Skip to main content

7 av de største PC-maskinvare-myter som bare ikke vil dø

7 av de største PC-maskinvare-myter som bare ikke vil dø

Geoffrey Carr

Fra PCer til Windows til smarttelefoner, er teknologien vi bruker hver dag omgitt av myter som aldri ser ut til å gå vekk. Disse mytene er så troverdige fordi de alle har et sandkorn til dem - kanskje de selv var sanne i fortiden.

Ikke kjøp inn i alle myter der ute. De kan føre deg avvei når du kjøper en ny PC, bygger en, eller bare oppgraderer maskinvaren du har akkurat nå.

Mer RAM vil alltid øke hastigheten på din PC

Mer RAM gjør ikke vondt, men det hjelper ikke alltid. Hvis du legger til mer RAM - eller får en datamaskin med mer RAM - vil det bare hjelpe hvis datamaskinen din blir sulten for RAM. Ja, moderne operativsystemer vil bruke ekstra RAM for caching - men det cachen er bare så nyttig. Hvis datamaskinen din blir bra med 8 GB RAM, trenger du egentlig ikke en annen 8 GB RAM for ekstra hurtigbufferplass.

Før du bestemmer deg for å oppgradere PCen din med mer RAM, må du kontrollere at datamaskinen din faktisk trenger det ved å overvåke hvor mye RAM som brukes. Å gå fra 8 GB til 16 GB vil bare virkelig hjelpe hvis du kjører tunge virtuelle maskiner, krevende PC-spill, og noe annet som trenger mer minne enn det 8 GB tilbyr. Mer RAM er ikke alltid bedre, og det er ofte bedre å se på andre spesifikasjoner når du kjøper en datamaskin - ikke bare fokusere på mengden RAM.

En CPU med flere kjerner er alltid raskere

Når det gjelder datamaskinens CPU - eller CPUen i en hvilken som helst enhet, som en smarttelefon - er antallet kjerner ikke det eneste viktige. Dual-core CPUer var en åpenbaring da de ble vanlig i hjemme-PCer, og selskapene har fulgt opp med quad-core, octa-core og CPUer med enda flere kjerner.

Hver kjerne er en egen kjøringsenhet, og flere kjerner gjør det mulig for datamaskinen å kjøre flere forskjellige programmer på samme tid.

Men det handler ikke bare om antall kjerner. Hvis du har en gjenget applikasjon, kan den bare kjøres på en kjerne av gangen, så en raskere fire-core CPU vil kjøre den raskere enn en langsommere åtte-core CPU. Mange applikasjoner er fremdeles enkeltrådede og kan ikke dra nytte av alle de ytterligere kjernene for å få fart på utførelsen.

Sikker, gitt en quad-core CPU med identiske hastigheter til en okta-core CPU, vil oktav-CPUen bli bedre. Men noen ganger ser du en åtte-core CPU med lavere hastigheter enn en quad-core CPU, eller til og med en quad-core CPU med lavere hastigheter enn en dual-core CPU. Kjerner er ikke det eneste som betyr noe - CPU-hastigheten er også veldig viktig, og det er en god sjanse for at du blir bedre med en raskere CPU med mindre kjerner.

64-biters programvare er alltid raskere

Moderne CPUer er 64-bit, og moderne operativsystemer har også blitt 64-bit. Men mye av programvaren du kjører på et moderne operativsystem som Windows, er fortsatt 32-bit.

Det er ikke så ille som det høres ut, fordi 64-bits programvare ikke alltid er raskere enn 32-bits programvare. 64-biters programvare tilbyr en rekke fordeler, fra å tillate applikasjoner å bruke mer RAM for forbedret sikkerhet. Men det betyr ikke at 64-bits programvare er nødvendigvis raskere. Datamaskinintensive applikasjoner kan se betydelige forbedringer, men ikke alle programmer vil.

Flyttingen fra en 32-biters applikasjon til en 64-biters applikasjon gir ikke nødvendigvis deg et gratis ytelsesforhøyelse.

Du vil alltid ha en raskere CPU og grafikkort

Shopping for en bærbar eller stasjonær datamaskin? Du vil kanskje få den raskeste CPU og grafikkort mulig innenfor budsjettområdet ditt - men det er ikke nødvendigvis den beste ideen.

Raskere CPUer og dedikerte grafikkort bruker bare mer strøm. For en bærbar PC kan en bærbar datamaskin med en rask Core i7 CPU ha betydelig lavere batteritid enn en bærbar datamaskin med en langsommere Core i3 eller i5 CPU. Selv om du bygger et skrivebord som sitter på et skrivebord hele dagen, vil du kanskje unngå disse Core i7-prosessorene og dedikerte NVIDIA- eller AMD-grafikkort. Med mindre du virkelig trenger all den kraften - og spesielt grafikkorkekraft, hvis du ikke har tenkt å spille krevende PC-spill - det vil bare løpe varmere og forbruke mer strøm. Når du kjøper en datamaskin til noen som ikke trenger all den kraften, bør du vurdere å få noe lettere og mer energieffektivt.

Mac er alltid dyrere enn datamaskiner

"Mac-skatt" er blitt mindre og mindre over tid. Ja, Apples Mac-er er dyre sammenlignet med de billige Windows-PCene og Chromebookene du kan kjøpe. Men når du begynner å sammenligne Macer til høyere Windows Ultrabooks, finner du sammenlignbare priser og spesifikasjoner. Når du begynner å sammenligne Apples Mac Mini med like små, små Windows-PCer, finner du også lignende priser. Og Macer er PCer - de inneholder de fleste av de samme komponentene du finner i en typisk Windows-PC.

Ja, Apples Mac-maskiner kan være litt dyrere i noen tilfeller - men ikke for mye. Hvis du leter etter typen datamaskin Apple selger, er de overraskende sammenlignbare i pris. Hvis du leter etter en type PC, selger Apple ikke - en billig $ 300 laptop eller en spillcomputer - så vil Macs definitivt virke overpriced i forhold til det du leter etter.

Å bygge din egen PC vil alltid spare penger

Å bygge din egen PC vil ikke alltid spare penger. For mange år siden ville det sikkert. Hvis du bygger en høyere spill-PC, kan det. Hvis du bare bygger en stasjonær PC, kan du faktisk spare penger ved å kjøpe en forhåndsbygget PC. Sørg for å gjøre undersøkelsen selv.

Det er ikke å si å bygge din egen PC er en dårlig idé. Det lar deg velge alle komponentene du vil ha og få den spesifikke bygningen du leter etter. Men du ville bli overrasket. Hvis du bare vil ha en vanlig stasjonær PC som ikke er en high-end gaming PC, kan det hende at å bygge din egen PC faktisk koster penger når du kjøper alle de enkelte komponentene. Dette er ikke alltid sant, selvfølgelig - det kan selvfølgelig spare penger, noen ganger å bygge din egen datamaskin, avhengig av salget som skjer og komponentene du velger.

Å bygge datamaskinen er ganske enkelt, og kan være en god læreropplevelse hvis du vil gjøre noe nøkternt - men det handler ikke bare om å spare penger.

MAC-adressefiltrering hjelper deg med å holde Wi-Fi Secure

Noen sverger ved MAC-adressefiltrering for å sikre deres Wi-Fi-nettverk. Hvert nettverksgrensesnitt på en datamaskin, smarttelefon eller en hvilken som helst annen nettverkstilkoblet enhet har en unik "Media Access Control-adresse." Denne adressen er angitt på fabrikken før datamaskinen eller nettverksmaskinvaren kommer til deg.

MAC-adressefiltrering antar at en MAC-adresse egentlig er unik for hver enhet, og det tillater bare tilgang til Wi-Fi hvis du bruker en enhet med en spesifikk godkjent MAC-adresse. Så langt, så bra - men det er ikke så enkelt. Det er enkelt å endre enhetens MAC-adresse og spoof annen MAC-adresse. MAC-adressen sendes også når du bruker Wi-Fi, så det ville være enkelt for en angriper å snuse Wi-Fi-trafikk og endre MAC-adressen til å matche en tillatt en hvis de allerede har tilgang. Den virkelige myten er at MAC-adressen er knyttet til maskinvare - en MAC-adresse er ikke bundet veldig sterkt til maskinvare i det hele tatt.

I stedet for å bruke MAC-adressefiltrering, er kryptering av Wi-Fi-nettverket med sikker WPA2-PSK-kryptering og en sterk passordsefras den beste løsningen. Hvis en angriper kan komme forbi det, stopper MAC-adressefiltrering ikke dem. Hvis en angriper ikke kan komme forbi det, trenger du ikke å bruke MAC-adressefiltrering i utgangspunktet.


Det er også andre myter der ute. For eksempel er overklokking ikke alltid en god ide - det vil få CPUen til å kjøre varmere og bruke mer strøm. Dette kan føre til at det bryter ned raskere over tid. Hvis du ikke trenger hastigheten - og du sannsynligvis ikke - bør du ikke rote med overklokking. Du kan til og med måtte betale ekstra for en CPU og hovedkort som støtter overklokking.

Link
Plus
Send
Send
Pin