Skip to main content

Google Kart: Virtual Reality on the Cheap, men er det noe bra?

Google Kart: Virtual Reality on the Cheap, men er det noe bra?

Geoffrey Carr

Har du noen gang ønsket å prøve virtuell virkelighet for deg selv, men har ikke råd til noe av det kule Oculus Rift-utstyret? Det er ok, det kan vi heller ikke, men det betyr ikke at vi ikke kan prøve å tilnærme en (billig) VR-opplevelse med Google Cardboard.

Kart er et initiativ lansert av Google i 2014 for å oppmuntre til utvikling av virtuelle virkelighet (VR) og VR apps. Det kalles Kartong fordi alle kan kjøpe eller bygge sitt eget hodesett ved hjelp av enkle materialer som velcro, tape lim og, viktigst av alt, papp. Når du kjøper et headset, kan du bruke din Android-smarttelefon til å prøve ut forskjellige VR-apper som er tilgjengelige på Google Play.

Vi bestemte oss for å prøve det og plukket opp EightOnes VR Kit av Amazon for $ 17,99 (selv om den nå er priset til $ 19,99). Det er bokstavelig talt et dusin kartongpakker der ute, så sjekk ut Googles kartbordssider eller last ned og bygg din egen ved hjelp av deres trinnvise instruksjoner.

Kartongpakker kommer vanligvis ikke sammen. Vår kom i en flat, polstret konvolutt. Inkludert i settet var VR-hodetelefonen, et velcro hodebånd og et instruksjonsark.

Vi valgte en modell med en hodestro som fant ut at det kan gjøre det til en mer naturlig opplevelse, men de er vanligvis en valgfri funksjon, og det er NFC-klistremerket som lar deg umiddelbart parre telefonen til hodesettet når du bruker Cardboard-appen, Jeg snakker om litt.

Montering av dette settet var en ganske enkel prosess med bare å skille tabulator 1 inn i spor 1, tab 2 i spor 2, etc., og bare omhyggelig legge den sammen. Alle fortalte at det tok oss omtrent 10 minutter å lage det du ser nedenfor.

Når du er ferdig, er telefonen vår (kun Android) plassert på forsiden, brettdekselet, som deretter holdes på plass med kardborrelås.

Hvert pappsett er forskjellig, selv om de er alle de samme grunnleggende design. Ikke alle kommer med NFC eller hodestropper, og du finner dem i en rekke farger og til og med mønsterformede overflater.

Sette opp kartappappa

For å få ideen om hva Pappa handler om, lastet vi ned og installerte appen fra Google Play-butikken.

Når først kjøres, må Cardboard-appen settes opp med headsettet. Trykk på pilen nederst til høyre for å komme i gang.

Hvis du har et NFC-klistremerke på hodesettet, kan du bare plassere telefonen på frontdekselet, og det kommer til å koble sammen, ellers må du skanne QR-koden på din enhet.

Når seeren din er identifisert, er du god til å gå. Vårt var ganske enkelt anerkjent og konfigurert som en standardvisitor.

Når det er gjort, er det på tide å ta denne tingen for et spinn (bokstavelig talt) og se hvordan det fungerer.

Hodepine, Svimmelhet og Kvalme Hooray!

For å bruke Kartapp-appen, lastet vi den opp og flyttet fra ikon til ikon ved å skru hodet til venstre eller høyre.

Det er en opplæringsdemo som viser deg kort hvordan du bruker den. Alt du gjør er å skyve og løsne magnetringen på siden av hodesettet for å "klikke" og vippe hodesettet 90 grader for å gå tilbake til startskjermen (bildet nedenfor).

Demoene du får i Kartbord-appen er ganske grunnleggende, bortsett fra opplæringen er det en turguide hvor du kort kan besøke Versailles slott, en utstillingsdemo, som lar deg se afrikanske ansiktsmasker og så videre.

Kanskje den mest interessante demoen var Jorden, noe som gjør at vi nesten flyr over byer og berømte steder. Det er ikke en helt nedsenkende opplevelse i det, du vet at du bruker en $ 20 stykke papp med billige plastlinser for å minimere samspill med enkle animasjoner og flyovers, men det er ganske pent likevel.

Når det er sagt, kan hele effekten av å plassere smarttelefonens skjerm to inches fra øynene og deretter fokusere på den gjennom billige plastlinser, være litt å prøve. Videre forventer vi ikke så mye svimmelhet og kvalme.

Så mens vi virkelig ønsket å gå gjennom en rekke apper med Kartong, ble det raskt klart at en kraftig hodepine var nært forestående. Dermed ble testingen sterkt redusert og begrenset til noen få minutter om gangen.

Det finnes andre VR-apper i Google Play-butikken, som du kan få tilgang til fra Kart-appen.

Vi prøvde ut Orbulus-appen bare for å se om vår erfaring med papp var konsekvent, og igjen, svimmelhet, kvalme og hodepine økte alle sine stygge hoder.

Det er mulig at VR eller bare Cardboard ikke er vår kopp te, eller det kan være at et bedre headset med høyere kvalitet linser kan lindre eller redusere problemene. Vi har en tendens til å tro at det er alt det, og smarttelefonplattformen som holder den tilbake.

Hvis du virkelig vil ha en jevn, overbevisende VR-opplevelse, jo raskere maskinvaren din, jo bedre blir det. I testen brukte vi en Nexus 5, som ifølge dagens standarder er en foreldet dinosaur, og ingensteds var det mer tydelig enn i jordens demo, hvor det tok litt tid å tegne landskapene mens vi fløy over dem.

Utover papp: Få bedre billig VR med Google Daydream

Etter å ha testet farvannet med kartong, hoppet Google inn i den dype enden av VR med Daydream, et mer omfattende virtuelt virkelighetshodesettsystem som lanserte sammen med sine Pixel-telefoner i 2016.Daydream inkluderer støtte for mer komplekse og nedsenkende VR-applikasjoner takket være nye gjengivelses- og sporingsteknikker, og det myke, stofflinjede hodesettet leveres med enhånds-berørings- og bevegelseskontroller. Daydream View-headsettetpakken koster $ 70 (selv om det kan bli tilbudt gratis med fremtidige Google-enheter), noe som er dyrere enn Kartong, men likevel mindre enn halvparten av Samsungs tilsvarende Gear VR-system.

Selv om det først er kompatibelt med Google-telefoner, kan andre produsenter gratis bekrefte sine telefoner for bruk med Daydream, og flere flaggskiptelefoner fra Samsung, Motorola, ASUS, Huawei og ZTE. Ikke alle Android-telefoner jobber med Kartong, men hvis du tilfeldigvis har en avansert telefon som gjør det, og du vil sjekke ut en mer ekspansiv ta på virtuell virkelighet, kan det være verdt å se på.

Link
Plus
Send
Send
Pin