. I stedet for å være en enkel lokalmeny med en liste over nyttige snarveier, er det et fullskjermsøkgrensesnitt som standard. For å se en liste over installerte programmer, må du klikke på Ubuntu-snarveien og velge det lille applikasjonsvisning-ikonet nederst på skjermen. Du må da klikke på "Se flere resultater" ved siden av de installerte applikasjonene, og du får en fullstendig, alfabetisert liste over programmer uten noen kategorier eller annen nyttig informasjon. Det såkalte "dash" -grensesnittet fungerer best hvis du bruker det til søk, og du vil se Amazon-søkeresultatene hvis du gjør det. Andre alternativer du kan forvente å finne i en "Startmeny" -menymeny, vises i indikatormenyene øverst til høyre på skjermen.

La oss være ærlige, det kan være enkelt for en ny bruker å bli forvirret av dette grensesnittet. Selv erfarne Linux-brukere - heller, spesielt erfarne Linux-brukere som kutter tennene sine på tidligere skrivebord - kan ikke finne dette grensesnittet for å være det mest komfortable.

Hvorfor Linux Mint er mer komfortabel (og fantastisk)

Linux Mint tilbyr to primære smaker. Man har kanelbordet, et moderne skrivebordsmiljø, mens en annen tilbyr MATE-skrivebordet, som er en "gaffel" av det eldre GNOME 2-skrivebordet som tidligere ble brukt av Ubuntu og andre Linux-distribusjoner.

Vi har en tendens til å foretrekke kanel, da den inneholder flere av de nyeste teknologiene. Men det betyr ikke at det er like quirky som Ubuntu's Unity. Kanelbordet inneholder en popup-meny for å starte programmer og administrere innstillinger som fungerer som du forventer det. Den har en kjent oppgavelinje, som kan flyttes til andre kanter på skjermen. Vinduets styringsknapper er på plass Windows-brukere vil forvente dem. Dens fil / Edit / View menyer fungerer normalt og er en del av hvert vindu. Hvis du har brukt Windows - eller hvis du sist brukte Linux for en stund siden og foretrekker mer tradisjonelle skrivebordsmiljøer - kanel er et godt alternativ.

MATE er ikke så ille heller. Det er et mer tradisjonelt skrivebordsmiljø - helt ned til den underliggende koden - og Mint konfigurerer den til å se og fungere mye som kanel gjør. Ja, det er en enkel applikasjonsmeny, en oppgavelinje og alt!

Dette er bare skrivebordet grensesnitt ting, skjønt. Mint har noen andre fordeler, å ha "tvilsomme ting" som multimedia codec support og Flash-nettleser-plugin-modulen som standard installert. Dette var Linux Mints opprinnelige grunn til eksistens. Hvis du er en hardcore open source geek, er dette ikke bra. Men hvis du er den gjennomsnittlige Linux-brukeren, vil du sannsynligvis ønske å installere disse tingene uansett.

Men Ubuntu har gjort det enklere også, og alt som trengs, er et enkelt klikk i Ubuntu installasjonsprogrammet for å installere disse ekstra tingene.

Linux Mint er i utgangspunktet Ubuntu, også

Det er mye programvare i Ubuntu's programvarebeholdere, og mange applikasjoner (som Valves Steam for Linux) offisielt målretter Ubuntu som deres støttede Linux-distribusjon. Det er en grunn til å foretrekke Ubuntu.

Men Linux Mint er faktisk ekstremt nær Ubuntu. Den bruker Ubuntus programvarebeholdere, så du har tilgang til all programvare som tilbys av Ubuntu. Den bruker til og med oppdateringene Ubuntu tilbyr, selv om Ubuntus utviklere og Mint-utviklere har slått sammen Linux Mints mer konservative tilnærming til potensielt farlige oppdateringer.


Du kan også prøve andre offisielle Ubuntu-derivater med forskjellige skrivebord, selvfølgelig.Xubuntu-skrivebordet med Xfce er trolig den mest tradisjonelle. Men for mange brukere går kanelbordsskriveren en fin linje mellom å være moderne-men-tradisjonell. Til tross for å være eldre, kan MATE-skrivebordet basert på GNOME 2 være mer komfortabelt og i stand enn Xfce-skrivebordet til mange mennesker.

Linux Mint er også fokusert på bare å gi et polert skrivebordgrensesnitt, mens Canonical jager foreningen av skrivebord og smarttelefon med de nyeste versjonene. Det kan lønne seg på lang sikt, men det har ikke ennå.

Dette er ikke det siste ordet, selvfølgelig. Du er velkommen til å prøve Ubuntu, spesielt hvis du ikke er den største fanen av Mint. Eller prøv andre Linux-distribusjoner! Men ikke bare last ned Ubuntu og hopp av Linux-skrivebordet fordi Ubuntu Unity-skrivebordet ikke fungerer for deg. Det virker ikke for mange Linux-brukere.

Link
Plus
Send
Send
Pin