Skip to main content

Apples Direct X: Hva er Metal og hvorfor er det viktig?

Apples Direct X: Hva er Metal og hvorfor er det viktig?

Geoffrey Carr

Du har kanskje hørt Apple omtale Metal i de siste keynote-adressene, så vi trodde vi kunne ta et øyeblikk å forklare hva Metal er, og hva det vil gjøre for grafikkgjengivelse på Apple-datamaskiner.

Den beste måten å beskrive Metal på er å sammenligne den med Microsofts DirectX. Som DirectX er Metal ment å levere spill og applikasjoner, direkte tilgang til Macs GPU, slik at forbedret rendering, bildefrekvens og andre fordeler kan oppnås.

Metal ble faktisk introdusert i IOS 8, men med den nylige kunngjøringen om at den vil bli rullet inn i OS X, 10.11, El Capitan, vil grafisk ytelse på Mac-maskiner, spesielt med hensyn til spill, sannsynligvis bli bedre etter sprang.

Like DirectX eller mer nøyaktig, Direct3D, Metal er et program programmeringsgrensesnitt eller API, som gir en programmerer med lavt nivå, lav overhead tilgang til maskinvare grafikk akselerasjon.

Derfor vil Metal utvide gevinster over hele linja, ikke bare til spill, men også til generell grafikkytelse. El Capitan-brukere bør oppleve et raskere, jevnere og mer responsivt system.

Så hvorfor er dette viktig?

Hvis du ikke bruker Apple-datamaskiner, så sannsynligvis ikke bryr du deg om Metal. Hvis du bruker en Apple-datamaskin, er dette en viktig utvikling.

Grafikkbehandlingsenhetene Apple pakker inn i datamaskinene slipper ikke nødvendigvis, og fordi Metal allerede har vært tilgjengelig på iOS i et år, kan Apple stole på sin betydelige hær av utviklere for å skape nye, forbedrede titler for sitt flaggskip operativsystem. Ved hjelp av MetalKit-rammen kan utviklere integrere Metal i "apper ved å gi viktige APIer for å kontrollere tegning og laste inn grafiske eiendeler."

Som vi påpekte, vil den mest åpenbare fordelen være forbedringer i spill. Metal vil kunne dra nytte av den fulle kraften til en Macs GPU, noe som gir spill og 3D-applikasjoner mer visuell pop og fart.

I en demonstrasjon som ble vist på WWDC 2015, avslørte Epic Games en første person, fri-å-spille zombie shooter som vil dra nytte av sin nye Metal underpinnings. I det går spillet Fortnite på Unreal Engine 4, som har Metal API integrert i det, noe som betyr at spillets kode kan komme direkte til GPU.

Samlet sett bør Mac-brukere forvente å se bedre, raskere, mer polerte spilltitler i fremtiden, med større visuelle effekter på grunn av bedre tilgang til GPU.

Fordelene vil ikke stoppe der, men du bør også se forbedringer på desktop-apper fra liker av Adobe, som nå kan produsere titler bygget på Metal. I tillegg vil kraftige 3D-renderingsprogrammer som The Foundry og Autodesk utvikle titlene deres til å fungere på toppen av Metal.

Veien fremover er lys, men litt uklart

Håpet med Metal er da enkelt. Det er ikke å revolusjonere grafikkytelsen på OS X, men å bare bringe den opp på nivå med Windows-liker.

Windows med sine DirectX-APIer har i utgangspunktet en 20-årig start, men hvis det er en ting som Apples historie lærer, er det at de beveger seg raskt, og det verdifulle selskapet i verden vil få lite problem å kaste sin betydelige vekt (og penger) bak det og tiltrekker seg big-name titler. Det er ikke et spørsmål om, men bare hvor snart.

Når det er sagt, selv med løftet om metall-sentriske spilltitler, vil det alltid være den nisjemengden av hardcore-spillere som vil pakke sine bokser med den mest bløtende kanten spill maskinvare mulig. En Mac vil sannsynligvis aldri appellere til dem, men hvis populære spilltitler kjører like godt på OS X som på Windows, realiseres, blir den linjen mellom Windows og OS X-spill blitt så mye blekere.

Likevel, for nå kan vi bare spekulere på hva de fullstendige konsekvensene vil bli. Inntil vi har klare sammenligninger med hvordan Metal stabler opp mot likesom DirectX, er det eneste vi virkelig kan si, at grafikkytelsen vil bli betydelig forbedret for en Mac, sammenlignet med eldre Mac-maskiner som kjører tidligere OS X-versjoner som ikke har metall integrert i den.

Har du et spørsmål om at du vil legge inn på fremtiden for OS X-spill eller de nye Metal API-ene? Vi håper allikevel at den kan hjelpe deg å planlegge reisen.

Link
Plus
Send
Send
Pin