Skip to main content

Slik fjerner du Windows Cut / Copy / Paste til OS X-lignende kontroller og vice versa

Slik fjerner du Windows Cut / Copy / Paste til OS X-lignende kontroller og vice versa

Geoffrey Carr

Windows 10 er ute, så vi går fra våre Mac-maskiner til PCer med daglig regularitet. Mens det er ganske mange forskjeller mellom dem, gir ingenting oss mer enn kutt / kopi / lim inn. Slik gjenoppretter du kutt / kopi / lim, slik at de er de samme på begge plattformene.

En av de vanskeligste tingene som blir vant til når vi går fra Mac til Windows, eller Windows til Mac, er kuttet / kopiere / lime inn. På en Mac oppnås dette ved å bruke "Command +" -kombinasjonen, mens i Windows er det gjort gjennom "Control +".

Hvis du ikke bruker et Apple-merket tastatur, for eksempel en med en Windows-nøkkel, vil det doble som "Command" -tasten på Mac-en din, men Windows bruker fortsatt "Control" som modifikator, slik at du kan være vant til å bruke "Command" på Mac, på Windows alt som vanligvis vil gjøre er å åpne Start-menyen.

I dag vil vi vise deg hvordan du gjør noen enkle remapping på både din Mac og Windows-maskinen, slik at klippe / kopiere / lime ikke trekker deg opp. Selvfølgelig kan dette brukes på alle andre tastaturgenveier som bruker "Command" eller "Control" også.

På en Mac

På en Mac er dette enkelt. Vi har snakket mye om hvordan konfigurerbare Mac-tastaturet er, og hvordan du kan endre og tilordne tastatursnarveier for et stort antall elementer. Det er ikke annerledes med modifikasjonsnøkler. Åpne tastaturinnstillingene og klikk på "Modifier Keys ..." -knappen.

Du kan endre følgende fire modifiseringsnøkler: "Caps Lock", "Control", "Option" og "Command".

For vårt formål vil vi bare endre "Control" til "Command" og "Command" til "Control".

Nå, når vi vil bruke en hvilken som helst tastatursnarvei, for eksempel kutte, kopiere, lime inn eller alt som tidligere krevde "Command" -tasten, vil vi i stedet bruke "Control" i stedet for å utføre det.

På Windows

Windows gir ikke en enkel måte å omforme nøkler uten å endre registret, men du kan bruke tredjeparts programvare som raskt vil få jobben gjort. Vi anbefaler SharpKeys, som gir et brukervennlig grensesnitt og gjør kort arbeid av alt.

For å omforme "Control" -tasten til "Windows" -tasten, er det enkleste å gjøre å klikke på "Type Key" -knappen.

Først trykker du på venstre "Control" -knappen i den venstre kolonnen, og deretter trykker du på "Windows" -tasten i den høyre kolonnen.

Nå ser du at vi har remapped den venstre "Control" -knappen for å fungere som "Windows" -tasten.

Vi er fortsatt ikke ferdige. Selv om "Control" -tasten er remapped for å fungere som vår "Windows" -nøkkel, trenger vi fortsatt å omarbeide "Windows" -tasten til "Control" -tasten. Ellers vil du bare ha to nøkler som fungerer som "Windows" -tasten.

Det endelige resultatet vil se ut som følgende skjermbilde.

Den siste tingen å gjøre er å klikke på "Skriv til register" -knappen. Du vil bli pålagt å logge deg ut av kontoen din eller starte systemet på nytt.

Når du logger ut / logger på eller starter på nytt, vil de nye nøkkelmappingene dine tre i kraft, og du kan sømløst gå fra Mac til PC eller PC til Mac uten irriterende hurtigtaster.

Du kan bruke SharpKeys til å omforme eventuelle nøkler du vil ha, så hvis du har andre måter du føler at du kan gjøre Windows-tastaturopplevelsen enklere, vet du nå hvordan du gjør det. Husk at når du fjerner "Kontroll" til "Windows", vil alle snarveier som avhenger av det, være avhengig av "Windows" -tasten i stedet.

Hvis du har spørsmål om kommentarer du vil bidra til denne artikkelen, vennligst legg igjen tilbakemeldingen din i vårt diskusjonsforum.

Link
Plus
Send
Send
Pin