Skip to main content

Tor Browser Review Download: Beskytt din personvern og surfe på Internett trygt

Tor Browser Review Download: Beskytt din personvern og surfe på Internett trygt

Geoffrey Carr

Tor er et akronym som står for Løkruten. Mens navnet antyder det er en ruter, er det faktisk en nettleser. Tor er nettleseren som står for anonymitet og personvern på Internett. Denne anmeldelsen av Tor snakker om hvordan Tor fungerer og hvordan det gir anonymitet når du surfer på Internett.

Tor Browser Review

Tor vs andre nettlesere

Mens Internet Explorer og Google Chrome tilbyr funksjonen der du kan bla gjennom anonymt (InPrivate og InCognito moduser), ligger de fortsatt bak når mellompersoner sitter mellom kilde og destinasjon for webtrafikk. Når du surfer på nettet, sender en e-post eller laster ned lyd / video eller noe, blir data sendt i form av pakker.

Hver datapakke har en header som forteller om kilden og destinasjonen til datapakken. Selv om du bruker en kryptert tilkobling, er pakkehoderne sårbare. Alle som sitter mellom kilden og destinasjonen kan lese pakkeoverskriften for å vite om deg og dine vaner. Folk som snooping inkluderer dine Internett-leverandører, annonsebyråer og noen ganger selv myndighetene. Som sådan påvirkes nettlesingen din og det du ser på Internett, av informasjonen andre har samlet om deg.

Hvorfor trenger du Tor & Why

Tor er utviklet med en total konsentrasjon på brukerens privatliv. Folk bruker Tor til å sende konfidensielle e-poster. Tor-sikkerheten på høyt nivå gjør det umulig for hackere å kjenne opprinnelsen til e-post og dermed plasseringen til avsenderen. Følgende er noen bruksområder av Tor som gjør det klart om hvem alle trenger den sikreste nettleseren tilgjengelig på planeten:

 1. Du kan sende data anonymt.
 2. Du kan surfe på nettet uten å etterlate spor når sporene slettes så snart data blir videresendt fra ett relé til et annet. Jeg kommer til reléer i et øyeblikk - i neste avsnitt.
 3. Du kan se nettstedene som ellers er sensurert i ditt land - fordi Internett-leverandørene ikke vet hva du prøver å få tilgang til.
 4. Du kan være vert for nettsteder som vil være vanskelig å censurere fordi ingen vet hvem som er vert for nettstedet.

Det er mange bruksområder for Tor - spesielt i en verden hvor brukerens personvern har vært under de nysgjerrige øynene til ulike reklamebyråer, sosiale nettverk og offentlige etater. Dessuten avbryter Internett-leverandørene dine tilkoblingsforespørsler før du faktisk kobler til et nettsted. Ved å bruke Tor, vil du ikke legge data for slike byråer.

Tor Relay Network - Hvordan Tor Works

Tor Nettverk jobber på et nettverk av reléer dannet av folk som har meldt seg til prosjektet. I motsetning til andre nettlesere som har faste rutere som mottar datapakker for å videresende dem til deres destinasjoner, bruker Tor-nettleseren en rekke reléer. For å være klarere, her er prosedyren:

 1. Når du skriver inn en URL i Tor adressefeltet, en tilfeldig rute dannes ved hjelp av relédatamaskiner i Tor-nettverket.
 2. Hver relé-datamaskin i nettverket fungerer som en ruter. Den mottar datapakker, videresender den til neste relé-datamaskin i nettverket etter å ha slettet informasjon om den forrige ruteren.
 3. Når datapakken forlater relédatamaskinen, blir all informasjon om datapakken fjernet fra relédatamaskinen.
 4. Ca. ti minutter eller så, er et nytt relé satt opp for å beskytte ditt privatliv ytterligere.

Nedenfor figuren viser hvordan Tor fungerer:

Målet er klart - å lage en labyrint av reléer slik at all informasjon om den opprinnelige kilden går tapt i nettverket. Dette gjør det umulig for skriptene på destinasjonswebsiden for å spore hvem som sendte forespørselen / dataene og hvorfra.

Hva er Tor Bundle

Når du laster ned Tor-pakken, får du tre viktige programmer:

 1. Vidalia grafisk grensesnitt
 2. Tor Nettleser
 3. Tor-knappen

Når du først laster ned Tor-pakken, må du pakke ut filene. Du trenger ikke noen form for installasjoner. Dette betyr at du kan bære de ekstraherte filene på en USB-stasjon for bruk med hvilken som helst datamaskin som kjører noen form for operativsystem.

Når du har hentet Tor Browser-bunten, finner du en eksekverbar som sier "Start Tor Browser.Exe”. Når du dobbeltklikker på denne filen, starter den Vidalia grafisk grensesnitt. Annet enn å starte Tor etter å ha opprettet et Tor-relé-nettverk, kan det grafiske grensesnittet du:

 1. Endre standardinnstillingene for Tor-nettleseren
 2. Se datamaskinene som fungerer som et relé i Tor-nettverket
 3. Sjekk ut båndbredden
 4. Start og stopp Tor-nettleseren (koble til og koble Tor-tilkoblingen)
 5. Sjekk ut hjelpefilene og Om

Når reléet er satt opp, får du Tor-nettleseren som vist i det første bildet i avsnittet ovenfor. Tor-knappen er plassert foran adressefeltet, og du kan tillate / blokkere informasjonskapsler fra å kjøre på nettsiden du besøker. Du kan også endre innstillingene dine med Tor-knappen. Hvis du ønsker det, kan du starte en ny økt (et nytt relé) ved hjelp av Tor-knappen.

Merk at du må laste ned alle komponentene ved hjelp av Tor-bunten. Du kan ikke og bør ikke prøve å laste ned og bruke enkelte komponenter som datamaskinen kan bli ustabil.

Lese: Liste over gratis proxy-programvare for Windows PC.

Slik bruker du Tor Browser

Som med hvilken som helst nettleser, skriver du nettadressen i adressefeltet og trykker på Enter for å besøke nettstedet du vil ha. Linjen ved siden av adressefeltet er en hurtig søkefelt. Den lar deg velge nettsteder som Google, Amazon, Bing, Twitter, Wikipedia og mer. Etter å ha valgt nettstedet du ønsker å søke, skriv inn søkeordet og trykk Enter-tasten.

Du kan klikke på Tor-knappen (løkikonet til venstre for Tor-nettleseren) for å konfigurere Tor-informasjonskapsler og andre preferanser.

Du kan videre tilpasse dine preferanser om personvern ved å velge atferden til Tor når det gjelder InCognito-surfing. Klikk på Tor Browser-knappen på tittellinjen til Tor Browser og i den resulterende undermenyen, klikk på Valg og igjen på Valg. I dialogboksen som resulterer, klikker du på Personvern-fanen. I denne kategorien kan du angi om du vil lagre informasjonskapsler, laste ned historikk, passord, etc. Du kan også stille Tor-modus der "nettsteder bør ikke prøve å spore deg"(Selv om dette ikke er veldig pålitelig som reklamebyråer og spesielt myndigheter vil fortsette å spore deg uansett din vilje).

Ulemper av Tor Browser

Det er bare en - nettleseren blir tregere til tider. Dette skyldes at datapakkene blir dirigert gjennom et godt antall relépunkter i Tor-nettleseren. Jeg kunne ikke finne noen andre negativer mens du surfer med Tor. Også på enkelte nettsteder må du kanskje tillate skript ved hjelp av S ikonet rett før adresselinjen. Nettsteder som Facebook og Twitter gjør omfattende bruk av skript, slik at du kan møte problemer hvis du kjører Tor med skript blokkert. Du kan bytte blokkering / tillate skript ved hjelp av S knapp.

Tor Nettleser Nedlasting

Ovennevnte gjennomgang av Tor dekker bare de viktigste funksjonene i nettleseren. Du kan laste den ned eller få mer informasjon på Tor nettside. Hvis du har noe å legge til, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor.

Browzar, en annen personvernsinnet nettleser for Windows, kan også interessere deg. Du vil kanskje også sjekke ut denne lenken som snakker om alternative nettlesere for Windows-datamaskinen, og hver tilbyr et annet sett med funksjoner eller dette om bærbare nettlesere.

CyberGhost VPN er et annet anonymitetsverktøy for Windows som helt gjemmer og beskytter identiteten din på nettet. Du vil kanskje også sjekke ut Epic Privacy Browser.

Link
Plus
Send
Send
Pin