Skip to main content

Slik gjenoppretter du Windows 7-sikkerhetskopier på Windows 8.1 eller 10

Slik gjenoppretter du Windows 7-sikkerhetskopier på Windows 8.1 eller 10

Geoffrey Carr

Windows 8 tilbød støtte for å gjenopprette Windows 7-sikkerhetskopier, men Microsoft fjernet denne funksjonen i Windows 8.1. Det er fortsatt en måte å gjenopprette filene dine fra Windows 7-sikkerhetskopier på Windows 8.1, men det vil ta mer arbeid. Microsoft så feilen på deres måter, og dette er nå lettere på Windows 10.

Windows 8.1 tilbyr støtte for å gjenopprette systembildekopier, men det hjelper ikke hvis du nettopp har brukt Windows Backup på Windows 7 for å lage sikkerhetskopier av viktige filer. Sikkerhetskopier kan være komplisert på Windows.

(Hvis du har en Windows 7 eller Windows 8-PC som ligger rundt, kan du også koble den stasjonen til datamaskinen som kjører en eldre kopi av Windows, og gjenopprette viktige filer fra sikkerhetskopien, plassere dem på en ekstern stasjon og bære dem til den nye PC.)

Den enkle metoden for Windows 10

Etter at du har fjernet det enkle Windows 7-gjenopprettingsverktøyet fra Windows 8.1, setter Microsoft det tilbake i Windows 10. Bare åpne kontrollpanelet, velg "System og sikkerhet" og velg "Sikkerhetskopiering og gjenoppretting (Windows 7)". Klikk "Velg en annen sikkerhetskopi for å gjenopprette filer fra", og du vil enkelt kunne gjenopprette Windows 7-sikkerhetskopiene.

Finn sikkerhetskopiene

Først må du koble til stasjonen som inneholder Windows 7-sikkerhetskopiene til Windows 8.1-PCen. Du får se en filmappe med navnet på PCen som sikkerhetskopiene er fra, sammen med en "MediaID.bin" -fil. Dobbeltklikk filmappen med navnet på din Windows 7-PC for å åpne den.

Du ser en eller flere mapper som heter "Backup Set YEAR-MM-DD ######". Hver "Backup Set" -mappen er en separat sikkerhetskopi. Finn den med datoen og klokkeslettet du vil gjenopprette filene dine fra. Hvis du bare vil gjenopprette fra den siste sikkerhetskopien, velger du den nyeste mappen.

Deretter ser du en eller flere mapper med navnet "Backup Files YEAR-MM-DD ######" sammen med en mappe "Kataloger". Hver "Sikkerhetsfil" -mappe er en inkrementell sikkerhetskopiering av den samme generelle sikkerhetskopien. For eksempel er den eldste sikkerhetskopiere filmappen her den første sikkerhetskopien du har utført. Den andre mappen "Sikkerhetskopieringsfiler" inneholder bare de endringene som er gjort mellom tiden du kjørte første og andre sikkerhetskopier.

Ekstra sikkerhetskopiene

I hver enkelt "Sikkerhetskopieringsfil" -mappe finner du flere "Sikkerhetskopierte filer # .zip" -arkiver som inneholder sikkerhetskopierte filer. Hvis du føler deg spesielt masochistisk, kan du åpne hver zip-fil en etter en, undersøke den for å se om den inneholder filen du vil ha, og forhåpentligvis trekke ut den filen. Men det er ingen god måte å fortelle nøyaktig hvilken .zip-fil inneholder filen du vil ha, og du vil sikkert ha mer enn en fil uansett.

I stedet anbefaler vi å bruke et filutvinningsprogram som 7-Zip. Når du har installert det, kan du velge alle .zip-filene, høyreklikke på dem og velg 7-Zip> Extract files. 7-Zip vil trekke ut alle filene fra arkivene du valgte, og få alle filene sikkerhetskopiert når du utførte denne sikkerhetskopien.

Ekstra dem til en bestemt mappe, for eksempel en mappe som heter "Windows 7 Backups" på skrivebordet.

Gjenta denne prosessen for hver enkelt sikkerhetskopieringsfiler-mappe. Husk at hver sikkerhetskopieringsfiler er en inkrementell sikkerhetskopiering. Så når du pakker ut .zip-filene fra den første mappen, får du alle filene som eksisterte da du først sikkerhetskopierte, på staten de var i den sikkerhetskopien. Når du pakker ut filene fra den andre backupfilmappen, får du alle de nye eller endrede filene.

Vurder å utvide hvert sett inkrementelle sikkerhetskopier til samme mappe, fra eldste til nyeste, overskrive noen dupliserte filer. Så lenge du gjør dette i riktig rekkefølge, bør du ende opp med en enkelt mappestruktur som bare inneholder de nyeste versjonene av filene dine.

Grav gjennom sikkerhetskopiene dine

Du må fortsatt grave gjennom sikkerhetskopiene etterpå, og slette eventuelle filer du ikke lenger vil ha, da slettede filer fortsatt vil være til stede. Du kan trekke ut viktige filer fra sikkerhetskopiene etterpå.

For å gjøre dette, gå til mappen du hentet sikkerhetskopiene til og grave inn. Mappestrukturen er åpenbar - det vil trolig være en C-mappe som representerer C-stasjonen din, en Brukere-mappe som representerer mappen Brukere og mapper for hver Windows-brukerkonto du sikkerhetskopierte fra. Hvis du sikkerhetskopierer fra andre mapper på Windows 7-PCen din, finner du også mapper som representerer dem.

Grav gjennom filene dine, ta tak i personlige filer og andre data du synes er viktig. Slett alle filer du ikke lenger trenger - avhengig av sikkerhetskopiene, kan du ha mange gamle slettede filer som ligger rundt. Pass på at du ikke blir kvitt din Windows 7-sikkerhetskopier, før du har bekreftet at du har alle viktige filene du trenger, og at de er alle de nyeste, gjeldende versjonene.

Når du er ferdig, vurder å bli kvitt Windows 7-sikkerhetskopiene og sette opp filhistorikk, det nye backup-systemet som brukes av Windows 8.1 og Windows 10.


Denne prosessen kan være litt kjedelig fordi det ikke er noe fancy grensesnitt for å gjenopprette filer. Windows 7s gjenopprettingsverktøy bruker normalt de ekstra metadatafilene her for å gjenopprette sikkerhetskopiene på en mer intelligent måte.Men alle filene dine er heldigvis lagret i standard .zip-filer, slik at du kan trekke dem ut manuelt hvis du trenger det. Du må bare gjøre dette en gang, når du flytter fra Windows 7 til en Windows 8.1 eller Windows 10-PC.

Som en bonus kan du også gjenopprette Windows 7-sikkerhetskopier på en Mac eller Linux-PC på samme måte - koble den inn og ta ut sikkerhetskopieringsfilene fra .zip-filene.

Link
Plus
Send
Send
Pin