Skip to main content

Amazon og Google tar over Smarthome Industry

Amazon og Google tar over Smarthome Industry

Geoffrey Carr

Mens smarthome-bransjen er fylt med oppstart og mindre bedrifter, er det et marked som i økende grad styres av de store gutta, nemlig Amazon og Google.

Selvfølgelig er det fortsatt mye fisk i smarthomehavet, og det er ganske enkelt å støtte de mindre selskapene, spesielt når det gjelder nisjer som sensorer eller PoE-kameraer. Men når det gjelder smarthome-produkter som termostater, Wi-Fi-kameraer og stemmeassistenter (dvs. enheter rettet mot det vanlige markedet), har Amazon og Google mye av det.

Hva Amazon og Google eier

Både Amazon og Google har et større stykke smarthome pie enn du kanskje tror.

For det første eier Amazon sin ring, video-dørklokkeselskapet som først fikk traksjon på Hai tank og har nå en rekke sikkerhetsfokuserte Wi-Fi-kameraer og til og med et sikkerhetssystem. Amazon eier også Blink, som gjør batteridrevne Wi-Fi-kameraer.

Bortsett fra nylige oppkjøp, har Amazon også investert i en håndfull andre smarthome-selskaper, inkludert Ecobee, Luma, Rachio og Scout Alarm. Og selvfølgelig har Amazon sin egen, mindre rekke smarthome-produkter, som Cloud Cam, Fire TV Cube, og en rekke forskjellige ekkomodeller som kan brukes til å styre alle andre smarthome-enheter.

Når det gjelder Google, eier de Nest, som gjør den stadig populære Nest Thermostat. I motsetning til Ecobee (en direkte Nest Thermostat konkurrent), har Nest imidlertid blitt mer enn bare et smart termostatfirma. De tilbyr også en håndfull Wi-Fi-kameraer, en video dørklokke, smart røykalarm, sikkerhetssystem og en smart lås utviklet i samarbeid med Yale. Med andre ord, har Nest vokst fra sine smarte termostatrøtter, for å bli et drivhus smarthome selskap på egenhånd, og de vil sannsynligvis fortsette å vokse.

I likhet med Amazon har Google også sin egen linje av Google Home-stemmeassistenter som du kan bruke til å kontrollere dine smarthome-enheter. Mens andre selskaper har dabbled i talassistenter, inkludert Apple, Samsung og Microsoft, er Amazon's Alexa og Google Assistant virkelig de eneste to store som har tatt over plassen.

Så hva betyr dette alt for deg?

Selv om det ikke virker som en stor avtale at noen eller de fleste av dine smarthome-produkter eies av enten Amazon eller Google (eller en blanding av begge), er det et klart problem å være oppmerksom på: kompatibilitet.

Amazon og Google er midt i en kattkamp, ​​så mye at Amazon ikke selger mange Google-maskinvareprodukter, og YouTube-appen finnes ikke på Amazon's Fire TV-enheter eller Echo-enheter som Echo Show og Echo Show. Ekko-spot (for ikke å nevne at Amazon Prime Video ikke er tilgjengelig for Googles Chromecast).

I utgangspunktet vil de fleste ting som blir gjort av Amazon ikke fungere med Google-produkter, og de fleste ting laget av Google, vil ikke fungere sammen med Amazon-produkter. Dette går dobbelt for smarthome-enheter, som setter brukere i en bånd hvis de blander og kombinerer smarthome-enheter fra både Amazon og Google.

Selvfølgelig er inkompatibilitet på tvers av produsenter ekstremt vanlig i smarthome-bransjen, men i det minste er det en sjanse for at mindre bedrifter vil samarbeide til slutt. Mens Amazon og Google sannsynligvis aldri vil.

Og det er et stort problem, fordi hvert smarthome produkt på markedet i økende grad blir en del av et av disse to økosystemene. Nest har et bredt spekter av smarthome-produkter, og de er tett integrert med Google Assistant for talestyring. Med Amazon jobber populære produkter fra Ring, Blink og Amazons egne smarthome-enheter jevnt med Alexa. Men de jobber motsatt. Det betyr at hvis du vil gå all-in på Nest, har du ikke annet valg enn å bruke Google Assistant. Og hvis du vil bruke noen av Amazonas enheter, er du snill med Alexa.

Link
Plus
Send
Send
Pin