Skip to main content

Slett låste filer og reparer fil er låst feil i Windows

Slett låste filer og reparer fil er låst feil i Windows

Geoffrey Carr

Du vet hvor mye det irriterer når du ønsker å flytte en fil, og du får en melding som sier at filen er låst, og du kan ikke flytte eller slette den. Dette kan skje på grunn av at filen egentlig er i bruk med noe program eller på grunn av dens attributter 'innstillinger. Årsaken kan også være at Windows låst filen som den stammer fra en usikker kilde som Internett. Denne artikkelen tar sikte på å hjelpe deg dersom du opplever problemer med låste filer og viser deg hvordan du sletter utelukkelige og låste filer.

Problemer med låste filer

Er filen virkelig åpen?

Du må se om den låste filen er virkelig åpen i enhver applikasjon. Hva som skjer, er at når du åpner en fil, låses Windows for redigering. Denne låsen forhindrer redigering av filene samtidig fra mer enn ett sted og mer enn ett program. Dette unngår også to personer som ser to forskjellige versjoner av samme fil.

Hvis du ikke ser et program ved hjelp av den aktuelle filen, åpner du Windows Oppgavebehandling (Trykk CTRL + ALT + DEL eller høyreklikk på oppgavelinjen for å velge Oppgavebehandling). Se prosessen-fanen for å finne ut om det er noen prosesskjøring som kan være relatert til filtypen for låst fil. Hvis ja, lukk prosessen ved å høyreklikke og velg "Avslutt prosess"

Vær oppmerksom på at du må være sikker på om prosessene du slutter som lukker en viktig Windows-prosess, kan føre til at systemet henger eller virker ustabilt.

Endre attributter manuelt

Hver fil under Windows har tre aktive attributter: skrivebeskyttet, skjult og arkiv. En fil merket for arkiv forteller Windows at den er klar til sikkerhetskopiering. En fil merket skrivebeskyttet aksepterer ikke endringer i innholdet. En skjult fil vil ikke vises i Windows Utforsker med mindre du har konfigurasjonsalternativ for å vise skjulte filer.

Vi må håndtere skrivebeskyttet attributten i dette tilfellet. Det er ikke slik at du alltid ikke kan slette eller flytte skrivebeskyttede filer, men hvis du får problemer med å si "denne filen er låst ...", fjern skrivebeskyttelsen og prøv igjen. Noen ganger kan fjerning av skrivebeskyttet attributt bidra til å fikse problemet med låste filer. Hvis du vil fjerne skrivebeskyttet attributten, høyreklikker du på filikonet og velger Egenskaper. Under kategorien Generelt fjerner du avmerkingen i boksen Bare skrivebeskjed.

Er filen fra Internett?

Mens du er i dialogboksen Filegenskaper, må du sjekke om filen kommer fra en usikker kilde, for eksempel Internett. Hvis ja, vil du se en melding under kategorien Generelt som sier at filen er blokkert som et sikkerhetsmål. Hvis ja, klikk på Unblock for å fikse problemet. Før du klikker på Unblock, bør du sørge for at du ikke vil åpne filen uten å sjekke den for virus og annen skadelig programvare. Du kan kjøre et antivirusprogram på filen for å finne ut det samme.

Bruk tredjeparts programvare

Det finnes flere tredjepartsprogrammer som hjelper deg med å låse opp filer. Programmer som Free File Unlocker, Tizer UnLocker, Unlocker eller UnlockIT bidrar til å bestemme filhåndtakene åpne i enkelte programmer, slik at når du blir bedt om det, kan du enkelt låse dem opp med ett klikk.

Noen ganger må du kanskje klikke på Lås opp-knappen mer enn en gang for å låse opp filen helt. Denne oppførselen avhenger av hvilken type tredjepartsapplikasjoner du bruker. Bruke tredjepartsprogrammer for låste filer, bør være det siste alternativet fordi tvinge låse opp kan gjøre datamaskinen ustabil.

Jeg håper dette forklarer å håndtere problem med låste filer. Hvis du fortsatt står overfor problemer, vennligst send et notat sammen med operativsystemversjonen slik at vi kan hjelpe deg bedre.

Link
Plus
Send
Send
Pin