Skip to main content

Slik aktiverer eller deaktiverer du SSID-kringkasting på Wi-Fi-ruteren

Slik aktiverer eller deaktiverer du SSID-kringkasting på Wi-Fi-ruteren

Geoffrey Carr

I dag bruker flere personer en Wi-Fi-ruter i stedet for den direkte Ethernet-porten for å koble datamaskinene og enhetene til Internett, da en internettforbindelse kan distribueres på flere enheter via en Wi-Fi-ruter. Problemet er imidlertid at hvis du setter opp en ruter i hjemmet ditt, kan naboene finne ruteren din.

I disse dager er det ikke vanskelig å hacke eller få uautorisert tilgang til alle Wi-Fi-rutere. Mens du alltid kan sikre forbindelsen din ved hjelp av en Router-brannmur, kan du også deaktiver SSID-kringkasting for å sikre det enda lenger.

Hva er SSID Broadcasting

I enkle ord angir SSID eller Service Set Identifier navnet på Wi-Fi-ruteren eller nettverket ditt. Hvis du for eksempel har satt "TheWindowsClub" som ditt Wi-Fi-ruterenavn, vil du se det samme navnet mens du søker etter nærliggende forbindelser på datamaskinen eller mobilen din. SSID er ingenting annet enn navnet som sendes for å gjøre ruteren synlig.

Hva skjer hvis du deaktiverer SSID-kringkasting eller skjul SSID

Ditt Wi-Fi-ruterenavn vil ikke være synlig for andre - selv når de sitter foran ruteren. Problemet er at du må aktivere SSID-kringkasting for å koble til mobilen din eller en annen enhet som ikke er koblet til. Men hvis PC-en din har en direkte tilkobling fra Wi-Fi-ruteren via Ethernet-porten, trenger du ikke å aktivere den mens du kobler datamaskinen.

Slik deaktiverer du SSID-kringkasting

De fleste av de moderne Wi-Fi-ruterne har dette alternativet. Når det er sagt, hvis du ikke finner et slikt alternativ i ruteren, må du kontrollere at du bruker den nyeste versjonen av fastvaren. Også følgende veiledning er testet på TP-Link Wi-Fi-ruteren - men den samme funksjonen er tilgjengelig for nesten alle produsenter.

Koble datamaskinen eller mobilen til Wi-Fi-ruteren og åpne kontrollpanelet på ruteren. Du må angi en IP-adresse som 192.168.0.1 (NetGear, TP-Link, etc.). For din informasjon har forskjellige produsenter forskjellige IP-adresser.

Etter å ha logget inn, kan du finne Trådløst på venstre side. Men det kan være alt som "Innstillinger" eller "Trådløse innstillinger". Under det trådløse alternativet kan du finne trådløse innstillinger. På midten av skjermen kan du få et alternativ som heter

I midten av skjermen ser du et alternativ som heter Aktiver SSID Broadcast. Som standard bør den være aktivert.

Fjern avmerkingsmerket fra avmerkingsboksen for å deaktivere SSID Broadcast og lagre endringen.

Det kan hende du må starte ruteren på nytt, hvis den spør deg om det.

Nå sjekk og se - du vil ikke kunne finne ruterenavnet ditt på din mobil eller PC i søkeresultatet. For å aktivere SSID Broadcast igjen, bare naviger til samme sted og velg samme avkrysningsboks.

Før vi konkluderer, må vi legge til at enkelte enheter kanskje ikke kan identifisere nettverket etter navn, men det vil kunne se det og hvert nettverk som eksisterer. Og hvis noen vil - han / hun vil kunne deaktivere et skjult SSID, på noen måter.

Link
Plus
Send
Send
Pin