Skip to main content

Chip Credit Cards kommer til USA: Her er hva du trenger å vite

Chip Credit Cards kommer til USA: Her er hva du trenger å vite

Geoffrey Carr

Etter mange års bruk i andre land rundt om i verden kommer chip-aktiverte kredittkort til USA. Kredittkort med bare magnetstriper blir faset ut før 1 oktober 2015-fristen.

Hvis du har et kredittkort, får du sannsynligvis en erstatning med en brikke på et tidspunkt snart. Hele landet vil ikke bytte til chipkort innen 1. oktober, men forhandlere og banker som ikke vil påta seg mer økonomisk ansvar.

Slik bruker du et chipkort

For å bruke et chip-aktivert kredittkort, legger du det i bunnen av en betalingsterminal og legger det der for transaksjonens varighet. Det er viktig at kortet må forbli i leseren til transaksjonen er ferdig, ikke sveipet som en magnetstrimmel.

Mens du møter betalingsterminaler med støtte for både magnetbånd og chip på moderne kredittkort, kan du ikke nødvendigvis bare bruke magnetbåndet. Prøv å sveipe et chip-aktivert kort på slike terminaler, og du vil sannsynligvis bli bedt om å sette inn kortet og betale via chip-metoden.

EMV-kort grunnleggende

Kredittkort med sjetonger bruker EMV-standarden, som står for "Europay, Mastercard og Visa." EMV er en global standard som gjør det mulig for chipkort å interoperere ved salgssystemer og automatiserte bankmaskiner. (Til tross for navnet, deltar American Express og Discover også.)

Vet at den gamle magnetstripen ikke går overalt når som helst snart. Et chip-aktivert kredittkort har en EMV-chip og en magnetstrimmel. Hvis du noen gang finner deg selv et sted som bare tar imot magnetstriper - enten i USA eller andre steder i verden - kan du fortsatt bruke kortet ditt.

Magnetstrimmelen kan enkelt klones ved å sveipe den, og at magnetisk stripdata kan kopieres til et annet kort og pleide å gjøre falske kjøp. Et chipkort fungerer annerledes - det har en liten datamaskinchip i den. Når chipkortet settes inn i en betalingsterminal, oppretter det en engangstransaksjonskode som kun kan brukes en gang. Med andre ord kan sjetonger ikke dupliseres like enkelt som magnetiske striper. Eventuelle betalingsdetaljer vil bli lagret med engangskoden. Hvis USA hadde overgått til chipkort tidligere, kunne det katastrofale målbruddet ha blitt avverget. Alle de lekkede kredittkortbetalingsopplysningene ville ikke vært så nyttige for kriminelle.

Den 1 oktober ansvarskiftet

Amerikanske banker har utstedt chipkort i løpet av det siste året før en 1 oktober 2015-frist. Etter denne datoen vil et "ansvarskifte" finne sted. Enhver forhandler som velger å godta betalinger gjort via et brikkekorts magnetbånd, kan fortsette å gjøre det, men de aksepterer ansvar for eventuelle falske kjøp. Enhver kredittkortutstedere (det vil si at banker som utsteder kredittkort med Visa og Mastercard, for eksempel) som ikke utsteder EMV-kredittkort, vil være på kroken for eventuelle falske kjøp også.

I virkeligheten forteller Visa og Mastercard banker og forhandlere at de kan fortsette å bruke det gamle systemet til egen finansiell risiko. Ikke alle blir overført innen 1. oktober, men alle som ikke har det, vil påta seg ytterligere ansvar - det vil oppfordre dem til å migrere så snart som mulig.

Dette påvirker ikke ditt eget personlige ansvar - hvis banken din ikke utsteder et kredittkort med en PIN-kode før 1. oktober, tar de ansvar. Det er deres problem, ikke din. Disse detaljene er alle mellom forhandlere, banker, Visa og Mastercard. Men de forklarer hvorfor chipkort blir rullet ut så fort.

Chip og PIN vs Chip og Signature

Mange andre land skiftet fra magnetbåndtransaksjoner til et "chip-and-PIN" -system. Du setter inn chipkortet i bunnen av en betalingsterminal og angir en numerisk PIN-kode på terminalen for å autentisere deg selv. Det er litt som å betale med et debetkort og PIN - ingen signatur er nødvendig.

USA vil imidlertid stort sett bytte til et "chip og signatur" -system. Du vil nå sette inn chipkortet i bunnen av en betalingsterminal, og du må da signere din signatur - akkurat som du gjør med et standard kredittkort i dag.

Som vi alle vet, er kredittkortsignaturer ikke sikre i det hele tatt - få personer sjekker alltid for at en signatur samsvarer med den som vises på baksiden av et kort. Hvis noen får tak i chip-og-signaturkortet, kan de fortsatt bruke det til å kjøpe på en chip-aktivert terminal. Irriterende, disse chip-og-signaturkortene vil ikke nødvendigvis være kompatible med EMV-systemene i andre land der chip-og-PIN-kort er forventet.

Én kredittkortutsteder forklarte hvorfor chip-og-signatur ble vedtatt over chip-and-PIN:

“We don’t really think we can teach Americans to do two things at once. So we’re going to start with teaching them how to dip, and if we have another watershed event like the Target breach and consumers start clamoring for PIN, then we’ll adjust.”

Chip-and-PIN-systemet vil kreve at kundene husker en PIN-kode for hvert av deres kredittkort. Den første bryteren til chipkort i USA vil ikke kreve en ny verifikasjonsmetode - bare en ny måte å bruke kortet på betalingsterminaler og den samme gamle signaturen på.

Mens forhandlere vil trolig foretrekke chip-og-PIN, vil banker ikke bruke chip-and-PIN. Når du setter inn kortet til en minibank for å ta ut penger, må du skrive inn PIN-koden. Hvis dette er den samme PIN-koden du kommer inn hele tiden når du bruker kortet ditt, er det lettere å avlyse og fange opp.Hvis PIN-koden er noe du bare skriver inn på minibanker fordi du bruker en signatur når du foretar de fleste betalinger, som beskytter bankene mot falske ATM-transaksjoner.

EMV-kort eliminerer ikke svindel

Chip kort eliminerer ikke problemet med bedrageri. Spesielt har disse kortene fortsatt tall, utløpsdatoer og tresifrede koder på ryggen. Noen kan kopiere denne informasjonen og bruke den til å foreta kjøp online. Et chip-og-signaturkort kan brukes på en salgs-terminal sammen med en smidd signatur. Magnetbåndet kan fortsatt brukes på den gamle måten på mange terminaler rundt om i verden.

Men selv om chipkort ikke vil eliminere all svindel, vil de gjøre svindel vanskeligere. Dette vil også bidra til å hindre fremtidige brudd på betalingssystemer - som det som skjedde på Target - fra å være så skadelig.


Noen chip-aktiverte kort kan også støtte kontaktløse betalinger ved hjelp av NFC. Denne tap-til-betal-funksjonaliteten fungerer som hvordan du betaler med Apple Pay eller Google Wallet på en smarttelefon - trykk på kortet på leseren. NFC-betalinger som disse krever ikke en signatur eller PIN-kode, så de fungerer bare for små og rimelige kjøp.

Link
Plus
Send
Send
Pin