Skip to main content

Flere detaljer om OneGet, Windows 10s Package-Management-Manager

Flere detaljer om OneGet, Windows 10s Package-Management-Manager

Geoffrey Carr

Vi har nylig oppdaget OneGet, en pakkehåndteringsramme inkludert med PowerShell og Windows 10. Vi har lært mye mer om OneGet og dets fremtid siden da.

OneGet var opprinnelig et produkt fra Open Source Technology Center på Microsoft. Ikke bare er det inspirert av Linux-pakkeforvaltere med åpen kildekode, OneGet selv er også åpen kildekode. Det er nå en del av PowerShell riktig.

Hvem er OneGet for?

OneGet er for tiden rettet mot strømbrukere, systemadministratorer og personer som ikke er redd for å bruke PowerShell - så mye er klart. Men OneGet er ikke bare noen obskure samling av cmdlets som bare vil bli brukt av serveradministratorer. OneGet-utvikleren Garrett Serack forklarte hvem den er målrettet mot på Reddit:

“Initially, this is targeted at the propeller-heads — developers, admins, powerusers, etc. Once the APIs for using package providers is published, I’m sure we’ll see GUI tools and integration aplenty.

Further down the road I’d like to see integration into things like the Windows Update UI so that software updates from any package manager can show up in a centralized location.” (Source)

Det grafiske grensesnittet og Windows Update-integrasjonen kommer ikke umiddelbart, men:

“Initially, I don’t have the time to integrate a UI; We’re on a really tight schedule.

Once we get the basic feature set implemented, and hook up a bunch of package managers, a UI would be an important next step

However, that being said, it is open source, and I’d love to see someone start working on a UI that could be included.”

På ukentlige 24. oktober 2014 delte Garret Serack sitt syn på et OneGet-bevisst skrivebordsprogram som hoppet opp den vanlige Windows Update-brukergrensesnittet når den oppdager en oppdatering, og oppdateringen kan installeres derfra i stedet for at hvert Windows-program har sin egen oppdateringstjeneste. (Kilde)

OneGet vil sannsynligvis tilby tilgang til apper fra Windows Store. Hvis Windows Store inneholder stasjonære apper som Microsoft ved et uhell avslørte, ville det gi OneGet tilgang til et stort univers av desktop-programvare:

@ferventcoder @ lambdaXpression @chrisbhoffman @ BrianS198 Min gut forteller meg at det ikke er "hvis" men "når ..."

- Garrett Serack🤠 (@fearthecowboy) 28. oktober 2014

Det er en Package-Management-Manager, ikke en pakkebehandling

Teknisk sett er OneGet ikke en "pakkeadministrator." I stedet er det en utvidbar pakkehåndteringsramme. Den offisielle Spørsmål og Svar beskriver den som en "pakkeadministrasjonsleder." Som Q & A beskriver det:

“OneGet a unified package management interface component with a set of managed and native APIs, a set of PowerShell cmdlets, and a WMI provider. The component accepts both Microsoft-provided and 3rd party-provided plugins which extend the functionality for a given package type.”

OneGet er utvidet med plugin-moduler for pakkehåndtering som legger til pakken kilder. Disse kildene kan installeres fra et sentralisert lager. OneGet kommer for tiden med en pakke kilde som inkluderer disse:

“Part of our work with the community is to develop a central hub for plugins that can be dynamically discovered and installed so that they don’t have to ship them in-box.”

På et helt nytt system kan du kjøre en cmdlet for å få en liste over tilgjengelige leverandører fra Internett og deretter installere en pakkeleverandør av ditt valg - Chocolatey, for eksempel.

OneGet er åpen kildekode og et fellesskapsprosjekt

Som Linux-pakkeforvaltere er OneGet helt åpen kildekode. Kildekoden er tilgjengelig på GitHub. Du kan alltid hente den siste eksperimentelle bygningen på http://oneget.org/oneget.zip, og denne bygningen inneholder for tiden Chocolatey-leverandøren som mangler i aksjon i de offisielle byggene. @PSOneGet tweets hver gang en ny bygning er lagt ut.

Som det er et fellesskapsprosjekt, kan noen vise opp til OneGet-prosjektets ukentlige møter kl. 10.00 PST hver fredag. Bare besøk OneGets ukentlige møteside, som også tilbyr en strøm av det siste ukentlige møtet.

Ikke glem - Viktig #OneGet fellesskapsmøte i morgen! 10:00 PDT http://t.co/Im0bqRaH0W #EveryoneWelcome

- PowerShell OneGet (@PSOneGet) 24. oktober 2014

OneGet kan skamme utviklere som inkluderer verktøylinjer

De som er involvert i OneGet-prosjektet, har den rette typen holdning for å forbedre Windows-programvareadministrasjonen. På Reddit var Garret Serack usympatisk for utviklere som har bygget en forretningsmodell for å få annonseinntekter fra folk som besøker deres nettsider og snakket om en plugin for "adblock" -stil for å hindre brukere fra å installere forferdelige programmer som bunter verktøylinjer. OneGet-prosjektet har en "8 Programvareinstallasjonsside" -side som argumenterer for bedre Windows-programvareinstallasjoner uten alle verktøylinjer, unødvendige EULA og annen tidsspillende søppel. Det leser som noe vi ville skrive her på How-To Geek, men det er skrevet av noen som jobber på Microsoft og faktisk har makt til å gjøre ting bedre.

Etter å ha lest disse lovene var en Reddit-bruker skeptisk: "Jeg tviler på at du vil få innkjøp fra App-leverandører som Adobe, Oracle eller helvete, selv SourceForge Now. det er ikke lenger nok å bare distribuere en app / installer, installatøren selv har nå også å generere inntekter ... "

Microsofts Garret Serack svarte:

“I hear you.

I may not be able to get ‘buy-in’ from these guys, but when someone installs their package thru OneGet, I can sure make it stop and go “Hey, are ya sure? — This package appears to do XYZ” … A bit of pro-active “package shaming” should be good…” (Source)

Så OneGet burde ikke bare være en ny kanal for søppel å flyte på systemet ditt - det burde faktisk være designet for å hjelpe Windows-brukere til å unngå søppel. Det ville være en stor forbedring.

OneGet kan hjelpe deg med å fikse Windows System Clutter

Windows installatører har en tendens til å sprede filer og registeroppføringer over systemet ditt selv etter at du har avinstallert dem. En Reddit-bruker spurte om OneGet en dag ville hjelpe til med det. Tross alt, Chocolatey for øyeblikket ikke - det kjører bare standardavinstallasjonsprogrammet, som kanskje ikke rydder alt opp. Så kan OneGet rydde alt opp, bare en Linux-pakkeforvalter kunne?

“I have some ideas on how to address this — it’s gonna be a bit down the road before I can do any serious work on it, but that’s definitely one of the things I’d like to solve with OneGet.

Right now, OneGet is primarily a unifying front-end to multiple package managers. As we get thru implementing the basic feature set, we’ll be definitely looking at stuff like this.” (Source)

OneGet virker ikke bare som et engangsverktøy. I stedet ser det ut som et prosjekt som faktisk er satt til å tenke på og forbedre hvordan installasjon av programvare håndteres på Windows.

Microsoft ønsker å gjøre Linux-brukere fornøyde

En vanlig klage synes å være at PowerShell-syntaksen og måten å gjøre ting virker altfor ordfulle og klumpete i forhold til hva erfarne Linux-brukere er vant til. Microsoft ønsker å gjøre Linux-brukere føler seg mer hjemme:

“I had a rather senior director at MS ask me if we couldn’t just make an exe called RPM (and/or apt-get) that had the same syntax as the linux tools so that those who were well versed in one could just use OneGet that way. I told him sure, but we’re scrambling for time, so I don’t know when we’d get to it :)” (Source)

Jeg tror folk * inne * Microsoft er mer spent på #OneGet enn publikum, hvis det er mulig.

- Garrett Serack🤠 (@fearthecowboy) 29. oktober 2014


OneGet er alt veldig spennende. Det er hva Linux-brukere og tekniske geeks har ønsket fra Windows i lang tid. Og det beste er at det ikke bare er en PowerShell-cmdlet for installasjon av Microsoft-godkjent programvare fra Windows Store. I stedet "brukeren har ultimate kontroll med hvilke lagre de bruker og stoler på, ikke noe sentralisert tjeneste." (Kilde)

Link
Plus
Send
Send
Pin