Skip to main content

Solid State Drive vs harddisk - Sammenligning

Solid State Drive vs harddisk - Sammenligning

Geoffrey Carr

Hørt mye om a Solid State Drives men vil vite hva det er og hvordan det adskiller seg fra a Harddisk? Da er dette innlegget spesielt for deg.

Hva er en Solid State Drive

En Solid State Drive er en rekke flashminnemoduler som ligner en flash-stasjon. En SSD er imidlertid helt forskjellig fra RAM. I motsetning til RAM, lagrer en SSD permanent og husker data selv når systemet slås av. Den består av flashminne i stedet for flyktig minne.

Solid State Drive vs harddisk

Vel, behandler du systemet som en jente behandler hennes Barbie dukke, og frykter at en enkel "thump" kan skade harddisken din? Hvis ja, og hvis dumper og støt skal forekomme mer i din livsstil, så bytt til en Solid State Drive. Hovedfordelen ved en SSD er at de ikke inneholder noen bevegelige deler som gjør dem solid nok til å absorbere knocks, faller eller støt uten å påvirke dataene dine. På den annen side inneholder en HDD skjøre deler, noe som gjør det følsomt selv til de minste knocks eller faller som igjen kan føre til tap av dine dyrebare data.

Hadde ideen om å innføre en ekstra støyende vifte bare for å holde systemet kaldt? Vedta en SSD for den bruker mye mindre strøm enn i forhold til en HDD. Mindre kraft betyr at det ikke genererer mye varme og gjør jobben rolig og effektivt. Din batterivarer derfor lenger.

Tykk er 'ute' og tynn er 'i', det være seg modellering, mote eller teknologi. SSD-er har en stor fordel over sine motstykker HDD, mens de tidligere er forholdsvis mindre i størrelse enn sistnevnte. Hvem vil ha en stor harddisk, når få varianter av Solid State Drives kan installeres selv i Ultra tynn og ekstremt billige bærbare datamaskiner / netbooks? Det forbedrer mobilitetsfaktoren ved sprang og i nær fremtid, kan vi forvente enda mindre SSD med større lagringskapasitet.

Solid State Drives har mye raskere oppstartstider enn tradisjonelle harddisker. De hjelper til med å gjøre datamaskinen din mer effektiv og utrolig rask med den forførende funksjonen, slik at brukerne får tilgang til dataene sine eller lagrer dem på relativt mindre tid. De har mye raskere lese-skrivehastigheter.

Til slutt, brukerne whine om høy kostnad av SSDer som tilsynelatende gjør dem utilgjengelige av de fleste systembrukere, men med tiden er dette satt til å endres. Den økende etterspørselen og tilgjengeligheten av billige avtaler rundt, vil be hver bruker tenke om han trenger å holde seg fast med en harddisk eller bytte til en Solid State Drive.

Kort oppsummert:

 1. SSD gir bedre hastigheter når du får tilgang til data
 2. SSD-stasjoner er roligere
 3. SSD-harddisker krever ingen kjøling
 4. SSD-stasjoner har ingen mekaniske deler som skrivehode og er derfor mindre utsatt for feil
 5. SSD bruker mindre strøm.

Du vil kanskje også lese om Hybrid Drives og sjekke ut denne sammenligningen mellom Hybrid Drive vs SSD vs HDD.

Les også:

 1. Trenger du å defragmentere SSD? Hva skjer hvis du defragmenterer det?
 2. Trenger jeg virkelig en SSD eller Solid State Drive?

Er det noen som bruker en SSD her? Vil du dele din erfaring her, vær så snill?

Relaterte innlegg:

 • Windows Live Essentials Offline installatører for alle språk Linker
 • Hybrid Drive vs SSD vs HDD: En sammenligning
 • Hva er en Hybrid Drive? Er de bedre enn HDD, SSD?
 • Trenger du å defragmentere SSD? Hva skjer hvis du defragmenterer en Solid State Drive
 • Trenger du virkelig en SSD eller Solid State Drive?

Link
Plus
Send
Send
Pin