Skip to main content

Slik sletter du Facebook Search History på en PC

Slik sletter du Facebook Search History på en PC

Geoffrey Carr

Lagre Facebook-søkeloggen din skal hjelpe deg ved å gjøre det enklere for deg å finne det du leter etter, men det er også en måte å samle så mye informasjon om deg som mulig og selge den til annonsører.

Facebook er flott for samhandling med venner og familie, men det skaper også en database i bakgrunnen av alt du søker etter på deres nettsted. Hvis du vil begrense informasjonen som Facebook lagrer om deg, eller bare fjerne irrelevante eller uønskede søkeelementer, kan du slette søkeloggen din på Facebook.

For å begynne, gå til Facebook-siden, logg inn på kontoen din, og gå til hjemmesiden din. Klikk på nedpilen øverst til høyre på siden og velg "Aktivitetslogg" fra rullegardinmenyen.

En liste over alternativer vises på venstre side av aktivitetsloggen. Klikk "Mer" under "Kommentarer" for å utvide listen.

Klikk "Søk" i den utvidede listen.

En liste over alle søkene dine vises etter dato. For å slette ett søkeelement, klikk på blokkikonet til høyre for elementet og velg "Slett" fra rullegardinmenyen.

Dialogboksen "Fjern søk" viser at du vil fjerne søket. Klikk på "Fjern søk" for å fullføre fjerningsprosessen.

For å slette all søkeloggen din, klikk på koblingen "Slett søk" øverst på siden.

En bekreftelsesdialogboks vises for denne handlingen, og påminner deg om at søkeloggen din hjelper dem med å vise deg bedre resultater når du søker. Det de ikke sier er at det også hjelper dem med å samle inn informasjon om deg. Hvis du heller ikke vil gi dem den informasjonen, klikker du på "Tøm søk" for å fjerne hele søkeloggen.

For å begrense informasjonen Facebook samler om deg, utfør denne enkle prosedyren ofte for å fjerne søkene dine. Du kan også beskytte ditt privatliv online ved å starte nettleseren din i privat nettlesingsmodus. Hvis du bruker Chrome, kan du gjøre det enkelt å åpne nettleseren i Incognito-modus fra en snarvei.

Vi har også vist deg hvordan du fjerner Google-søkeloggen din.

Link
Plus
Send
Send
Pin