Skip to main content

Hvordan markere og dra og slipp uten å holde museknappen nede i Windows

Hvordan markere og dra og slipp uten å holde museknappen nede i Windows

Geoffrey Carr

Hvis du bruker en pekefelt eller styreflate, eller hvis du har leddgikt eller andre problemer når du bruker en mus, kan det hende du finner det vanskelig å holde den primære museknappen nede og flytte musen samtidig for å velge tekst og flytte elementer.

Det er imidlertid en innebygd funksjon i Windows kalt ClickLock som lar deg kort holde nede den primære museknappen, flytte musen for å velge tekst eller flytte et element, og deretter klikke på museknappen igjen for å avslutte valget eller flytte. Vi viser deg hvordan du aktiverer denne funksjonen.

Trykk på "Windows-tasten + X" for å få tilgang til Power User- eller Win + X-menyen. Velg "Kontrollpanel" fra popup-menyen.

MERK: Det finnes også andre metoder for å få tilgang til Win + X-menyen.

På skjermbildet "Kontrollpanel" klikker du på "Maskinvare og lyd".

Under "Apparater og skrivere", på "Maskinvare og lyd" -skjermen, klikk "Mus".

MERK: Med menyen "Vis etter" kan du vise alle "Kontrollpanel" -elementene i en liste med store eller små ikoner.

Hvis du ser på "Kontrollpanel" -elementene med store eller små ikoner, klikker du på "Mus" i listen.

Kontroller at "Knapper" -fanen er aktiv i dialogboksen "Musegenskaper". I «ClickLock» -delen velger du «Slå på ClickLock» -kontrollen, så det er et merke i boksen, og klikk deretter på "Innstillinger" -knappen.

Dialogboksen Innstillinger for klikklås viser, slik at du kan angi hvor lenge du trenger å holde nede museknappen før du klikker "låst". Klikk og dra glidebryteren til den ene siden eller den andre for å forkorte eller forlenge mengden tid som kreves for å låse klikket. Klikk "OK" for å godta endringen og lukk dialogboksen "Innstillinger for ClickLock".

Klikk "OK" på dialogboksen "Musegenskaper" for å lukke den.

Lukk vinduet "Maskinvare og lyd" ved å klikke på "X" øverst til høyre.

Nå, når du vil velge tekst eller flytte et element som et vindu, klikker du ganske enkelt og holder den primære museknappen nede og la den opp. Flytt musen for å velge teksten eller flytte elementet. Når du er ferdig med valget eller bevegelsen, klikker du på den primære museknappen igjen.

For å slå av ClickLock-funksjonen, fjerner du avmerkingsboksen Slå på ClickLock i dialogboksen "Musegenskaper". Denne funksjonen er også tilgjengelig i Windows 7, Vista, og til og med XP.

Link
Plus
Send
Send
Pin