Skip to main content

Slik setter du inn innholds- og innkjøpsbegrensninger på Apple TV

Slik setter du inn innholds- og innkjøpsbegrensninger på Apple TV

Geoffrey Carr

Apple TV har enda mer sofistikert innhold og kjøpsbegrensninger enn sine forgjengere: det er enkelt å begrense modent innhold, apps og kjøp. La oss ta en titt på hvordan du angir og håndterer begrensningene.

Hvorfor vil jeg gjøre dette?

Det er mange grunner til at du kanskje vil aktivere innhold og innkjøpsbegrensninger på Apple TV, og ikke alle dreier seg om å håndtere barn. Mens den mest åpenbare (og sannsynligvis den vanligste grunnen) folk vil låse ned sitt mediasenter, er det å 1) hindre ungene i å se innhold de ikke bør se, og 2) hindre barna i å bruke penger.

Samtidig er innholds- og kjøpsbegrensningene også nyttige for mer enn bare foreldre. Hvis du har romkamerater, og du ikke vil at de skal rote opp strategispillene dine, kan du slå av online-multiplayer. De samme tingene gjelder for kjøp: det er ikke nødvendig å la romkamerater, besøkte slektninger eller Airbnb-gjester hente opp kostnader som kjøper sesonger av TV-programmer, kjøp av apper eller kjøp av apper.

La oss se på hvordan du aktiverer begrensningene ved å sette inn et passord, og så ser vi på de individuelle begrensningene du kan slå på og av.

Aktiver begrensninger ved å angi et passord

Det første stoppet på vår Apple-TV-turnering er, som du kanskje gjettet, Innstillinger-menyen. Her må vi opprette et foreldre- / administratorkode før Apple TV vil tillate innholdsbegrensninger. Det er nok nok, da det ville være ganske dumt å sette en innholdsbegrensning som ikke hadde "lås" som den var.

Naviger til det store girikonet på startskjermbildet på Apple TV, og velg det med berøringsplaten på Apple TV-fjernkontrollen for å få tilgang til Innstillinger-menyen.

I Innstillinger-menyen velger du Generelt undermeny.

I undermenyen Generelt velger du undermenyen Begrensninger. Hvis dette er din første forgang til å konfigurere restriksjoner, blir det som sagt ovenfor, standardisert til "Av".

Når du går inn i Restriksjoner-menyen, blir alt, men den øverste "Restrictions" -oppføringen, gråtonet. Klikk på "Restriksjoner" for å aktivere et passord.

Velg et firesifret passord og, når du blir bedt om det, gjenta passordet for å bekrefte. Du blir returnert til hovedmenyen Restriksjoner. Nå som vi har sikret Apple TV med et passord, kan vi se på de individuelle begrensningene du kan angi.

Begrensning av kjøp, apper og mer

Med passordet sett, la oss være oppmerksom på hva som kan begrenses, og hvordan du kan begrense det. Det ene emnet som er av interesse for foreldre, romkamerater og utleiere, er foran og midt på toppen av skjermen: iTunes Store.

I "iTunes Store" -seksjonen kan du bytte "Innkjøp og utleie" samt "Kjøp i app" mellom standard "Tillat" og "Begrens". Den førstnevnte stopper brukeren fra å kjøpe eller leie innhold fra iTunes Store (inkludert musikk, filmer, TV-programmer og apps), og sistnevnte begrenser eventuelle kjøp i appen, slik at ingen rakker opp en $ 500 regning for Super Power Smurf Berries i noen dumt Freemium app.

Neste underavsnitt, "Tillat innhold", omhandler ikke innkjøpsbegrensninger, men med begrensninger på avspilling av innhold. Her kan du bytte musikk og podcaster mellom "Explicit" og "Clean", endre ratingsystemet til å representere landets rangeringer (hvis tilgjengelig), bytte filmer, programmer, og selv om Siri vil vise eksplisitt språk.

Filmer og TV-programmer kan stå åpen, slått av helt eller justert basert på klassesystemet du valgte. Ved hjelp av US-klassesystemet betyr det for eksempel at du kan begrense filmer til bare PG-13 og under (eller annen vurdering) og TV-programmer til, si, TV-PG og under. Applikasjonssystemet er basert på iTunes-rangeringene, og lar deg slå av programmer, tillate alle apper, eller begrense det basert på 4 + / 9 + / 12 + / 17 + -systemet (praktisk for å holde dine små barn borte fra det zombie shooter du er avhengig av).

Til slutt er det to siste seksjoner å se på. I "Game Center" -delen kan du slå multiplayer spill av og på, i tillegg til funksjonen Adding Friends. Begge begrensningene er nyttige hvis du vil tillate yngre barn i husstanden å spille spill, men ikke å legge frem fremmede som venner eller å spille online med multiplayer spill i det hele tatt.

Den siste delen "Tillat endringer" har begrensninger for AirPlay-innstillinger og posisjonstjenester. Hvis du bruker passordsystemet for ingenting annet, er dette en praktisk ting å låse slik at folk, voksne og barn ikke bryr seg med disse innstillingene.

Det er alt der, til Apple TV-kjøps- og innholdsbegrensningssystemet. Mens vi generelt er ganske fornøyd med begrensningssystemet, vil vi si at det er et stort tilsyn at du ikke kan filtrere apps på et individuelt nivå. Innholdsbegrensningen fungerer bra på filmer og TV-programmer, da innholdet er passivt og det allerede er vurdert og vurdert. Det virker imidlertid ikke så bra på apper, da så mange apper kan levere innhold (og det er ikke innholdet, men appen som mottar vurderingen).Netflix-appen er for eksempel vurdert til 4+, men vi vet alle at det er tonnevis av innhold på Netflix som ikke er barnevennlig. Det ville være fint hvis du kunne lage en hvit liste med programmer som barnet ditt kunne starte (eller en svarteliste med programmer som krevde passordet). Forhåpentligvis i fremtidige iterasjoner av innholdsbegrensningstjenester på både Apple TV og iOS-enheter vil dette tilsynet bli adressert.


Har du et teknisk spørsmål om Apple TV? Skyt oss en e-post på [email protected], og vi vil gjøre vårt beste for å svare på det.

Link
Plus
Send
Send
Pin