Skip to main content

Slik setter du inn filnavnet i overskriften eller bunnteksten til et Word-dokument

Slik setter du inn filnavnet i overskriften eller bunnteksten til et Word-dokument

Geoffrey Carr

Hvis du legger til et overskrift med bunntekst i Word, kan du legge til informasjon som vises på hver side. Det kan være forskjellige grunner for å legge til filnavnet i overskriften eller bunnteksten, og vi vil vise deg hvordan du gjør dette.

MERK: Vi brukte Word 2013 for å illustrere denne funksjonen, og for dette eksempelet la vi filnavnet til overskriften.

Klikk på "Sett inn" -fanen og sett inn en tom topptekst eller bunntekst som beskrevet i vår artikkel om å legge til en overskrift eller bunntekst i Word-dokumentet. For dette eksempelet opprettet vi en tom overskrift for filnavnet.

Når du har lagt til en tom topptekst (eller bunntekst), klikker du på "Sett inn" -fanen.

I "Tekst" -delen av "Sett inn" -fanen klikker du på "Quick Parts" -knappen.

MERK: Teksten på knappene kan ikke vises, avhengig av størrelsen på Word-vinduet. Hvis du ikke ser tekst ved siden av knappen, kan du se etter ikonet påpekt i bildet nedenfor.

Velg "Felt" fra rullegardinmenyen.

Dialogboksen "Felt" vises. I listen "Feltnavn" ruller du ned og velger "FileName" i listen. Hvis du vil inkludere hele banen til filen i filnavnet, merker du av for «Legg til sti til filnavn» i delen "Feltalternativer", så det er et merke i boksen. Klikk "OK" for å godta valgene dine og lukk dialogboksen "Felt".

Filnavnet er satt inn i overskriften (eller bunnteksten).

For å gå tilbake til hoveddelen av dokumentet, dobbeltklikk på tekstområdet i dokumentet eller klikk på "Lukk topptekst og bunntekst" i "Lukk" -delen i topptekst og bunntekst "Design" -fanen.

MERK: Hvis du bruker "Lukk topptekst og bunntekst" -knappen, blir du returnert til hvor du sluttet. Men hvis du dobbeltklikker på tekstteksten til dokumentet ditt for å gå tilbake til redigering, returneres du til begynnelsen av dokumentet.

Link
Plus
Send
Send
Pin