Skip to main content

Slik setter du Gmail som standard e-postklient i OS X

Slik setter du Gmail som standard e-postklient i OS X

Geoffrey Carr

Hvis du noen gang har surfet på en Mac og klikket på en mailto: -kobling, har du kanskje oppdaget at det ofte har en tendens til å være standard for Mail-appen. Hvis du vil bruke Gmail (eller en annen e-posttjeneste), må du gjøre noen endringer.

For å være tydelig, er problemet ikke med åpne koblinger i en annen e-postklient som Outlook eller Thunderbird. Mange løsninger vi fant, forklarer at alt du trenger å gjøre er å åpne e-postens preferanser og velg standard e-postleser.

Dette betyr bare at e-post åpnes som standard i en annen e-postklient. Hvis du vil at mailto: koblinger for å åpne i Gmail på Safari eller Chrome eller en annen nettleser, vil det imidlertid ikke fungere. Du må faktisk klippe ut Mail helt og gjøre endringene i nettleseren selv.

På Chrome er det utrolig enkelt å åpne åpen mailto: koblinger i Gmail. Du kan ganske enkelt åpne et Gmail-vindu og klikke på de grå doble diamanter ved siden av bokmerkestjernen. Ut dukker opp en dialogboks som spør om du vil tillate, nekte eller ignorere. Hvis du velger "tillate" eller "nekte" på en eller annen måte, er du satt.

Hvis du senere forandrer deg, for eksempel hvis du skjønner at du vil åpne mailto: koblinger i Gmail, så kan du endre den. Skriv inn "chrome: // settings / handlers" i adresselinjen og velg (eller fjern) gmail som postbehandler.

Hvis du bruker Firefox, er det også enkelt. Åpne innstillingene ("Kommando +") og klikk på "Programmer" -fanen. Bla gjennom "Content Type" til du finner "mailto" og velg deretter standard "Action" fra høyre kolonne.

Ok, så er det tredjeparts nettlesere, men hva med Apples egen Safari-nettleser, som et stort antall Mac-brukere bruker som standard?

Dessverre har Safari ikke en enkel måte å sette applikasjonsbehandlere på. Vi søkte etter en enkel metode (søkeord: enkelt) som en innstillings- eller konfigurasjonsfil, men den eneste måten å pålidelig gjøre i Safari, bruker mailto-utvidelsen (den er også tilgjengelig for Opera og Chrome).

Mailto-utvidelsen fungerer for mer enn bare Gmail. Når du laster ned utvidelsen og installerer den, åpnes en konfigurasjonsskjerm. Velg posttjenesten og start Safari på nytt.

Nå, når du klikker på mailto: linker, bør e-posttjenesten din åpnes i en komponentfane. Merk, hvis e-posten din ikke er representert i denne listen. Du kan klikke på "Egendefinert nettadresse" nederst og legge til den. Du bør utføre et websøk eller konsultere e-postens kunnskapsbase for hva den nettadressen ville være.

Hvis du bytter tankene eller e-posttjenesten, vil du åpne Safaris preferanser og klikke på "Utvidelser" -fanen og deretter "Avinstaller" for å fjerne utvidelsen, eller "Valg" for å åpne konfigurasjonssiden igjen.

Det er alt som er å sette Gmail som standard e-post på OS X, og forhåpentligvis kan du bruke disse metodene til å endre e-postbehandleren uavhengig av tjenesten. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar å legge til, oppfordrer vi deg til å legge til tankene dine på vårt diskusjonsforum.

Link
Plus
Send
Send
Pin