Skip to main content

Slik oppretter, bruker og konfigurerer stablede dockemapper i OS X

Slik oppretter, bruker og konfigurerer stablede dockemapper i OS X

Geoffrey Carr

Stappede mapper er en spesielt nyttig funksjon på OS X som kan gi deg øyeblikkelig tilgang til viktige filer og programmer. De er liknende på noen måter til Windows '"Jump Lists" -funksjonen, bare OS Xs opptak er mye mer allsidig og konfigurerbar.

Stabler, som de er offisielt kjent, er en funksjon som først dukket opp i OS X versjon 10.5 (Leopard). Stabler er faktisk mapper som du kan pinne til høyre side av Dock. Der vil de sitte til du klikker på dem, hvoretter de kommer til å springe ut i en fan, et rutenett eller en listeavtale.

De fleste tilfeldige brukere er sikkert kjent med denne funksjonen som en fan, men det er mer du kan gjøre med dem.

Det spiller ingen rolle hva du har i mappen din, klikker du bare på Stakken, og den blir våren åpen, og du kan velge din fil (bilde, dokument, PDF, etc.) eller applikasjon.

Stabler er veldig enkle å lage. La oss si at vi har en mappe full av morsomme memes du vil ha direkte tilgang fra Dock. For å lage en Stack av den mappen, drar vi den til høyre og slipper den.

Når vi klikker på den, åpner den automatisk for den stilen som best passer til størrelsen og innholdet, som i dette tilfellet er et rutenett.

Vi er imidlertid ikke begrenset til dette arrangementet. Høyreklikk på stakken din (eller hold "Control" -tasten og venstre-klikk) og sjekk ut delen "Vis innhold som". Som standard er den satt til "Automatisk", men du kan manuelt velge tre andre arrangementer, inkludert den tidligere nevnte "Fan" og "Grid".

Du har også mulighet til å se filene dine på en liste, noe som er mer nyttig for ting som apps og dokumenter enn bilder.

Når du klikker på en Stack, og det er en mappe full av programmer, for eksempel her med vår «Verktøy» -mappe, åpnes den valgte appen din (som med hvilket som helst dokument, bilde eller annen filtype) og Stacket ditt vil lukk automatisk.

Hvis du vil åpne stakken din i Finder-stedet, merk at når du klikker på det, er det et alternativ å åpne i Finder. Alternativt kan du åpne den umiddelbart i Finder ved å holde nede "Command" -tasten og klikke på Stack.

Hvis du er spesifikk om hvordan elementer vises på Dock, kan du også velge å endre Stack-ikonet til en mappe.

På dette punktet er du igjen med et kjedelig mappeikon, men du kan tilpasse det ved å endre ikonet i Finder, slik som vi gjorde med vår Verktøy-mappe. Verken Stack-ikonet eller mappen var tilfredsstillende, så vi fant noe vi følte var mer hensiktsmessig.

Til slutt, merk at du kan endre hvordan stakken sorterer innholdet.

Hvis du noen gang vil fjerne en stable fra Dock, klikker du og drar den ut av Dock til "Fjern" vises, og la den gå.

Som du kan se, er Stabler en ganske god måte å få tilgang til en mappe uten å måtte åpne den. Trenger du å se et dokument som du bruker ofte? Har du et morsomt bilde du vil lime inn i en melding? Bare klikk på Stack og appen eller filen, og den er nå åpen uten at Finder-vinduer skal lukkes.

Hvis du har kommentarer eller spørsmål du vil bidra til denne artikkelen, vennligst legg igjen tilbakemeldingen din i vårt diskusjonsforum.

Link
Plus
Send
Send
Pin