Skip to main content

AirDrop 101: Send enkelt innhold mellom nærliggende iPhones, iPads og Macs

AirDrop 101: Send enkelt innhold mellom nærliggende iPhones, iPads og Macs

Geoffrey Carr

Med AirDrop kan du raskt og enkelt sende koblinger, bilder, filer og mer innhold mellom nærliggende iPhones, iPads og Macs. Bare åpne delingspanelet og trykk på en nærliggende enhet.

Dette fungerer litt som Android Beam på Android-telefoner og -tabletter. Men alt fungerer trådløst via Bluetooth uten at det kreves NFC-kontakt. Det er bare kompatibelt med Apples egne enheter.

Hvorfor AirDrop er så nyttig

Hvis du har Apple-enheter, er AirDrop en enkel måte å sende innhold frem og tilbake med en annen person - eller mellom enhetene dine. Det tar bare noen få kraner, og alt skjer helt trådløst. Hvis noen er i nærheten - og de må være i nærheten, innenfor Bluetooth-rekkevidde - trenger du ikke å stole på SMS, iMessage, e-post eller andre kommunikasjonsapper for å sende ting frem og tilbake.

I motsetning til lignende Android- og Windows Phone-løsninger som krever back-to-back NFC-kontakt av telefonene dine, fungerer AirDrop helt trådløst over Bluetooth. Den er tilgjengelig på iPhones og iPads siden iOS 7 og Macs siden OS X 10.10 Yosemite. Du kan bruke den til å sende innhold mellom dine egne enheter, eller dele det med andres enheter hvis de er i nærheten. Dessverre krever AirDrop Apple-enheter, så det er ikke kompatibelt med Android- eller Windows-enheter.

AirDrop Avhenger av dine kontakter for personvern

Som standard gjør AirDrop deg bare synlig for folk som er i kontaktlisten din. Hvis du vil AirDrop med folk, må de legge deg til sine kontakter, og du må legge dem til som en kontakt. Dette bør ikke kreve mye innsats - hvis du gjør dette med noen du kjenner, er du sannsynligvis allerede i hverandres kontakter. Hvis du vil AirDrop med folk uten å legge til hverandre i kontaktene dine, kan du alltid midlertidig bytte AirDrop for å jobbe med alle, ignorerer kontakter.

Denne funksjonen sikrer at du ikke bare vises i andres AirDrop-paneler når du går rundt. Folk kan ikke se navnet ditt hvis du er i nærheten, og de vil ikke kunne sende noe til deg. Bare de i kontaktene dine har tillatelse til å se deg.

Bruke AirDrop på en iPhone eller iPad

Trekk opp "Control Center" -panelet på iPhone, iPad eller iPod Touch ved å plassere fingeren under skjermen og flytte den oppover. Du kan se om AirDrop er aktivert ved å se på "AirDrop" -statusen her. Som AirDrop stole på Bluetooth, vil det være av hvis Bluetooth er deaktivert.

Trykk på AirDrop-alternativet for å kontrollere hvordan AirDrop fungerer. Du kan deaktivere den, bare aktivere AirDrop for personer i kontaktene dine (dette er standard), eller tillat AirDrop for alle.

For å faktisk bruke AirDrop, trykk på Del-knappen i et hvilket som helst program på iOS. Du får se listen over nærliggende personer og enheter du kan AirDrop til øverst på panelet Del. Trykk et navn og en enhet for å dele det nåværende innholdet med dem, send det trådløst via Bluetooth

Det kan ta et øyeblikk for telefonen eller nettbrettet å oppdage nærliggende enheter, så hold igjen. Du kan også prøve å våkne en enhet hvis den ikke er funnet - for eksempel må du kanskje våkne opp en iPhone eller iPad hvis du vil AirDrop til den, og den vises ikke umiddelbart.

Personen du er AirDropping til, vil se et varsel på enheten, informere dem om at du vil sende dem en slags innhold - en webadresse, et bilde eller noe annet.

Bruke AirDrop på en Mac

På en Mac finner du listen over tilgjengelige enheter du kan AirDrop til under Finder. Dra og slipp filer til en annen enhet for å dele dem. For eksempel kan du dra og slippe en fil på en persons navn, og den vil sende den til Mac-en. Eller du kan sende et bilde fra din Mac til iPhone.

Som du kan på iOS, kan du velge hvem som kan se deg i sin AirDrop-liste med alternativene nederst i vinduet. Bare klikk på "Tillat meg å bli oppdaget av:" -menyen.

AirDrop er også integrert i Mac OS X 10.10 Yosemites nye delingsfunksjoner. Du kan for eksempel klikke på Del-knappen i Safari-nettleseren og velge AirDrop for å sende en kobling til gjeldende nettside via AirDrop, akkurat som du kan på en mobilenhet.


Avgjørende, AirDrop er kompatibelt mellom både iOS-enheter og Mac-maskiner, noe som gjør det til en praktisk måte å sende trådløst innhold mellom nærliggende enheter av enhver TPE - så lenge de er laget av Apple. AirDrop fungerer veldig bra hvis du bruker Apple-enheter, og det er den typen løsning som egentlig også bør brukes av Android og Windows-enheter. AirDrop hjelper deg med å løse problemet med å dele filer, bilder og andre biter av data mellom nærliggende enheter.

Link
Plus
Send
Send
Pin