Skip to main content

5 macOS-funksjoner som Microsoft burde uten hensynsløshet stjele

5 macOS-funksjoner som Microsoft burde uten hensynsløshet stjele

Geoffrey Carr

"Gode artister kopiere, gode artister stjeler," sa Steve Jobs engang. Vi mener Microsoft bør ta dette rådet til hjerte, fordi det er noen MacOS-funksjoner som Windows kan bruke.

Her på How-to Geek tror vi det beste operativsystemet er det som fungerer for deg, og derfor prøver vi å dekke alle plattformer. Men det er alltid funksjoner jeg savner når jeg hopper fra macOS til Windows 10. Jeg vil gjerne foreslå at Microsoft sjamløst stjeler følgende ideer ... som en flott kunstner ville.

Rask kikk

I macOS kan du øyeblikkelig forhåndsvise et hvilket som helst fildokument, bilde, video, uansett-ved å bare trykke Space. Det kalles Quick Look, og det er en av de funksjonene som er vanskelig å leve uten at du er vant til det.

Denne funksjonen dateres tilbake til 2007, noe som betyr at det er over et tiår gammelt på dette tidspunktet. Microsoft kunne ha stjålet dette for Windows 7, som kom ut i 2009, og det ville ha følt seg forsinket da. Hvorfor har ikke Windows-brukere denne funksjonen nå?

Jeg har ingen tvil om at de vil til slutt, men for nå kan du legge til funksjonen selv ved hjelp av QuickLook, som umiddelbart forhåndsviser en fil i Windows.

Dette åpen kildeprogrammet virker nesten like godt som macOS-funksjonen, så gi det et skudd. Du vil nok ende opp med å bruke det hele tiden.

Og ja, Windows 'File Explorer har en forhåndsvisningspane som lar deg vise bestemte typer filer, men det pales i forhold til Quick Look-funksjonen.

Kolonnevisning i Finder

Se, jeg er ikke her for å forsvare Finder: det er ganske slemt. Men en flott funksjon det tilbyr er kolonnevisning. se:

Disse panelene representerer nestede mapper. Intuitivt, ikke sant? Enda bedre, dette gjør navigeringsfiler som bare bruker tastaturet en bris. Apple har tilbudt dette for bokstavelig taltall; Microsoft bør legge den til i Windows Utforsker.

Popups for aksenterte tegn

Å skrive accenterte tegn er enkelt i macOS. Bare hold nede bokstaven du vil legge til en aksent til og vent på popup-vinduet.

Apple brakte denne funksjonen fra iPhone for et par år siden, og det er en stor hjelp for de av oss som bare av og til trenger aksenterte tegn. Det er raskt og intuitivt, noe som er mer enn vi kan si for å skrive aksenttegn i Windows, som innebærer enten memoriseringskoder for bestemte tegn eller lansering av Character Map-verktøyet. Ingen av alternativene er flotte, så vi foreslår at Microsoft ripper av Apples løsning.

Hot Corners

Dette er uklart, og ikke alle Mac-brukere elsker det, men jeg tror det garanterer en omtale. Mac-brukere kan konfigurere Hot Corners i Systemvalg> Skrivebord og skjermsparer. Tanken er å utløse bestemte handlinger når du beveger musen inn i et hjørne:

Mange sverger ved dette og savner det når de bytter til Windows. Jeg tror Microsoft burde bare legge til det. Sannt, de brukte noe som dette i Windows 8, og alle hatet det, men det er grunner til det: det var obligatorisk i stedet for valgfritt, du kunne ikke tilpasse det, og funksjonene det aktiverte, var sugd uansett.

Hvis du vil gi dette et skudd i Windows, har jeg dekket deg: WinXCorners er en gratis nedlasting som legger til Mac-stilige hjørner til Windows 10.

Systemvalg

Det er ingen fin måte å si dette på: Windows-innstillinger er et rot. Det er to forskjellige paneler for konfigurering av system-kontrollpanel og innstillinger-med ikke helt overlappende funksjoner.

Det som gjør dette enda mer spennende er at en perfekt mal for å gjøre innstillinger rett har eksistert for bokstavelig talt tiår. Se på dette, Windows-brukere:

Tenk deg et enkelt, pent organisert panel med innstillinger. Hver seksjon er tydelig merket, og har også et enkelt å forstå ikon. Du kan se alt uten å bla. Og det er enda søk, så hvis du ikke vet hvor noe er, kan du finne det raskt. Microsoft bør rive dette av, skamløs, så snart som mulig. Ideelt ten år siden, sikkert, men jobber nå også.

Link
Plus
Send
Send
Pin