Skip to main content

Lær hemmelighetene til Windows Build Number

Lær hemmelighetene til Windows Build Number

Geoffrey Carr

De fleste av dere sannsynligvis aldri engang tenke på Windows-bygge nummeret - det er jo ikke noe du ser veldig ofte, og det spiller ingen rolle. Men det har en interessant hemmelighet siden Windows Vista.

Du kan se byggnummeret ved å åpne en kommandoprompt, som viser byggnummeret rett øverst i vinduet. Du kan også se det i et par dialogvinduer i hele kontrollpanelet, men kommandoprompt er den enkleste måten å komme seg til.

Microsoft har en historie med å gjøre morsomme ting med sine bygg nummer - Windows 95 bygg nummer var 950, Windows 98 bygg nummer var 1998, Windows 98 SE var 2222, og Windows XP var 2600, en referanse til hacker magazine.

Fra og med Windows Vista begynte de å gjøre ting litt annerledes, i det minste. Her er de siste få byggetallene:

Windows 8 – 6.2.9200 Windows 7 – 6.1.7600 Windows Vista – 6.0.6000

Legg merke til noe interessant om disse tallene? Først har byggnummeret økt med nøyaktig 1600 hver gang. For det andre er hvert nummer nøyaktig delbart med 16.

Det viser seg at Microsofts utviklerteam gjorde kravet siden Vista at hver bygge skal være jevnt delbar slik at de kunne bruke de nedre fire bitene av nummeret til interne formål. Windows 8-utviklerne ønsket å bruke 8888 som byggnummer for Windows 8, men de kunne ikke, fordi det ikke var jevnt delbart med 16, så de endte med å bruke neste tilgjengelige nummer som virket litt morsomt, 9200 - sannsynligvis fordi det var nøyaktig 1600 mer enn den forrige.

Det er ingen måte å fortelle hva den neste versjonen av Windows kommer til å ta med - det er mye snakk om Microsoft å bytte til en raskere oppdateringsplan, med nye versjoner av Windows med jevne mellomrom. Bare gjør et søk etter Windows Blue for å se ryktemøllen på jobb.

Så når neste Windows-oppdatering kommer ned, kontroller du byggnummeret. Det skal være delbart med 16.

Link
Plus
Send
Send
Pin