Skip to main content

Slik navigerer du Mac-kalendere dine raskt med tastatursnarveier

Slik navigerer du Mac-kalendere dine raskt med tastatursnarveier

Geoffrey Carr

Mac-kalenderen er en kraftig måte å planlegge hendelser og avtaler på, og best av alt, den er inkludert i OS X. En av de fineste tingene i kalender er at du enkelt kan endre måten det ser ut til å zoome inn eller ut på en bestemt sett av hendelser.

Det er viktig å kunne endre kalenderenes visningsmodus. Noen ganger må du se på hva som skjer på en bestemt dag, eller kanskje planlegge ting ut et år eller to fra nå av. Med Apples kalender kan du bytte til en av fire visninger: dag, uke, måned eller år.

Du kan endre denne visningen ved å enten klikke på den aktuelle knappen øverst i kalendervinduet, eller du kan bruke en hurtigtast, som gjør at bytte mellom visninger mye raskere og mer effektivt. Kommando + 1 for dag, kommando + 2 for uke, kommando + 3 for måned eller kommando + 4 for årvisning.

Med neste og forrige funksjoner kan du gå frem og tilbake avhengig av visningen du er på. Hvis du for eksempel er på den daglige visningen, går den til kommende eller tidligere dager, hvis du er på ukentlig visning, vil den gå videre til kommende uker, eller tilbake til forrige uker.

Du kan også bruke kommandolinjene Kommando + Høyre pil (Neste) eller Kommando + Venstre pil (Forrige).

Hvis du ser på hendelsene dine for en fremtid eller fortid, kan du raskt gå tilbake til gjeldende dag ved hjelp av kommandoen + T, eller du kan gå til en bestemt dato ved hjelp av Shift + Command + T.

For alternativet "Gå til dato .." vises en dialogboks, og du kan skrive inn datoen du vil ha, og klikk deretter "Vis".

Hvis du har det vanskelig å se kalenderenes tekst, eller hvis det tar for mye skjerm mellomrom, kan du gjøre tekst større eller mindre ved hjelp av tastaturgenveiene Command + eller Command-, henholdsvis.

Det er også et alternativ for å skjule kalenderen din, noe som gir deg et ikke-nonsensspartansk syn. Du kan få tilgang til dette alternativet enten fra "Vis" -menyen, eller ved å klikke på "Kalendere" -knappen på verktøylinjen.

Avrunding av "Vis" -menyen, kan du velge å vise eller skjule helgedagshendelser, avviste hendelser og reisetid til en hendelse. Hvis du oppdaterer kalendere, kan du oppdatere programmet til de siste hendelsene, og du kan vise kalenderen i full skjerm med Control + Command + F.

Det er veldig nyttig å ikke bare lære om disse visningsfunksjonene, så vel som de tilhørende snarveiene.

Kalender-appen er ganske allsidig og kan raskt organisere livet ditt slik at du aldri savner en annen viktig begivenhet eller et møte. Best av alt, hvis du bruker en iPad eller iPhone, kan du raskt synkronisere kalendere dine, uansett hvor du går eller en enhet du bruker, agendaen din er alltid tilgjengelig.

Link
Plus
Send
Send
Pin