Skip to main content

Slik streamer du videoer og musikk til TV-en på hotellrommet ditt

Slik streamer du videoer og musikk til TV-en på hotellrommet ditt

Geoffrey Carr

Hotellrommene har fortsatt fjernsyn, og du kan sette dem til bruk når du reiser. Hvorfor bruke din bærbare datamaskin, smarttelefon eller nettbrett når du kan se ting sønn den større skjermen?

For rekordet snakker vi om rimelig moderne TV med HDMI-porter på baksiden her. Eldre TVer uten HDMI-porter vil være mer problemer.

Strøm fra hotellets Wi-Fi-nettverk med Amazons brann-TV

Du vil kanskje pakke en liten streaming-pinne som Roku Streaming Stick, Google Chromecast eller Fire TV Stick, eller til og med en større set-top-boks som en Apple TV, Roku eller Fire TV.

Det er en logisk ide - streamingsticks er spesielt gode og små, så du kan kaste dem i en pose og koble dem til HDMI-porten på baksiden av TVen din. Det er imidlertid ett stort problem her. De fleste hoteller bruker "captive portals" for Wi-Fi, noe som tvinger deg til å oppgi et passord eller i det minste klikke gjennom en servicevilkår for å koble til. Disse set-top-boksene er ikke designet med dette i tankene, så det har ikke vært mulig å koble de fleste av dem til et typisk hotell Wi-Fi-nettverk.

Amazon har nylig oppdatert sine Fire TV-produkter med støtte for slike captive portaler. hvis du vil ha en liten pinne du kan bruke til å streame innhold fra hotellets Wi-Fi-nettverk til sin TV, er Amazon's Fire TV-produkter de som skal fås. Forhåpentligvis vil andre produsenter (som Google med deres Chromecast) legge til denne funksjonen også for sine produkter.

Ta med en HDMI-kabel

Den lavteknologiske måten er ofte den enkleste. Det er alltid muligheten til å få en HDMI-kabel, koble den til din bærbare HDMI-port eller Mini DisplayPort med den riktige kontakten, og deretter koble den til HDMI-porten du finner på baksiden av hotellets TV. Du kan da spille noe på den bærbare datamaskinen og speil den på TVen. Hvis du har videofiler lastet ned til den bærbare datamaskinen, kan du bare spille dem lokalt og speil dem på TVen uten at det kreves Internett-tilkobling. Hvis hotellet tilbyr en Internett-tilkobling, kan du koble til den bærbare datamaskinen og spille YouTube, Netflix eller noe annet.

Fordi dette ikke innebærer noe trådløst, bør det bare fungere. Det handler bare om å bære en HDMI-kabel med deg og måtte fla med den bærbare datamaskinen.

Bruk Miracast for trådløs streaming (ingen Wi-Fi-tilkobling er nødvendig)

Miracast bør være det beste alternativet her, hvis bare denne standarden kunne komme seg fra bakken og jobbe pålitelig. I Miracasts fremtidssyn vil alle TVene du møter i et hotellrom, til slutt ha Miracast innebygd, og du kan trådløst strømme til dem med bare noen få klikk eller kraner. Miracast er integrert i Android, Windows 8.1 og Windows Phone, forutsatt at du har riktig maskinvare. Miracast er som en trådløs HDMI-kabel - den streams det nøyaktige innholdet på skjermen til TVen.

Dette ville faktisk være en utmerket løsning fordi Miracast fungerer over Wi-Fi Direct. Hvis du har en Miracast-dongle, kan du koble den til TVens HDMI-port og strømme smarttelefonen, nettbrettet eller bærbarens display trådløst. Miracast-donglen selv trenger ikke å koble til et Wi-Fi-nettverk.

Microsofts trådløse skjermadapter er en velfungerende løsning for dette, men det er dyrere enn en Fire TV-stasjon som leveres med en fjernkontroll - så du vil kanskje hoppe over de hacky MIracast-løsningene og bare hente en av dem. Roku's Streaming Stick har også nylig fått Miracast-støtte.

Pass på at bærbar PC, nettbrett eller smarttelefon også støtter Miracast. Vær oppmerksom på at Miracast har hatt mange pålitelighetsproblemer, selv om noen rapporterer at moderne dongler og enheter jobber mer pålitelig.

De fleste andre strømningsenheter trenger en Smartphone Hotspot

Hvis du er villig til å bruke smarttelefonens hotspot-funksjon, kan det også gi et alternativ. Dette er i utgangspunktet den eneste måten å koble en Chromecast, Roku, Apple TV eller en annen enhet til trådløst Internett på et typisk hotell. Åpenbart at mobildata og streaminginnhold fra Internett vil bruke ganske mye data, og det vil telle som tethering data - vi håper du har en god mengde tethering data og muligens en ubegrenset mobil dataplan. Dette vil trolig ikke være en realistisk løsning for alle, siden video-tjenester bruker mye båndbredde og de fleste mobile dataplaner er ikke så sjenerøse.

Ja, det er dumt at du må koble en Chromecast eller lignende enhet til mobilnett når hotellet har perfekt Wi-Fi, men Chromecasts og andre enheter kan ikke bare koble til dem. Forhåpentligvis vil andre produsenter få sine handlinger sammen, og flere enheter vil støtte de fange portaler.

På den annen side, hvis du lykkes ute og ende opp på et hotell som tilbyr et Wi-Fi-nettverk som "bare virker" uten de ubehagelige passordene og klikkene, vil enhver streaming-enhet kunne koble til og fungere helt fint.


Så, hva skal de fleste gjøre? Hvis du ofte vil streame innhold til din TV på et hotell og bruke sitt Wi-Fi-nettverk, anbefaler vi at du får en Fire TV Stick. Hvis du er villig til å kjempe for problemer og har moderne, Miracast-kompatible enheter, vil en Miracast-dongle fungere godt og vil ikke engang kreve en Internett-tilkobling. Og en HDMI-kabel du kan koble til din laptop, vil alltid fungere i klemme.

Hvis du pakker en streaming-pinne eller en annen HDMI-dongle, må du koble den fra TV-en og ta den med deg når du går!

Link
Plus
Send
Send
Pin