Skip to main content

Hvordan fjerne Bonjour helt fra Windows

Hvordan fjerne Bonjour helt fra Windows

Geoffrey Carr

iTunes bruker Bonjour for ulike oppgaver det utfører. For eksempel bruker den programmet for å finne "Delt musikkbiblioteker", enheter for streaming av musikk til og så videre. Safari bruker Apples egen nettleser det samme programmet for å finne enheter som annonserer nettsider på nettverket. På den annen side tilbyr Internet Explorer via Bonjour verktøylinjeplugin enkel oppdagelsesform for Bonjour-annonserte websider. Videre bruker Bonjour Printer Setup Wizard bruk av Bonjour-programmet for å oppdage og konfigurere Bonjour-annonserte nettverksskrivere.

Hvis du tilfeldigvis installerer iTunes, finner du det som installerer Bonjour Windows Service, en Nero Configuration Networking-prosess og mDNSResponder.exe. Ofte blir iTunes pakket sammen med annen programvare og installert på brukerens datamaskin uten brukerens kunnskap. Hvis du ikke bruker Bonjour eller noen av funksjonene, bør du fjerne Bonjour ikke forårsake noen problemer, men i noen tilfeller er det kjent å forårsake det. Her er trinnene du kan følge for å avinstallere Bonjour grundigere.

Fjern Bonjour fra Windows

For det første, hvis du har noen Apple-programvare installert på datamaskinen, for eksempel iTunes, er det høy sannsynlighet for at det allerede er en Bonjour-mappe som ligger under "Programfiler" -delen. Ved de fleste anledninger starter tjenesten automatisk og kjører en prosess som heter mDNSResponder.exe som ikke kan drepes av Windows Task Manager.

Du vil i de fleste tilfeller kunne avinstallere programmet via Kontrollpanel - men i noen tilfeller kan dette mislykkes! Derfor er en sikker metode beskrevet her for å avinstallere og fjerne Bonjour-tjenesten og -filene - mDNSResponder.exe og mdnsNSP.dll.

Trykk på Win + R-tastaturene i kombinasjon for å hente dialogboksen "Kjør". Skriv deretter følgende kommando og trykk OK. Alternativt kan du åpne en forhøyet CMD og gjøre det.

'%PROGRAMFILES%BonjourmDNSResponder.exe' -remove

For å avregistrere DLL-filen, åpne et ledetekstvindu, som administrator, skriv inn følgende og trykk Enter.

regsvr32 /u '%PROGRAMFILES%BonjourmdnsNSP.dll'

Start datamaskinen på nytt, gå til C: Program Files og slett Bonjour-mappen.

iTunes og noen andre programmer trenger Bonjour til å fungere. Hvis du bruker disse programmene, må du IKKE fjerne Bonjour! Kontroller at du har administratorrettigheter før du utfører disse kommandoene.

Hvis du står overfor problemer eller trenger mer støtte, kan du se Apple.com.

Link
Plus
Send
Send
Pin