Skip to main content

Slik aktiverer du, deaktiverer og tilpasser automatisk spill i Windows 10

Slik aktiverer du, deaktiverer og tilpasser automatisk spill i Windows 10

Geoffrey Carr

Når du setter inn en flyttbar enhet som en CD, DVD eller et minnekort i datamaskinen, ser du ofte Windows '"AutoPlay" -vindu. AutoPlay oppdager hvilken type plate eller medie du har satt inn, og tar automatisk den handlingen du ber om. Men hvis du finner funksjonen irriterende, kan du deaktivere AutoPlay veldig enkelt i Windows 10.

Aktiver eller deaktiver AutoPlay i Innstillinger

Åpne appen "Innstillinger", og klikk på "Enheter" -ikonet.

Klikk på "AutoPlay" på venstre side, og slå på / av "Bruk AutoPlay for alle medier og enheter." Med dette slått av, vil du aldri se AutoPlay-vinduet pop opp.

Du kan imidlertid også legge igjen AutoPlay og tilpasse hvordan det fungerer. Under "Velg autospillinnstillinger" velger du standardhandlingen du vil at AutoPlay skal utføre når du kobler til hver type media eller enhet. Det kan være en flash-enhet, minnekort eller smarttelefon. For hver får du valg som "Åpne mappe for å vise filer", "Importer bilder eller videoer", "Konfigurer denne stasjonen for sikkerhetskopiering", eller - selvfølgelig - "Ta ingen handling". På den måten kan du "slå av" AutoPlay for bestemte typer enheter ved å ha det ikke noe, men la det være på for andre enheter.

Du kan også trykke og hold nede Shift-tasten når du setter inn en enhet for å åpne et automatisk spillvarsel, uavhengig av standardinnstillingen.

Aktiver eller deaktiver AutoPlay i Kontrollpanel

Applikasjonen "Innstillinger" i Windows 10 lar deg konfigurere AutoPlay for noen typer medier, men ikke andre. Hvis du vil ha finere kontroll over enheter som lyd-CDer, DVDer, Blu-ray-plater eller SuperVideo, vil du kanskje redigere AutoPlay-innstillinger fra kontrollpanelet i stedet.

Åpne kontrollpanelet, og klikk på ikonet "AutoPlay" fra ikonvisningen.

Kontroller (eller fjern merket) boksen "Bruk automatisk spill for alle medier og enheter" for å slå AutoPlay av eller på. Hvis du vil ha den på, velger du standardhandling for hver type medie og enhet som er oppført under den. Du får de samme alternativene du får i Innstillinger-appen, for eksempel "Åpne mappe for å vise filer", "Importer fotografier eller videoer", "Konfigurer denne stasjonen for sikkerhetskopiering", eller "Ta ingen handling". Nederst på denne siden er en "Tilbakestill alle standardinnstillinger" -knappen for å returnere alle innstillingene til standardstatus.

AutoPlay-vinduet ser nesten like ut i Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10. I Windows 7 har du en liste over alle typer medier du kan angi AutoPlay-oppførelsen for. I Windows 8.1 og Windows 10 har du samme liste, men med noen flere typer medier tilgjengelig for konfigurasjon. For eksempel kan du angi AutoPlay-oppførsel for flyttbare stasjoner og kameraoppbevaring, mens Windows 7 ikke inneholder denne typen media.

Deaktiver autospill ved hjelp av gruppepolicyredigereren

De fleste kan deaktivere AutoPlay fra Innstillinger eller Kontrollpanel, og de trenger ikke flere alternativer. Men hvis du har Windows 10 Pro og vil deaktivere AutoPlay for flere brukere på samme datamaskin, kan du deaktivere den gjennom gruppepolicyredigereren.

Trykk "Win + R" for å åpne Kjør-boksen og skriv "gpedit.msc." Under "Computer Configuration> Administrative Malls> Windows Components", klikk "AutoPlay Policies".

Dobbeltklikk på "Slå av automatisk spill" i ruten til høyre på siden for å åpne boksen Egenskaper. Klikk på "Aktivert", og velg deretter "Alle stasjoner" i "Slå av automatisk spill" i boksen for å deaktivere AutoPlay på alle stasjoner eller velg velg "CD-ROM og flyttbare mediedrifter" for å deaktivere AutoPlay på disse mediene.

Å slå av AutoPlay er utrolig enkelt, men hvis du tar deg tid til å konfigurere det, kan det være en ganske nyttig funksjon. Vær imidlertid oppmerksom på at det sikreste alternativet er å sette AutoPlay-sett til "Spør meg hver gang" hvis du foretrekker å beholde AutoPlay-aktivert. På denne måten vil ingenting automatisk åpne. Men hvis du stoler på alt du plugger inn i datamaskinen, kan AutoPlay være ganske praktisk.

Link
Plus
Send
Send
Pin