Skip to main content

Her er hva som er annerledes om Windows 10 for Windows 7-brukere

Her er hva som er annerledes om Windows 10 for Windows 7-brukere

Geoffrey Carr

I motsetning til Windows 8 føles Windows 10 faktisk designet for en PC med tastatur og mus. Windows 7-brukere vil være mye mer hjemme med Windows 10, men det er fortsatt noen store endringer.

Hvis du er en Windows 7-bruker, kan du bli overrasket over å se hvor mye du har endret etter at du har oppgradert. Heldigvis er det ikke rart varme hjørner å lære.

Microsoft-kontointegrasjon

Når du konfigurerer Windows 10, er det første du vil bli spurt om du vil logge på Windows-systemet med en Microsoft-konto. Dette ligner på å logge inn på en Mac eller iPhone med en Apple-konto, eller en Chromebook eller Android-enhet med en Google-konto.

Hvis du logger på med en Microsoft-konto, synkroniseres mange desktopinnstillinger (inkludert bakgrunnsbildet) mellom PCene dine. Du blir automatisk logget inn på Microsoft-tjenester som OneDrive-klienten integrert i Windows. En Microsoft-konto er obligatorisk for å bruke noen av de nye funksjonene, for eksempel Windows Store.

Hvis du ikke vil bruke en Microsoft-konto, er det også bra - det er en liten liten lenke som lar deg sette opp en tradisjonell, lokal Windows-konto. Du kan enkelt konvertere den til en Microsoft-konto senere, hvis du vil.

Ny startmeny

Start-menyen ser veldig forskjellig fra hvordan den gjorde på Windows 7. Levende fliser funnet på Windows 8s startskjerm gjør en retur her. Men ikke bekymre deg - du kan fjerne alle levende fliser hvis du ikke liker dem. Høyreklikk dem og fjern dem. Start-menyen ser litt annerledes ut, men den har alle de vanlige funksjonene du kan forvente - en liste over alle de installerte programmene dine samt strømalternativer for å slå av eller starte PCen på nytt. Flytt musen til en hvilken som helst kant av Start-menyen, og du vil kunne endre størrelsen på den.

Universal Apps og Windows Store

Mange av programmene som følger med Windows 10, er "universelle apper", som er etterfølgeren til Windows 8s "Metro apps" eller "Store apps." I motsetning til Windows 8, kjører disse appene faktisk i Windows på skrivebordet, slik at du kanskje faktisk være interessert i å bruke dem.

For å få flere av disse appene, må du åpne butikkappen som følger med Windows, og laste dem ned fra Windows Store. Det er ingen måte å "sideload" disse typer apper ved å laste dem ned fra Internett, selv om du er fri til å unngå dem helt og installere tradisjonelle Windows-skrivebordsprogrammer fra nettet. Du kan også mikse og matche tradisjonelle Windows-skrivebordsprogrammer og nye apper fra butikken. De vil alle løpe i Windows på skrivebordet ditt.

Innstillinger App vs Kontrollpanel

Innstillingsalternativet i Start-menyen tar deg direkte til appen Ny innstillinger, som er utviklet fra PC-innstillinger-appen på Windows 8. Dette er designet for å være en mer brukervennlig måte å konfigurere datamaskinen på.

Imidlertid inneholder den fortsatt ikke alle innstillinger. Det gamle Windows-kontrollpanelet er fortsatt inkludert. Noen eldre innstillinger kan bare være tilgjengelige i Kontrollpanel, mens noen nyere innstillinger kanskje bare er tilgjengelige i Innstillinger-appen. For å få tilgang til kontrollpanelet og andre avanserte alternativer, kan du høyreklikke på Start-knappen eller trykke på Windows-tast + X. Denne menyen er en nyttig holdover fra Windows 8.

Oppdaterings- og tilbakestillingsalternativene gjør også spranget fra Windows 8 til 10. Dette gjør at du raskt kan få datamaskinen tilbake til en lignende ny stat uten å faktisk installere Windows på nytt.

Du vil ikke kunne deaktivere automatiske Windows-oppdateringer på Windows 10 Home-systemer. Du trenger Windows 10 Professional til å utsette oppdateringer.

Cortana og Task View på oppgavelinjen

Windows-oppgavelinjen har endret seg litt. I Windows 8 fjernet Microsoft Start-knappen fra oppgavelinjen, og du så bare ikoner for programmene dine her. I Windows 10 er Start-knappen ikke bare tilbake - det er et "Søk på nettet og Windows" -feltet som starter Microsofts Cortana-assistent og en oppgavevisningsknapp som gir en oversikt over alle dine åpne vinduer og virtuelle skrivebordsfunksjoner.

Begge disse funksjonene er aktivert som standard. Hvis du vil deaktivere dem, kan du bare høyreklikke på oppgavelinjen og velge å skjule alternativene Søk og oppgavevisning.

Edge erstatter Internet Explorer

Internet Explorer er ikke lenger standardleseren, selv om den fortsatt er tilgjengelig for bedrifter som fortsatt trenger tilgang til den eldre gjengivelsen. I stedet er en moderne nettleser kalt Edge. Microsoft's Edge-nettleseren bør være mer standardkompatibel og utføre bedre. Den støtter ikke lenger ActiveX-kontroller, slik at alle de gamle verktøylinjene i Internet Explorer og nettleser-plugin-moduler ikke lenger fungerer. Hvis du har brukt Internet Explorer, er dette nettleseren du vil bruke i stedet. Hvis du bruker Chrome eller Firefox, kan du installere det og fortsette å surfe normalt.

Stasjonære og sikkerhetsforbedringer

Mange andre desktop forbedringer fra Windows 8 er fortsatt her, men du har ikke sett dem hvis du har brukt Windows 7. Oppgavebehandling ble gitt en oppgradering, så det er lettere å se hva som bruker systemressurser og til og med administrere oppstart programmer uten tredjeparts programvare. Windows Explorer ble omdøpt filutforsker og har nå et bånd - selv om du ikke liker båndet, tilbyr File Explorer mange nyttige funksjoner.For eksempel er dialogboksen for filkopiering og -flytting mye forbedret, og Windows kan montere ISO-diskbildefiler uten tredjeparts programvare.

Det er også mange sikkerhetsforbedringer fra Windows 8. Windows 10 inkluderer Windows Defender som standard - Windows Defender er bare en omdøpt versjon av Microsoft Security Essentials, slik at alle Windows-systemer har et grunnlinjenivå for antivirusbeskyttelse. SmartScreen er et omdømme system som prøver å blokkere skadelige og ukjente filer nedlastinger fra skade på datamaskinen din.


Disse er langt fra de eneste forbedringene som finnes i Windows 10. Du finner for eksempel et varslingssenter og redesignet strøm, nettverk og lydikoner i systemstatusfeltet. Windows 10 inkluderer Game DVR-funksjonalitet for opptak og streaming av PC-spill. Microsoft har gjort mange lavnivåjusteringer som gjør at Windows bruker mindre diskplass, starter hurtigere og bedre beskyttet mot angrep.

Til tross for alle endringene, er Windows 10 mye lettere å få tak i enn Windows 8 var. Den er basert på det kjente skrivebordsgrensesnittet, komplett med en startmeny og desktop-vinduer. Windows 10 har en "Tablet-modus", men du må aktivere det manuelt - eller ha den automatisk aktivert når du bruker nettbrettet. Du blir ikke tvunget til tablettmodus på typiske PCer.

Link
Plus
Send
Send
Pin