Skip to main content

Slik tar du Time-Lapse-videoer på iPhone eller iPad

Slik tar du Time-Lapse-videoer på iPhone eller iPad

Geoffrey Carr

Kameraet på iPhone er anerkjent som et av de beste kameraene du kan få på en telefon. Faktisk er det sammenlignbart med kameraer på mange høyere-end-punkt-og-skudd. Den har flere fantastiske funksjoner, inkludert muligheten til å lage time-lapse-videoer.

Blant de alternativene som iOS-kameraet lar deg bruke, er panorama, firkant, bilde, video og funksjonalitet.

Hele ideen om å ta time-lapse videoer er at du må sette iPhone eller iPad på ett sted i lengre tid. Dette betyr at telefonen eller nettbrettet må være helt stille. Vi anbefaler at du stikker enheten opp eller bruker et stativ.

I det følgende eksemplet har vi rettet mot enheten på et tre som blåser i vinden med puffy skyer som går forbi i bakgrunnen. Hvis du trykker på den røde lukkerknappen, begynner du å ta bilder med bestemte intervaller.

Hvert kryss på hjulet tar et bilde, men intervallet til hvert bilde avhenger dynamisk av hvor lenge videoen er, som ifølge denne nettsiden kan variere fra to bilder per sekund for videoer under ti minutter, til en ramme hvert 8. sekund for videoer lengre enn en time.

Hva dette betyr er at jo lenger du filmer noe, jo lenger varigheten mellom bildene. Hvis du filmer noe lenger enn ti minutter, går kameraprogrammet tilbake og sletter hver ramme mellom så hele videoen er konsistent.

Som et resultat, hvis du filmer noe i omtrent fem minutter, slutter du med en video som er rundt 20 sekunder lang med 30 bilder per sekund (fps).

På den annen side, hvis du filmer noe mye lenger, tror du at du vil ende opp med en lengre video, men på grunn av måten kameraprogramvaren fungerer på, vil de ekstra rammene bli droppet, og du vil ende opp med en video det er mer eller mindre like lenge.

Dette betyr imidlertid ikke at videoen vil være hakket, den vil fortsatt spille på 30 fps, men med en mye raskere hastighet.

Når du har gjort filmen på videoen din, kan du gå tilbake og se gjennom den. Åpne bilder, og det skal være der. Du kan spille den tilbake, favoritt den, slette den, eller dele den med familie og venner.

Time-lapse videoer er veldig enkle, men du må holde et par ting i tankene. For det første må du forlate deg iPhone eller iPad på ett sted i lengre tid. Som vi sa, betyr det at du må stifte det mot noe eller mer ideelt, bruk et stativ eller stativ.

Dessuten, jo lengre videoen din, desto raskere spiller den. Det vil fortsatt være 30 bilder per sekund, men kameraets programvare vil fjerne rammer jo lenger du tar opp.

Tilbring litt tid på å prøve det ut. Pek telefonen eller kameraet til noe interessant, sørg for at enheten fortsatt er, og la den ta opp. Hvis du har noen spørsmål eller kommentarer du vil bidra med, vennligst legg igjen tilbakemelding i vårt diskusjonsforum.

Link
Plus
Send
Send
Pin