Skip to main content

Slik bruker du ShadowExplorer for å få tilgang til og gjenopprette skyggekopier

Slik bruker du ShadowExplorer for å få tilgang til og gjenopprette skyggekopier

Geoffrey Carr

Skyggekopiering eller Volume Shadow Copy Service (VSS) er en forhåndsintegrert tjeneste i Microsoft Windows som tillater manuelle eller automatiske stillbilder av et volum. Tjenesten skaper skyggekopier av hele NTFS-volumet og lagrer det i samme volum, det er en slags sikkerhetskopiering og gjenopprettingstjeneste, men hvordan skal du bla gjennom disse skyggevolumene?

Skyggekopifunksjonene er bare tilgjengelige i de høyere Windows-versjonene som Pro, Ultimate, Business og Enterprise, og ikke i versjoner som Hjemme Premium, Hjem, Starter etc. Hvis din versjon av Windows ikke tillater skyggekopiering, kan du sikkert gå for denne fantastiske, små og raske skyggekopene å utforske verktøyet som heter ShadowExplorer.

ShadowExplorer

Skyggekopier lagres automatisk som en del av et gjenopprettingspunkt i Systemegenskaper. Hvis Systembeskyttelse er slått på, oppretter Windows automatisk skyggekopier av filer som er endret siden siste gjenopprettingspunkt ble gjort, som vanligvis er en gang om dagen. Dette lar deg hente eldre versjoner fra filer du ved et uhell slettet eller endret.

Denne tjenesten er slått på som standard på alle versjoner, men som nevnt, gir Microsoft bare tilgang til disse kopiene i utvalgte utgaver. For å hente tidligere versjoner av en hvilken som helst fil, klikker en rett på filen og velger Gjenopprett tidligere versjoner. Alternativt kan man også velge Egenskaper i stedet og deretter klikke på Forrige versjoner-boksen for å se tilgjengelige versjoner.

ShadowExplorer er et gratis verktøy som lar deg bruke og få tilgang til alle skyggefilene som er opprettet av Windows. Du kan bruke de tidlige kopiene til å hente filene tilbake til tidligere versjoner. ShadowExplorer lar deg bla gjennom skyggekopiene som er opprettet av Windows Volume Shadow Copy Service. Det er spesielt nyttig for brukere av Hjem-utgavene, som ikke har tilgang til skyggekopiene som standard. Den viser tilgjengelige tidskrevende kopier, lar deg bla gjennom Shadow Copies og også hente versjoner av filer og mapper.

Det er veldig lite å si om dette verktøyet. Den har et rent og brukervennlig grensesnitt med minimal tilpasning. Veldig liten, ShadowExplorer er tilgjengelig i to varianter - oppsettet og den bærbare varianten.

Å bruke skyggekopier er et godt alternativ, men det kan ikke erstatte vanlige sikkerhetskopier. Men du kan bruke den i nødstilfeller, eller hvis du bare glemte å ta en sikkerhetskopi. En annen begrensning av skyggekopier er at de er lagret i samme volum. Hvis disken krasjer, er sikkerhetskopiene med dataene også borte, så det er ikke noe å bruke her. Du kan bruke skyggekopi tillegg med regelmessige sikkerhetskopier, men du kan ikke erstatte det.

ShadowExplorer er veldig nyttig, og en må ha verktøy. Veldig enkel å bruke og betjene og hjelper alltid verktøyet. Det gjør en skjult funksjon av Windows tilgjengelig for deg og gjør det enklere for deg å få tilgang til disse filene. Det kan alltid få tidligere versjoner av filene dine, og gjenopprette dem for deg. Håper du liker det!

Shadow Explorer nedlasting

Klikk her å laste ned ShadowExplorer. Den fungerer på Windows 10/8/7 / Vista.

I Windows 8 har Microsoft introdusert en funksjon som kalles filhistorikk. Filhistorikk lagrer kopier av biblioteker, skrivebord, favoritter og kontakter, slik at du kan få dem tilbake når som helst, hvis de noen gang blir tapt eller skadet.

Link
Plus
Send
Send
Pin