Skip to main content

Slik får du tilgang til det gamle kontrollpanelet i Windows 10 eller Windows 8.x

Slik får du tilgang til det gamle kontrollpanelet i Windows 10 eller Windows 8.x

Geoffrey Carr

Med den gamle Windows-startmenyen kan du legge til Kontrollpanel som en meny eller en rullegardinliste. Med Windows 8 eller Windows 10 kan du peke kontrollpanelet til startskjermen og oppgavelinjen, men først må du vite hvor det er.

En av de viktigste klagerne om Windows 8 (eller en hvilken som helst ny versjon av Microsofts operativsystem) er "hvor gikk det slik?" Med Windows 8, da MS fjernet Start-knappen og Start-menyen, kastet det mange mennesker for en løkke. Fordi Startmenyen var som en gammel kjent, henger ut; et av de stedene som uansett hvordan det endret seg gjennom årene, var det et ganske pålitelig sted å finne ting om det var Dokumenter-mappen, Enheter, Skrivere, Muligheten til å søke i programmene og filene, og selvfølgelig Kontrollpanelet .

Det er omtrent fire måter (så langt) å få tilgang til kontrollpanelet i Windows 8 eller 10.

Finne kontrollpanelet ved hjelp av Windows 10

Hvis du bruker Windows 10, kan du bare søke på Start-menyen for "Kontrollpanel" og det vil vises helt opp i listen. Du kan enten klikke for å åpne den, eller du kan høyreklikke og pinne til Start eller Pin til oppgavelinjen for å få tilgang til neste gang.

Hvis du velger å Pin til Start, ser du det på høyre side av Start-menyen.

For Windows 8, Metode 1: Søk etter det

Hvis du bruker Windows 8, introduserer den en "Charms" -bar som er tilgjengelig fra øverste eller nederste høyre "hot corner". Bare dra musepekeren til hvert hjørne til de fem Charms vises langs høyre kant av skjermen. Dra musepekeren og klikk på Søk (du kan få tilgang til sjarmen Søk gjennom tastaturgenveien Windows-logoen + Q).

Søkepanelet vil dukke opp og derfra kan du skrive Kontrollpanel og velg det fra resultatene til venstre. Alternativt kan du ganske enkelt begynne å skrive fra startskjermbildet.

Windows 8 - Metode 2: Båndet aka Windows Utforsker

I Windows 7 kan du åpne Windows Utforsker, klikk på Computer og deretter Åpne Kontrollpanel på verktøylinjen.

I Windows 8 eller 10 kan du også klikke på Åpne Kontrollpanel, men verktøylinjen er erstattet av båndet som finnes i Office 2010.

Windows 8 - Metode 3: Flere sjarm - Innstillinger

Få tilgang til Charms-baren en gang til. Dra musepekeren til og klikk på Innstillinger. Innstillingsruten vil dukke opp, og du kan deretter velge Kontrollpanel.

Merk: Alternativet for denne innstillingen er bare tilgjengelig fra innstillingen Charms Charms.

Metode 4: Den enkleste måten - Høyreklikk Start "Knapp"

Sist og kanskje den enkleste måten, høyreklikk på det som tidligere var kjent som Start-knappen nederst i venstre hjørne (nå et varmt hjørne), som lar deg bytte mellom skrivebordet og startskjermbildet. Høyreklikk gir en kontekstmeny med et bredt utvalg av alternativer. Kontrollpanelet er den femte fra bunnen.

Og der har du det, fire sikre måter å få tilgang til kontrollpanelet i Windows 8 Preview Release. Selvfølgelig kan noen av disse endres før den slippes ut til produsenter. Vi vil være sikker på at du blir informert om noen av disse endringene hvis eller når de skjer.

Har du en annen måte å åpne Windows 8 Kontrollpanel på? Hva er din foretrukne metode? Gi oss beskjed i kommentarene.

Link
Plus
Send
Send
Pin