Skip to main content

VR er nesten her: Hva må jeg ha for å være klar?

VR er nesten her: Hva må jeg ha for å være klar?

Geoffrey Carr

Etter mange år med å vente, dusinvis av forskjellige utviklerpakker, og flere beta-tester enn vi kan riste en pinne på, er epoken med virkelig immersive virtuelle virkelighetshodesett endelig på oss. Både HTC's Vive og Facebook's Oculus Rift er primet og prepped for å treffe hyller for alle å kjøpe for seg selv ... men med HD-skjermer og gigabyte ekstra data for ting som bevegelse og plassering, hva trenger disse systemene virkelig å komme opp og løpe helt ?

Hodesettene

På grunn av dette skrives det for tiden to "VR" -hodetelefoner som allerede er på markedet: Google Kart og Samsung Gear VR. Men kaller disse ekte VR er litt for snill. Både Papp og Gear VR er rett og slett monteringer som du kan holde telefonen på med to linser som skaper en "VR-esque" opplevelse, selv om dette er begrenset både av telefonen du har og grafikkbrikken den bruker.

Kommer snart er Oculus fra Facebook, Vive fra Valve og HTC, og PlayStation VR fra Sony (tidligere kjent med kodenavnet Morpheus). Mens de to første er designet for bruk med spill-PCer, vil Sonys valg være eksklusivt til PlayStation 4 og tilhørende spill. Vi vet ikke hvorvidt Microsoft har tenkt å dyppe hatten i VR-ringen når som helst snart, spesielt med tanke på hvor full hendene deres allerede er med deres kommende HoloLens AR-utvidede prosjekt.

Både Oculus og Vive vil være klare fra lanseringen for å levere helt nedsenkende opplevelser rett ut av boksen, men de vil fortsatt trenge litt seriøs datakraft for å sikkerhetskopiere dem.

Maskinvarekrav

Hvert PC-basert VR-hodesett har sine egne maskinvarekrav for å komme seg av bakken. Selvfølgelig vil disse variere i hvert enkelt tilfelle avhengig av hvilken enhet du får, men vi vet fra de få detaljene som har blitt utgitt så langt om hva du må utruste deg for å være klar for tiden Oculus og Vive traff forbrukermarkedet. Oculus har allerede kommet ut med en liste over minimumspesifikasjonene du bør forvente å få Rift-arbeidet på de mest grunnleggende innstillingene.

Først vil brukerne trenge et grafikkort av typen Nvidia GTX 970 (eller AMD R9), et dyr som ofte koster over 300 dollar alene. Både Oculus og Vive deler lignende oppløsninger på hodesettene deres (1080 × 1200 per skjerm, 2160 × 1200 totalt), som kjører 90 Hz hver, noe som betyr at det er sannsynlig at 970 representerer absolutt minimum for begge enhetene. Til sammenligning skyld, på en vanlig PC, vil GTX 970 kjøre de fleste AAA-spill med høye innstillinger på 1920 × 1080 og 60 bilder per sekund. Så hvis du vil ha en sammenlignbar jevn opplevelse på Oculus Rift, vil du sannsynligvis trenge et enda bedre kort.

Deretter anbefaler Oculus at brukerne har minst en Intel i5-4590 prosessor (eller igjen, en AMD-ekvivalent) sammen med 8 GB DDR3 RAM, et krav som trolig kommer til å hoppe enda høyere for Vive takket være sine to lyssporingstårn. Så vanskelig som det er for en datamaskin å ta et tastetrykk og oversette det til bevegelse for et tegn i et spill, handlingen med å trekke inn data fra dusinvis av forskjellige IR-sensorer og to kameraer og deretter slå det inn i deg som du ser til venstre eller gå rett er eksponentielt vanskeligere og beskatter på systemet ditt.

Hvis du vil se om datamaskinen din kan håndtere VR, sjekk ut SteamVRs ytelsestest og Oculus 'Rift Compatibility Tool. Steam test vil gjøre et referanse av systemet ditt og fortelle hva slags ytelse du kan forvente i VR, og Oculus 'verktøy vil sjekke maskinvaren din mot en liste over kompatible enheter for å fortelle deg hva, hvis noen problemer du måtte støte på.

Plassbehov

Når du snakker om VR, hjelper det å vite hvilken type virtual reality-opplevelse de forskjellige headsettene kan tilby. Mens PlayStation VR og Oculus Rift bare trenger så mye plass som du kan mønstre mellom skjermen din (eller hvor du monterer sporingskameraet) og stolen din, er Vive det selskapet kaller "mellomrom nedsenkende", noe som betyr at alt ditt bevegelser i den virkelige verden vil bli oversatt til bevegelse i den virtuelle verden i et forhold på 1: 1.

Vive er i stand til å spore rom opp til 15 meter langt og 15 meter bredt, selv om det kan gå så lite som 8 meter ved 8 meter mens du fortsatt gir den samme funksjonaliteten du kommer ut av en større plass. Dette er imidlertid ikke et lite krav. Å finne en ekstra tomt i hjemmet ditt som er helt fri for møbler eller alt du kan reise over mens du er blindet av hodetelefonen, er en høy ordre, og med mindre folk handler for sitt neste hjem med en ekstra "VR-eksklusiv" rom tillegg i tankene er det vanskelig å forutsi hvor godt Vive vil gjøre i forhold til Oculus gitt behovet for så mye ekstra plass.

Finansielle krav

I tilfelle av VR, er det ikke å komme seg rundt det faktum: VR vil ikke være billig hvis du leter etter en virkelig virtuell 100 prosent nedsenkende opplevelse.Teknisk er det billigere alternativer som Googles Kartong og Gear VR ($ 25 og en kompatibel smarttelefon i tilfelle av den tidligere, $ 400 og en Galaxy Note 4 for sistnevnte), i virkeligheten er disse typer introduksjoner til teknologien bare det: en introduksjon.

Hvis du virkelig vil ha den fulle følelsen av et romskip som prøver å skyte deg ut av himmelen eller et monster som lurker rett rundt hjørnet, må du være klar til å slippe en betydelig del av penger på maskinvaren og programvaren som er nødvendig for å få det til å fungere på sitt beste. Både Oculus og Vive har til hensikt å bringe hele verdener inn i stuen din på måter som vi aldri har sett før, og for å gjøre det må de ha en anstendig bit hestekrefter tilgjengelig for å sikkerhetskopiere dem.

Oculus Rift er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling, med en heftig prislapp på $ 600. I kombinasjon med den nødvendige PC-maskinvaren, sier konsernsjef Brendan Iribe, konsernsjef i Oculus, at forbrukerne bør forvente å betale opptil $ 1500 for å få en av enhetene fullt funksjonelle, inkludert kostnadene for både hodesettet og PCen som er nødvendig for å slå den på. Det er en stor hit for den gjennomsnittlige kunden, noe som betyr at i det minste for de første månedene av salget er det forventet at bare de mest lidenskapelige og velstående spillere vil stå i kø utenfor deres lokale Best Buy for å få tak i den første versjonen . (Selv om du kanskje ikke må betale hele $ 1500 på forsiden, hvis du allerede har en spill-PC, kan du oppgradere.)

Vi forsøkte å bygge en datamaskin som inneholder alle selskapets minimumspesifikasjoner, som kom ut til rundt $ 1.100, noe som setter Oculus estimater nær, men litt under det du virkelig vil ende opp med å betale siden headsettet selv er $ 600. Prisinformasjon for Vive eller PlayStation VR er fortsatt opp til spekulasjon og rykter for tiden.


Som enhver ny teknologi er virtuell virkelighet dyr. Du trenger en seriøst biffig datamaskin for å kjøre maskinvaren, og headsettene selv forventes å seile inn i hundrevis på minimum, en pris du allerede ville forvente å betale for en fullverdig konsoll alene.

Når det er sagt, som alle som har prøvd en Vive eller Oculus på seg selv, kan attestere, kan du ganske enkelt ikke sette pris på den måten å bli nedsenket i disse miljøene, gjør degføle. Jeg har personlig hatt gleden av å bruke begge, og kan helt klart si at jeg allerede stabler min sjetonger for dagen de kommer til salgs, fordi VR virkelig er så bra. Det er spill på et nivå som ingenting du noen gang har opplevd før, en hel verden for seg selv, og selv om vi kanskje må betale en premie for å få muligheten til å dykke tidlig, kan jeg ikke vente.

Image Credits: Maurizio Pesce / Flickr, Nan Palermo / Flickr, RoadToVR, Wikimedia 1, 2 Sony

Link
Plus
Send
Send
Pin