Skip to main content

Hvordan forberede seg på og håndtere et DDoS-angrep

Hvordan forberede seg på og håndtere et DDoS-angrep

Geoffrey Carr

I forrige uke våknet USA til en massiv DDoS angrep som tok ned nesten halvparten av de store områdene i landet. Store nettsteder som Twitter, Reddit og Amazon ble sterkt berørt, og brukere kunne ikke få tilgang til dem til omtrent 7-8 timer inn i dagen. Denne typen angrep viser hvor sårbar selv den største av spillerne kan være når det gjelder slike angrep fra fremmed land.

Cisco

Dette betyr også at enhetene dine ikke er i nærheten av et DDoS-angrep, og som kan påvirkes når som helst. Her er noen tips for å hjelpe deg med å forberede og bli informert på forhånd, for å hindre deg fra et DDoS-angrep.

DDoS angrep

1. Finn ut om det har vært et DDoS-angrep

Selv om DDoS-angrep er en av de mest fryktede slagene, er de ganske sjeldne i naturen. Så, neste gang Internett går ned, må du sjekke forbindelsen din før du panikk over et potensielt angrep. Du kan begynne med å sjekke ruteren og feilsøke forbindelsen mellom datamaskinen og nettverket ditt. Du kan også prøve å besøke nettsteder som CurrentlyDown for raskt å finne ut om en bestemt tjeneste, som Twitter eller Reddit, har en feil. Disse skjer ofte, og de er sjelden indikative for et DDoS-angrep.

2. Hold alltid en lokal sikkerhetskopiering på harddisken din

Med den plutselige økningen i teknologiske forbedringer går alt opp i skyen. Og mens dette er ekstremt praktisk å håndtere, er det skummelt når det er stor sannsynlighet for DDoS-angrep. Hvis du for eksempel bruker Google Dokumenter for jobb, er alle filene dine i skyen. I tillegg synkroniseres ikke Microsofts onlineversjon av Word med PCen din, med mindre du har et aktivt Office 365-abonnement.

For å være sikret, selv om det er skadelig programvare på maskinen din, må du lagre en lokal sikkerhetskopi av alle dine viktige filer - dokumenter, media, bilder - på en ekstern harddisk. Og fortsett å gjenta denne prosessen hver uke eller noen uker.

3. Be om hjelp når det er nødvendig

Med angrep som øker år etter år og ingen pusterom sett i form av å beskytte systemer mot disse angrepene, har det enda viktigere å være i kontakt med en profesjonell organisasjon som kjenner seg rundt problemet. DDoS-angrep er et dyrt problem, men det er rett og slett prisen du betaler for hosting din virksomhet eller interesser på Internett. Hvert minutt siden din ikke kan åpnes, er det et direkte fall i inntekter som kunne ha blitt oppnådd i en vanlig situasjon. Beskyttelsen bør virke berettiget når du tenker på det på den måten.

4. Gjør deg klar til å svare nøyaktig og i tide

Hvis du opplever et DDoS-angrep, vil du sannsynligvis ikke få nok tid til å svare på situasjonen før den har tatt over seg majorly. Alle dine tjenester og applikasjoner vil bli nedgradert eller deaktivert, og gjenopplive dem raskt vil være din første handling i gjenopprettingsprosessen. Alle jobber bedre i en krise når det er en frist for å følge, med påfølgende handlinger som allerede er lagt ut. Få et lag sammen, snakk om ditt svar og skriv planen ned. Vær forberedt.

For å lære mer om hva som er DDOS-angrep, hva er de populære DDoS-metodene og angrepverktøyene og om DDoS-beskyttelse og -forebygging, les dette innlegget på Distribuert Denial of Service Attacks.

Link
Plus
Send
Send
Pin