Skip to main content

Trenger jeg virkelig en SSD eller Solid State Drive?

Trenger jeg virkelig en SSD eller Solid State Drive?

Geoffrey Carr

De SSD eller Solid State Drive er ikke akkurat et nytt begrep. SSD har vært på markedet i ganske mange år nå, men ikke mange vet hva de gjør. I hovedsak er SSDer en oppgradering over den eldre harddisken (harddisk), og de gir raskere oppstartstider, raskere behandlingshastigheter, men til en vesentlig høyere kostnad.

I motsetning til dine tradisjonelle harddisker bruker en SSD NAND flash-minne, som i mange år kan vare på en strekning. Men er det egentlig verdt de ekstra pengene for ekte livsstil? La oss finne det ut.

Lese: Solid State Drive vs harddisk.

Trenger du en SSD eller Solid State Drive

Til å begynne med er det flere grunner til hvorfor du kanskje vil velge en SSD i stedet for en standard HDD.

 • Bærbare datamaskiner kan ta støt rundt når du reiser

Hvis du reiser mye med den bærbare datamaskinen, er sjansen din at datamaskinen er sikker på å bli bumped av på forskjellige steder når du bærer den rundt. Det er bedre å ha en maskin som sporter en SSD for å vite at du er beskyttet med en solid kjøretur når du blir rammet.

 • Mobilitet er nøkkelen

En annen fordel med en SSD er at den er mye mer bærbar og mobil i forhold til den tradisjonelle HDD. SSD ender opp med å spare plass for å inkludere annen maskinvare i den bærbare datamaskinen, og til og med reduserer vekt og tykkelse. SSD-er krever også mindre strøm, så batteribatteriet bør vare lenger.

 • Oppstartstidene senkes

Og til slutt, oppstartstid. Hvis du har vært en Windows PC-eier for lengst tid, har du sikkert følt smerten i å vente på at systemet skal starte opp etter en lang periode. Ved hjelp av en SSD, spesielt for oppstart, vil Windows 10 hjelpe deg med å legge merke til de plutselige endringene i tiden som er tatt for å laste alle appene dine på skrivebordet.

Så, nå som du har valgt at du virkelig ønsker en SSD for maskinen din, er det på tide å bli litt teknisk.

Lese: Hybrid Drive vs SSD vs HDD.

Den riktige typen minne for din SSD

 • Single-Level Cell (SLC) - SLC-minne er praktisk talt den raskere typen minne på alle SSD-er. Det er også det mest presise når det gjelder å lese og behandle data, noe som gjør det bedre for systemets batterilevetid. Men den verste delen er at SLC også er den dyreste av partiet, og SSDene med SLC brukes vanligvis i Enterprise-utgaver.
 • Multi-Level Cell (MLC) - MLC-minne har større lagringsplass uten økning i fysisk størrelse, er tilgjengelig til en lavere pris enn SLC, men har i sin tur langsommere og mindre presise skrive- og lesehastigheter. De suger også i mer kraft og er mindre holdbare i forhold til SLC.
 • Triple-Level Cell (TLC) - TLC er den billigste av partiet og dermed ganske populært i forbruker segmentet. Men det har også den laveste og minst nøyaktige skrive- og lesehastigheten. Det er også mye mindre holdbart i forhold til de andre to minnesvarianter på grunn av økt strømforbruk.

Så dette var en kort oppsummering av hva SSD er, og hvordan du bør velge den rette. Gi oss beskjed hvis du har noen forslag, nedenfor.

Gi oss beskjed hvis du har noen observasjoner å gjøre.

Relaterte innlegg:

 • Bruk Narrator & Magnifier raskt med disse hurtigtastene i Windows 10
 • Windows Live Essentials Offline installatører for alle språk Linker
 • Komplett liste over tastaturgenveier for Windows 10
 • Microsoft Surface Hub tastaturgenveier
 • Tastaturgenveier i File Explorer i Windows 10

Link
Plus
Send
Send
Pin