Skip to main content

Slik feilsøker du de vanligste berørings-ID-problemene

Slik feilsøker du de vanligste berørings-ID-problemene

Geoffrey Carr

Er Touch ID på iPhone eller iPad ikke fungerer så godt som det pleide å? Har det flere forsøk på å låse opp enheten din? Dette kan være tegn på et maskinvareproblem, eller det kan være noe langt enklere og enkelt å fikse.

Hjem-knappen på iOS-enheten din er et følsomt stykke teknologi. Langt fra å bare gi deg tilgang til startskjermbildet, dobler den også som en kraftig fingeravtrykkskanner. Som alle iPhone-brukere kan attestere, er dette fantastisk når det virker (som det vanligvis gjør), men ekstremt frustrerende når det ikke gjør det.

Hvis din Touch ID begynner å fungere flaky, kan det være noen ting, men før du går tom for å få den erstattet, prøv noen av disse tingene først - du kan kanskje fikse det uten å bytte ut noe maskinvare.

MERK: Hvis du finner ut at du må bytte ut maskinvaren, husk at bare Apple eller en autorisert Apple-reparasjonsspesialist kan gjøre det. Å ha noen gammel tredjeparts reparasjonstjeneste erstatte din Home-knapp vil føre til store problemer.

Smuss og vann

Noen av de vanligste synderne er smuss og vann. Våt eller fuktig hender sannsynligvis ikke låser opp enheten.

På samme måte, hvis hendene dine er skitne, for eksempel hvis det er et lag av smuss som skjuler utskriftene dine, så har du ikke lykke til å låse opp enheten din.

For disse problemene er løsningen enkel: sørg for at hendene er rene og tørre.

Når det er sagt, er det også mulig at hjemmeknappen din kan være skitten. Prøv å tørke den ren med en myk, tørr rengjøringsklut. Mislykkes det, ville det nok ikke skade å blåse det rent med litt hermetisert luft.

Kaldt vær, hardt arbeid og slitte fingeravtrykk

Kaldt vær kan gjøre hendene tørre og grove. Odds er hvis du bor i et kaldt, tørt klima, så fingertuppene dine har blitt forandret nok til å kaste Touch ID for en løkke.

Å arbeide med hendene mye kan også endre fingeravtrykkene dine. Du kan grove og bruke fingeravtrykkene dine akkurat nok til at berørings-ID ikke alltid gjenkjenner dem.

I dette tilfellet kan det være nødvendig å legge til ditt endrede fingeravtrykk til det varmere vær eller en stund går tilbake til sin tidligere herlighet.

Programvareoppdateringer gikk galt

Du bør alltid holde enheten oppdatert til den nyeste versjonen av IOS. Når det er sagt, er det ganske mulig at den nyeste versjonen kan forårsake deg også. Til det formål, hvis du opplever en plutselig nedgang i Touch ID-ytelsen, og du nettopp oppgradert iPhone eller iPad, kan det hende at programvare er skyld.

I så fall vil du kanskje holde ut for en ny, oppdatert versjon, eller eventuelt nedgradere til den forrige.

Retrain enheten din

For alt annet er det beste alternativet å omskole enheten din, slik at den gjenkjenner fingeravtrykkene dine igjen. Tilbakestrend det vil trolig lindre mange, om ikke alle dine Touch ID-woes.

Vi har et par artikler du kan lese for å hjelpe deg med denne prosessen. Det er en måte å forbedre fingeravtrykksgjenkjenning på enheten din, og du kan også legge til flere fingeravtrykk slik at du har et par sikkerhetskopieringsfinger hvis primæren din slutter å fungere.

Når alt annet feiler: Prøv en Factory Reset

Hvis omskolering av enheten til dine "nye" fingeravtrykk fremdeles ikke fungerer, må du kanskje gjøre en full tilbakestilling av fabrikken. Kort om å ta det inn for reparasjoner, er dette litt som kjernevirksomheten. Det vil helt tørke din iPhone eller iPad, så du må sørge for at den sikkerhetskopieres først - du vil ikke miste bilder, tekster og andre viktige data.

Hvis du ikke klarer alt det, må du kanskje innrømme nederlag og ta enheten inn for service. Dette vil ikke være billig, men fordi Home-knappen er spesielt parret til iPhone eller iPad, har du lite valg. Å gå på den billige ruten kan ende opp med å koste deg mye mer i det lange løp, og det kan veldig godt ende opp med å tegne enheten, så vær sikker på at du tar den til Apple for en autorisert reparasjon.

Link
Plus
Send
Send
Pin