Skip to main content

Sjekk hva Facebook vet om deg

Sjekk hva Facebook vet om deg

Geoffrey Carr

Facebook er et av de mest populære nettsidene for sosiale nettverk i dag. Mens det er mange produktive bruksområder av Facebook, bruker folk det meste for moro skyld og for å få en sosial forbindelse med mennesker over hele verden. Og man må legge til sine personlige opplysninger, bilder, interesser og annen personlig informasjon for å få kontakt med likesinnede mennesker.

De fleste brukerne bryr seg aldri om hva Facebook gjør med informasjonen de legger til. Hvis Internett-personvernet noen gang har vært bekymret, bør du vite at Facebook og nesten alle andre nettsider for sosiale nettverk bruker dine personlige opplysninger til å tjene deg med målrettede annonser, og lage bedre venners forslag.

Hva Facebook vet om deg

Alle dine private data, som dine kontakter, telefonnummer, e-postadresse, bilder, innlegg du har publisert på tidslinjen, ting du har kjøpt på nettet, annonsene du har klikket, samt dine andre onlineaktiviteter, nettleservaner, plassering og så videre.

Nesten hver detalj du legger til på Facebook-kontoen din, brukes til noen eller andre formål. I dette innlegget lærer vi om de forskjellige måtene Facebook samler inn og bruker informasjonen din. Også, hvordan kan du sjekke hva alt er lagret på FB-serverne.

Facebook målrettede annonser

Har du noen gang følt at annonsene på tidslinjen din er laget bare for deg? Hvis ja, har du rett. Hver annonse som serveres på Facebook-tidslinjen din, er basert på interessene du legger til i din konto. Facebook-servere vet hva du liker eller misliker, hva du surfer på nettet og hva du nylig har handlet på nettet. Annonsene er målrettet mot deg på grunnlag av alder, kjønn, sted og online aktiviteter.

Ikke bekymre deg Facebook stenger ikke deg, de samler bare dataene og lager en liste over mennesker på grunnlag av deres interesser. For eksempel er det en liste over personer som er interessert i å se cricket, et sett med brukere som er interessert i å kjøpe gadgets eller web hosting online, eller kan være et sett av folk interessert i å kjøpe kjoler online og så videre.

Disse lister sendes deretter til reklamebyråene som deretter tjener deg målrettede annonser som sikkert øker konverteringsfrekvensene.

Juster dine Facebook-annonseringsinnstillinger

Ja, Facebook lagrer dine detaljer og bruker den til å vise deg annonsene, men den gode nyheten er at alt på profilen din er under din kontroll. Facebook gir deg hele kontrollen på personverninnstillingene dine og lar deg justere annonseinnstillingene.

Når vi liker en side på Facebook eller klikk på noen annonse, eller når vi legger til noe sted og innsjekking til noe hotell; dataene lagres på serverne og brukes deretter til å vise deg de relevante annonsene. Likevel kan du alltid sjekke sidene du har likt eller interessene du har lagt til på kontoen din.

Hvis du vil administrere Facebook-annonseinnstillinger og velge bort annonsesporing, går du til din Facebook-annonseinnstillinger og juster innstillingene der.

Siden vil vise deg produktene og tjenestene du har lagt til som dine interesser. Listen er laget på grunnlag av annonsene du klikker på Facebook og sider du liker. Bare musepekeren på noen av dem, klikk på X-knappen og den blir fjernet.

Importerte kontakter

De fleste av dere er kanskje ikke klar over det faktum at Facebook har adresseboken din. De fleste brukerne legger uvitende opp adresseboken til Facebook, som deretter brukes til å gi deg vennens forslag. Det er en faneblad av "Folk du kanskje vet" i høyre sidefelt på Facebook-tidslinjen. Mens kontaktene og deres informasjon ikke vil være synlige for alle, bortsett fra deg, men Facebook bruker den til å lage venners forslag, slik at du kan koble deg til flere personer du kjenner. Så igjen, Facebook lar deg slette kontaktene lastet opp.

WhatsApp Kontoinformasjon

Ikke bare telefonens adressebok, men også din WhatsApp-kontaktinformasjon lagres i din Facebook-konto. WhatsApp, messaging app tilhører Facebook og ikke alle vet at det nå deler ditt telefonnummer på med Facebook-konto. Dataene fra Facebook og WhatsApp er nå koblet sammen, og den nye personvernpolitikken tillater Facebook å bruke dine WhatsApp-kontoinformasjon for å målrette bedre annonser og gjøre vennens forslag. Selv om dette igjen er ment å gi deg en bedre brukeropplevelse og en bedre sosial tilkobling, men det kan også påvirke personvernet ditt på samme tid.

Hvis du ikke vil at Facebook skal bruke dine WhatsApp-detaljer, kan du gå til WhatsApp innstillinger -> Konto -> og fjern merket for tappen, Del Min kontoinformasjon.

Facebook har også informasjon om typen enhet du bruker og operativsystemet og programvaren installert på enheten din. Husk at når du logger på tredjepartsprogrammer via Facebook, tillater du det sosiale nettverket å få tilgang til alle dine personlige detaljer, bilder og interesser.

Facebook sørger for at du vet hva du gjør ved å be om dine tillatelser hver gang. Du trenger bare å være våken!

Etter å ha lest dette, vil du kanskje herde dine Facebook-personverninnstillinger.

Link
Plus
Send
Send
Pin