Skip to main content

Hvordan åpne terminal i nåværende OS X Finder Location

Hvordan åpne terminal i nåværende OS X Finder Location

Geoffrey Carr

Har du noen gang jobbet i OS X Finder og ønsket å åpne Terminal på den nøyaktige plasseringen? Det er en enkel måte å gjøre dette på, og så er det en enda enklere måte.

Windows-brukere har brukt denne kraften i ganske lang tid. I et hvilket som helst File Explorer-vindu kan du bare klikke på "Fil" -menyen, og deretter ser du to alternativer for å åpne den plasseringen i en ledetekst.

Det er ikke mindre lett i OS X, lagre for et par trinn. Når du vil navigere til et sted i Finder fra kommandolinjen. Du kan åpne terminalen og enten endre katalogen manuelt, noe som er tidkrevende, eller bare dra og slipp den plasseringen på Terminal-vinduet.

Det er ikke akkurat ubeleilig, og hvis du trenger å gjøre endringer i mange filer eller mapper, kan du faktisk dra alt inn i terminalen samtidig.

Så, dra og slipp-metoden er ikke slash, men det er en annen måte som er kombinert med en hurtigtast, enda raskere og uten tvil mer effektiv.

Legge til en terminal snarvei på tjenestemenyen

Det vi vil gjøre er å legge til en eller to snarveier til OS Xs tjenestemeny, slik at du kan velge et sted, åpne menyen eller bruke en tastaturkombinasjon, og umiddelbart ha et Terminal-vindu på den plasseringen.

Når vi velger en plassering i Finder, åpner du deretter "Finder -> Tjenester" -menyen, vi har to snarveier for å åpne den mappen i et nytt terminalvindu.

På samme måte høyreklikker du den mappen, og du får se menyen Tjenester nederst på hurtigmenyen.

Som standard er disse snarveiene ikke aktivert, men det er enkelt å gjøre det, og i prosessen, men valgfritt, legger du til tastaturkombinasjoner for å virkelig kaste opp Terminal-koteletter.

Først vil du åpne tastatursysteminnstillingene og klikke på "Snarveier" -fanen. Hvis du aldri har lagt til snarveier til OS X, er det en mer omfattende artikkel du kan lese.

For å legge til Terminal snarveier til Tjenester-menyen, klikk på kategorien "Tjenester", bla ned til "Filer og mapper" og aktiver "Ny terminal på mappe" og om ønskelig, "Ny terminalfan i mappe."

Eventuelt kan du også legge til tastaturkombinasjon, som vi anbefaler.

Nå har vi våre Terminal snarveier aktivert, og vi kan bruke dem når som helst vi har Finder åpen. I vårt tilfelle vil vi åpne et nytt Terminal-vindu når vi bruker tastaturkombinasjonen "Control + Option + Shift + T".

Hvis vi bruker kombinasjonen "Command + Control + Option + Shift + T", vil Terminal åpne en ny kategori i stedet for et nytt vindu.

Det er så enkelt som å åpne Terminal-vinduer på et hvilket som helst sted, enten ved å dra og slipp, menyen Tjenester, eller en hurtigtast, som sparer tid og kanskje noen ekstra trinn.

La oss høre fra deg om dine favoritt OS X-tidsbesparende. Er det noe du har gjort for å tilpasse systemet ditt, som du ikke kunne gjøre uten? Legg til din tilbakemelding på vårt diskusjonsforum. Vi vil gjerne høre fra deg.

Link
Plus
Send
Send
Pin