Skip to main content

Internet of Things Scanner sjekker om IoT-enheter er kompromittert

Internet of Things Scanner sjekker om IoT-enheter er kompromittert

Geoffrey Carr

I dag må de fleste av oss være kjent med Internett av ting og farene ved IoT. Internett for ting er et nettverk av fysiske gjenstander som husholdningsapparater, smarte TVer og sikkerhetskameraer som er koblet til internett. Det handler om smarte apparater som har en datamaskinbrikke i kjernen og er koblet til Internett for å fungere. Med nesten alt som er koblet til Internett, er det ikke bare datamaskiner som er i fare for å bli kompromittert, men alle tilkoblede enheter - og derfor blir det avgjørende at IoT-enheter er ordentlig sikret slik at det ikke er lett tilgjengelig for hackere.

Vi har nylig tatt en titt på Shodan-søkemotoren som lar deg søke etter ting til Internett eller IoT-enheter for å finne ut hvilke enheter som er koblet til Internett, hvor de befinner seg og hvem som bruker dem. Dermed blir jobben til hackere lettere!

Nå vil du ikke vite om noen av dine Internett-ting-enheter har blitt kompromittert, og hvis de vises på denne Shodan-søkemotoren? Vel, hvis du vil vite, så dette Internett av Things Scanner fra Bullguard kan hjelpe deg.

Internett av Things Scanner

Bullguard Internet of Things Scanner vil sjekke om dine Internett-tilkoblede enheter er offentlige på Shodan-søkemotoren. Hvis de er, betyr det at de er tilgjengelige for offentligheten, og hackere kan godt dra nytte av denne informasjonen og forsøke å hacke på enheten din.

En gang der, klikk på Sjekk om jeg er på Shodan knappen for å starte skanningen. Det tar bare noen få sekunder. Hvis du ikke er på Shodan, vil du se en melding - Du er ikke offentlig på Shodan.

Selv om du ikke er offentlig på Shodan, kan enhetene i nettverket ditt fortsatt være sårbare. Klikk på Dypt Søk knappen for å sikre at du ikke er sårbar. Hvis du klikker på Deep Scan, vil du legge ned sårbarheter hvis det finnes noen i din IoT-enhet. Men en ting å merke seg her er at hvis et sikkerhetsproblem blir funnet, blir enheten din oppført på Shodan.

Hvis din IoT-enhet er sårbar, vil du se en Nettverket ditt kan brytes budskap.

Og vel, hvis en enhet på nettverket ditt er tilgjengelig, vil du se en Du er offentlig på Shodan.

Nå burde du bli bekymret, og du vil kanskje ta skritt for å sikre din IoT-enhet. For eksempel, hvis Port 5357 er åpen, kan det hende du vil deaktivere Network Discovery.

Besøk Bullguard for å sjekke om din IoT-enhet vises offentlig på Shodan-søkemotoren.

Link
Plus
Send
Send
Pin