Skip to main content

10 oversett nye funksjoner i Windows 10

10 oversett nye funksjoner i Windows 10

Geoffrey Carr

Windows 10 inneholder noen prangende nye funksjoner som Task View virtuelle skrivebord, Cortana, Edge-nettleseren, en Start-meny og apper som kjører i Windows. Her er noen av de andre, mer oversett forbedringer.

Hvis du oppgraderer fra Windows 7, vil du også oppdage mange av forbedringene fra Windows 8. Dette inkluderer alt fra den nye filkopieringsdialogboksen og Oppgavebehandling med en oppstartshåndtering for å forbedre sikkerheten.

En PDF-skriver

Windows har tilbudt en innebygd måte å skrive ut et dokument til en fil siden Windows Vista. Imidlertid har Microsoft vært besatt av å trykke sitt eget XPS-format. Men med Windows 10 finner du en "Microsoft Print to PDF" -skriver installert. Skriv ut til det for å skrive ut et dokument til PDF fra hvor som helst i Windows, alt uten å installere tredjeparts programvare.

Spill og skjermopptak

Windows 10 inneholder en "Game DVR" -funksjon sammen med en "Game Bar" for å aktivere den. Innstillinger for dette er tilgjengelige i Xbox-appen, og det er ment å ta opp videoer av PC-spill mens du spiller dem.

Men Game DVR kan brukes til å ta opp videoer av alt på skrivebordet ditt. Dette gir en innebygd skjermopptaker du kan utløse med en rask hurtigtaster.

Hent filer med OneDrive

OneDrive har endret seg mye fra Windows 8.1. Microsoft dumpet Windows 8.1s OneDrive-system og sine plassholderfiler og gjenopprettet OneDrive-klienten som ble funnet i Windows 7. Dette betyr at funksjonen "hent filer" er tilbake. Aktiver det, og du kan bruke OneDrive-nettstedet til å "hente en fil" fra hvor som helst på en tilkoblet Windows-PC, så lenge den er slått på. Hvis PCen kjører, og du vil få tilgang til en fil du ikke har lagt til i OneDrive, kan dette gjøre det for deg.

Timed Skjermbilder i Utklippsverktøyet

Microsoft la til en forsinkelsesfunksjon til Snipping Tool, det innebygde skjermbildeverktøyet på Windows. Dette lar deg starte en timer og få skjermbildet tatt en til fem sekunder senere. Tidligere måtte dette skjermbildet verktøy fra tredjepart.

Windows 10 beholder også den innebygde hurtigtastet som er lagt til i Windows 8. Trykk på Windows Nøkkel + Utskriftsskjerm for å ta et skjermbilde og lagre det i mappen Bilder Skjermbilder av brukerkontoen din.

Tastaturgenveier i kommandoprompt

Kommandoprompten har fått en rekke nyttige funksjoner i Windows 10, inkludert støtte for hurtigtaster som Ctrl + V for å lime inn. I den endelige versjonen av Windows 10 aktiveres disse kommandoprompt-forbedringene som standard.

Alle snakket om kommandopromptforbedringer på et tidspunkt, men de har blitt overskygget av Cortana, Task View og andre whiz-bang nye funksjoner siden da.

Native Touchpad-innstillinger

Mange flere innstillinger for bærbare berøringsputer kan nå styres i den innebygde innstillingsappen under Enheter> Mus og berøringsplate. Tidligere var disse funksjonene bare tilgjengelige og konfigurerbare i produsentspesifikke touchpadkonfigurasjonsverktøy.

Alternativer som Palm-avvisning, hvilke trefingerhandlinger gjør, og deaktivering av berøringsplaten når en mus er tilkoblet, er alle funnet her. Microsoft begynte å legge til støtte for disse alternativene i Windows 8, men Windows 10-opsjonene ser mer fleshed-out og omfattende.

Rulling av bakgrunnsapplikasjoner

Windows 10 legger til en "Rulle inaktive vinduer når jeg svinger over dem" alternativet som gjør det mulig å bla i bakgrunnsapper, og den er som standard. Dette lar deg flytte musepekeren over et program i bakgrunnen - selv om det ikke er fokusert - og bla med museskiven eller berøringsplaten. Markøren vil bla uansett hva den svinger over. Mac OS X har denne funksjonen også aktivert som standard.

Bedre skjermskalering

Windows 10 forbedrer skjermskalering fra Windows 8.1. Nå kan du angi et selvstendig DPI-skaleringsnivå for hver tilkoblet skjerm. Så hvis du har en høyoppløselig enhet, for eksempel en Microsoft Surface og en ekstern skjerm med lavere oppløsning, kan du gi hvert display sitt eget DPI-skaleringsnivå slik at alt ser riktig ut. Tidligere delte alle tilkoblede skjermer en DPI-skaleringsinnstilling.

For å gjøre dette, besøk Innstillinger-appen, velg System, og velg Skjermer. Hvis du har flere skjermer tilkoblet, kan du angi et annet nivå for hver av dem. Dette grensesnittet lar deg bare velge et nivå i trinn på 25 prosent. Hvis du trenger mer konfigurerbarhet, velg "Avanserte visningsinnstillinger" her, velg "Avansert liming av tekst og andre elementer", og klikk på koblingen "Angi et tilpasset skaleringsnivå" i det gamle kontrollpanelet for å angi et mer nøyaktig skaleringsnivå.

Sidelading Apps

Windows 10 er ikke et låsesystem i iPad-stil lenger. Ja, Windows Store er fortsatt der, og det er normalt den eneste kilden til de nye "universelle" appene i ny stil. Men du kan aktivere app sideloading med et raskt klikk i Innstillinger-appen. Etter at du har gjort det, kan du installere universelle apper fra utenfor appbutikken. Som i Windows 8 kan du få tradisjonelle skrivebordsapper fra hvor som helst uten å muliggjøre sideloading.

Dette er ikke bare en fordel for brukere som ønsker å installere uautoriserte apper - det betyr at bedrifter kan sideload line-of-business-apper på sine egne enheter uten en motbydelig oppsettprosess.De kan til og med legge til applikasjoner på en hvilken som helst Windows 10-enhet, mens dette tidligere krevde Windows 8 Professional, en domenekombinert PC og en "sideloading produktnøkkel" bare tilgjengelig gjennom volumlisensieringskontrakter.

Hurtig tilgang i File Explorer

File Explorer har fått litt over en overhaling. Det er nå en "Quick Access" -visning som viser deg ofte brukte mapper og nylig åpnede filer. Visningen "Hurtig tilgang" i sidepanelet gir rask tilgang til ofte brukte mapper, uansett hvor du er. Dette er klart utformet for å hjelpe mindre erfarne brukere å finne sine viktige filer raskere, og eliminere frustrasjonen ved å grave gjennom filsystemet.

Hvis du ikke liker denne endringen, kan du deaktivere Quick Access-visningen og gjøre File Explorer tilgjengelig for denne PCen.


Noen andre endringer er mindre åpenbare. For eksempel aktiverer Windows 10 ikke Systemgjenoppretting som standard. Dette sparer plass på enhetens lagring som ellers ville bli brukt av gjenopprettingspunkter. I teorien kan Windows 10s Nullstillingsfunksjonalitet og verktøy som SFC- og DISM-kommandoerene hjelpe Windows 10 tilbake til en fungerende tilstand hvis det blir ødelagt. Men Systemgjenoppretting er fortsatt en del av Windows, og du kan aktivere det selv fra Kontrollpanelet hvis du vil ha det som et sikkerhetsnett.

Link
Plus
Send
Send
Pin