Skip to main content

Slik bruker du PackageManagement (aka OneGet) på Windows 10

Slik bruker du PackageManagement (aka OneGet) på Windows 10

Geoffrey Carr

Windows 10 inneholder et pakkehåndteringsverktøy som er innebygd i PowerShell. I den endelige versjonen heter den "PackageManagement", men den er fortsatt basert på et open source-prosjekt som heter OneGet.

PackageManagement (aka OneGet) er ikke teknisk en pakkebehandling. Det er en pakkebehandling manager - et rammeverk og sett med PowerShell cmdlets som kan administrere ulike typer programvare fra forskjellige steder på en standardisert måte.

Hva er PackageManagement / OneGet?

Vi brøt tidligere historien om OneGet, og prøvde å avklare nøyaktig hva det er. Hvis det ikke er nok informasjon for deg, skrev utvikler Garret Serack også et informativt innlegg med tittelen "10 ting om OneGet som er annerledes enn du tror."

I hovedsak er PackageManagement (basert på et open source-prosjekt som heter OneGet) integrert i PowerShell og dermed Windows 10. Det tar sikte på å samle en rekke forskjellige pakkehåndteringsteknikker og programvareinstallasjonsrammer i en enkelt API sammen med et standard sett med PowerShell cmdlets for administrasjon av programvare.

I sin opprinnelige tilstand, i det minste, er dette ikke et verktøy utviklet for den gjennomsnittlige Windows 10-brukeren eller til og med geeken. Microsoft er faktisk ikke vert for noen "OneGet-repositories" - faktisk er det ikke noe slikt. OneGet kan brukes sammen med tilbydere for å aktivere tilgang til programvarebeholdere, som deretter kan administreres med standardiserte cmdlets. Dette er designet for systemadministratorer. For geeks som er komfortabel med kommandolinjen, har OneGet en gang tilbudt en Chocolatey-leverandør for å installere skrivebordsprogrammer som er hostet i Chocolatey. OneGet er imidlertid ikke laget for å fungere bare med Chocolatey. Første versjon av OneGet hadde en Chocolatey-leverandør som et bevis på konsept, men dette er nå fjernet.

Du kan også installere og bruke dette verktøyet på andre versjoner av Windows, som det er en del av Windows Management Framework (WMF) 5.0.

Slik bruker du PackageManagement / OneGet

PackageManagement er et sett med cmdlets for PowerShell, så du må åpne Windows PowerShell-programmet for å bruke det. Kjør følgende kommando for å se en liste over tilgjengelige cmdlets:

Get-Command -Module PackageManagement

(Legg merke til at Get-Command -Module OneGet ikke fungerer, da det har blitt omdøpt til PackageManagement.)

I den endelige versjonen av Windows 10 er det ikke mye å gjøre med PackageManagement ennå. Denne funksjonen var mest interessant for integrasjonen med Chocolatey for å enkelt installere Windows-programmer fra en enkelt kilde da den ble introdusert. Chocolatey kan fortsatt brukes på Windows 10 uten hjelp av PackageManagement / OneGet, men.

Get-PackageProvider og Get-PackageSource cmdlets vil vise deg hvilke pakkeleverandører og kilder som er tilgjengelige. Du kan bruke Register-PackageSource til å installere en pakkekilde. Denne cmdlet krever en nettadresse for kilden, så du må vite nøyaktig hva du vil legge til og hvor den er plassert for å legge til den.

For eksempel, når det er en Chocolatey-leverandør utviklet av fellesskapet, kan du legge den til systemet med denne cmdleten. The Unregister-PackageSource cmdlet kan fjerne en slik pakke kilde.

Hvis du trenger å bruke PackageManagement for å installere programvare fra et sted, må du bruke ovenstående Register-PackageSource cmdlet for å sikre at kilden er registrert i PackageManagement. Etter at du har, kan du søke, installere og avinstallere tilgjengelige pakker med de følgende cmdlets.

Finn-pakke-cmdlet lar deg søke i de konfigurerte pakkekildene for det, og installeringspakken cmdlet vil tillate deg å installere den. Avinstalleringspakken cmdlet fjerner en pakke du har installert via disse cmdlets:

Find-Package search

Install-Package name

Uninstall-Package name

Dette er designet for å være en enkel, standardisert måte å installere forskjellige typer programvare fra forskjellige kilder pakket i forskjellige former. Med lansering av Windows 10 og PackageManagement, kan vi forvente å se mer integrering med en rekke forskjellige potensielle programvarekilder for alt fra raskt å sette opp servere for å installere programvare automatisk på nye PCer når de konfigureres.

For mer informasjon, se Microsofts offisielle dokumentasjon for cmdlets for PackageManagement.


Til tross for hvordan det kan ha sett under utviklingen, vedtar Microsoft ikke pakkeadministrasjon for Windows 10. Microsoft er ikke vert for sine egne programvarebeholdere, og Chocolatey blir ikke tatt i bruk med integrering i den endelige versjonen av Windows 10. Ikke engang Windows Store og dens programmer kan nås fra PackageManagement.

Dette er bare enda en pakke med verktøy som er designet for systemadministratorer. Vi må se hvordan det utvikler seg og vokser over tid.

Link
Plus
Send
Send
Pin