Skip to main content

Slik legger du til tilpassede skjermsparere i din Kobo Ebook Reader

Slik legger du til tilpassede skjermsparere i din Kobo Ebook Reader

Geoffrey Carr

Hvis du ikke er spesielt imponert over skjermsparingssystemet på din Kobo Ebook-leser, kan du tilpasse det til ditt hjertes innhold. Les videre når vi viser deg hvordan du lager en liten modifikasjon til din Kobo som åpner for muligheten for virkelig store endringer i skjermspareren.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Hvis du er kjent med ebook-leserendringer, er du sikkert godt kjent med de mange hackene i årene som har til hensikt å endre Kindle skjermsparer. Det er forståelig som standard Kindle skjermsparere er litt tørre og ikke til alles smak.

For å beskytte Kobo ebook-leserne, synes vi at de har gjort en veldig fin jobb som implementerer et standard skjermsparer system som kan (hvis du stiller innstillingene for å gjøre det) trekke dekselet til boken du leser og viser Det er fullskjerm når leseren ikke er i bruk.

Hvis du liker ideen om å sette bokomslag på eBok-leseren, er det et veldig flott system som fungerer uten hacking i det hele tatt. Bildet ovenfor er av en Kobo Aura-enhet med fullskjermboksen på skjermbeskytteren slått på.

Hvis du leser en bok med et pent cover, er det en fin løsning; hvis du vil bli kreativ og fylle din ebook-leser med bilder av ditt eget utvalg, må du imidlertid gjøre litt ompasning. Akkurat som teningen kan du hackere Kobo ebook-leserne til å akseptere riktig størrelse bilde som en tilpasset skjermsparer.

Hva trenger jeg?

For det første et advarselssvar: Ingen av de følgende endringene er godkjent av Kobo, og alle er opprettet av de svært dedikerte hobbyistene som gjør Mobileread til et flott sted for klare ebookleser tips, triks og hack.

Selv om vi aldri har hatt problemer med å endre Kindles, Nooks og Kobos gjennom årene med hjemmelagde hack, ville det være en tilbakemelding fra oss om ikke å påpeke at det alltid er en potensiell fare, men liten, at du kan ende opp med en stor hodepine i stedet for en kul og fungerende hack.

For å kunne bruke den nyeste versjonen av skjermsparer modifisering, må du oppdatere Kobo-enheten til den nyeste versjonen av 3.15.0 Kobo OS. Skjermsparingshakken kan brukes på følgende Kobo-modeller og krever at du laster ned den aktuelle filen fra Kobo-utviklerens underforum på Mobileread.com.

Hver maskinvareversjon har en direkte kobling til filen, og deretter en direkte kobling til Mobileread-diskusjonstråden der den vises hvis du ønsker å gjøre din egen videreavlesning. (Merk: det er en overlapping med noen av fillinkene fordi flere av skjermsparingshackene gjelder for mer enn én versjon av Kobo.)

Kobo Touch: Direct Link / Discussion Thread

Kobo Glo: Direct Link / Discussion Thread

Kobo Aura: Direct Link / Discussion Thread

Kobo Aura HD: Direct Link / Discussion Thread

Kobo Aura H2O: Direct Link / Discussion Thread

Når du har lastet ned riktig zip-fil for enheten, er det på tide å bruke hacken.

Hvordan bruker jeg Hack?

Sammenlignet med å bruke skjermsparer hack til tenne, er det mye enklere å bruke skjermsparer hack til Kobo ebook-leserne. Du trenger ikke å jailbreak din Kobo og deretter bruke skjermsparer hack på toppen av jailbreak, kan du sette skjermspareren hack rett inn i fastvaren uten en jailbreak.

Laster inn hacken

For å gjøre dette, må du montere Kobo-enheten på datamaskinen ved å koble den inn via USB-kabelen. Når du blir bedt om "Vil du koble din eReader til datamaskinen din for å administrere filene dine?" Trykk "Koble".

Når enheten er montert, naviger til vedlagt lagring og til underkatalogen .kobo som vist på skjermbildet nedenfor. Trekk ut .tgz-filen som finnes i .zip-filen du nettopp lastet ned, og plasser den i katalogen /.kobo/.

Gi nytt navn til den ekstraherte .tgz-filen til "KoboRoot.tgz".

Bruke Hack

Skru ut Kobo ebook-leseren på en sikker måte. Enheten starter automatisk og går gjennom samme rekkefølge som den gjør når du utfører en firmwareoppgradering (selv om skjermsparingshackprosessen tar mindre enn 30 sekunder, mens en fullstendig firmwareoppgradering tar mye lengre tid).

Etter at enheten har startet på, må du koble den til datamaskinen og ombedre mobillagringsplassen ved hjelp av samme prosess som beskrevet ovenfor.

Ligger i rotkatalogen til din Kobo, vil du nå se en /.ScreenSaver/-mappe. I denne mappen, avhengig av hvilken utvikler pakket skjermsparingshakk, finner du et lite utvalg av skjermsparerfiler. Vi kommer tilbake til de faktiske skjermsparerne i et øyeblikk, men i mellomtiden må vi lage en liten tweak til Kobos innstillinger. Skru ut enheten en gang til og la den være frakoblet, slik at du får tilgang til menyen på enhetens innstillinger.

Slå av standard skjermsparer

Som vi diskuterte ovenfor, er standard skjermsparer dekselet til den siste boken du leser, redusert i størrelse med ca 80%, med en bred hvit ramme, og teksten øverst på skjermen "Sleeping". Vi må instruere Kobo å slutte å forsøke å bruke den skjermspareren slik at våre tilpassede skjermsparere vil lastes i stedet.

For å gjøre det, trykk på menyknappen øverst til høyre på hovedkobo-grensesnittet.

Velg "Innstillinger" og deretter "Sove og strøm".

I søvn- og strømmenyen, se etter "Skjermsparer" -oppføringen og fjern merket "Vis nåværende lesing".

Hva vi virkelig liker om Kobo skjermsparer hack (i motsetning til skjermsparer hackene for andre ebook lesere som Kindle) er at du veldig enkelt kan bytte mellom det eksisterende systemet (viser dekselet til den siste leseboken) og skjermspareren hack av bare sjekke og fjerne merket av skjermsparingsalternativer i innstillingsmenyen. Hvis du bestemmer deg en uke fra nå som du virkelig vil gjerne returnere for å vise gjeldende bokomslag permanent (eller midlertidig), hopper du bare inn og merker boksen igjen.

Nå som vi har installert hacken, har vi lært hvor skjermsparere er plassert, og vi har lært hvordan du kan slå hack av og på, la oss se på hva som gjør et godt skjermsparer bilde og hvordan du lager en egen .

Å lage egendefinerte skjermsparere

Et godt skjermsparer bilde oversetter godt til svart og hvitt, har skarpe linjer, og er den nøyaktige oppløsningen og piksler per tomme (PPI) av Kobo-modellen du bruker. Før vi går videre til prosessen med å faktisk lage bildene, la oss se på en sammenbrudd av de ulike resolusjonene og PPI til de ulike modellene, så du vil være klar med de riktige dimensjonene for bildeditoren din.

Modell Vedtak PPI
Kobo Touch 600×800 167
Kobo Glo 768×1024 213
Kobo Aura 758×1024 212
Kobo Aura HD 1080×1440 265
Kobo Aura H20 1080×1440 265

Ved å bruke disse verdiene kan du skyte opp favorittbildeditoren din for å lage fra grunnen eller avbildede bilder til de nøyaktige spesifikasjonene for enheten din. Hvis du vil lage et skjermsparer bilde for Kobo Aura HD eller Aura H20 (som har samme oppløsning og PPI), vil du lage et bilde som var 1080 piksler bredt, 1440 piksler høyt og med en oppløsning på 265 piksler per tomme . La oss ta en titt på det som ser ut i Photoshop, men du kan tilpasse trinnene til ditt valg av bildeditor.

I tillegg til bredden, høyden og oppløsningen merker du også at vi har satt fargemodus til "Gråskala" og "16 bit". Det er ingen mening, inkludert fargedata som ikke kan vises, så vi kan like godt ha finjustering av hvordan det ser ut i gråtoner før vi sender det over til enheten.

Lim inn bildet ditt, endre størrelse og beskjære det for å passe på lerretet du har, og lagre det som en .png-fil. Pass på at du beholder filnavnet enkelt uten mellomrom eller spesialtegn (for eksempel KoboScreensaver001.png).

Når du har lagret skjermspareren (eller noen få), kopier du dem bare til mappen /.ScreenSavers/ i roten til Kobo-enheten din.

Neste gang du setter enheten i dvale vil du bli behandlet på ditt egendefinerte skjermsparer bilde.


Har du et spørsmål om ebøker eller eBokleseren du liker dem på? Skyt oss en e-post på [email protected], og vi vil gjøre vårt beste for å svare på det.

Link
Plus
Send
Send
Pin