Skip to main content

Slik bruker du OpenDNS på ruteren, PC, Tablet eller Smartphone

Slik bruker du OpenDNS på ruteren, PC, Tablet eller Smartphone

Geoffrey Carr

De fleste hjemmenettverk har sjelden en enkelt type klient som kobler til den. Vanligvis er det en blanding av Windows, Android, IOS, og kanskje til og med Mac. Hvordan holder du alle disse klientene tilkoblet, mens de yngre brukerne blir utilgjengelige?

Vi har snakket om OpenDNS i tidligere artikler og nylig diskutert vi mulighetene for å bruke ruteren til grunnleggende foreldrekontroll. I den artikkelen nevnte vi at vår eksempelruter faktisk forsvinner til OpenDNS som den er utpekt "foreldrekontroll".

Å bruke ruteren viser seg ikke alltid å være en effektiv løsning hvis problemet er med Internett-tilgang. Mens du kan blokkere søkeord og domener, vil du raskt finne ut at det kontrollerer det som er relatert til den tidsbrevne analogien til fingeren. Du kan kanskje blokkere et par problem nettsteder i begynnelsen, du kommer til å trenge noe mye mer robust og innhylling for å virkelig få jobben gjort.

Den fine tingen med OpenDNS er, du kan gjøre webfiltrering på ruteren, eller du kan tilordne den til individuelle kunder. Dette betyr som en voksen at du ikke trenger å håndtere en internasjonal internettopplevelse.

I dag skal vi vise deg nøyaktig hvordan du gjør det, og konfigurer deretter Windows, Mac, Android og IOS-klienter for å dra nytte av endringen.

En kort gjeninnføring til OpenDNS

Du lurer kanskje på hvordan dette virker, og det er veldig veldig enkelt. Gå først til OpenDNS.com og opprett en konto for foreldrekontroll. Vi velger OpenDNS Home, som tar bare noen få minutter å sette opp og er helt gratis.

Alt de virkelig trenger er noen grunnleggende opplysninger, men de kan be deg om mer. Når du er ferdig med å opprette en konto, må du bekrefte via e-postadressen du oppgav.

Den neste skjermen du møter, forklarer hvordan du endrer DNS-en for ulike klienter og tilgangspunkter på nettverket ditt.

Instruksjoner for å endre DNS på ruteren, PC, server og til og med mobile enheter er tilgjengelige. Vi fortsetter og viser deg raskt hvordan du gjør alt i de kommende seksjonene.

Endre DNS-en

Du har to konfigurasjonsalternativer i hjemmenettverket ditt. Du kan endre DNS på ruteren, som er hovedkoblingspunktet til og fra Internett.

Dette har fordelen av å dekke alt i en paraply av beskyttelse. Dette er også ulempen fordi hver datamaskin bak ruteren må da bruke de samme ruteren innstillingene, med mindre du spesifikt tilordner en klient til å bruke en annen DNS-server.

En annen ulempe er at det ikke er noen måte å fortelle, i hvert fall med den gratis versjonen av OpenDNS, hvor trafikken kommer fra, så hvis du ser en rekke blokkerte nettsteder, kan det være deg, det kan være din ektefelle, det kan være dine barn, eller noen andre som kommer over og kobler seg til nettverket ditt.

Foretrukket metode: Konfigurere ruteren

Likevel er den foretrukne metoden for å bruke OpenDNS å konfigurere ruteren din til å lede all DNS-forespørsel gjennom sine servere.

Vi skal forklare den grunnleggende metoden for å endre ruteren din DNS. Du bør mest definitivt sjekke ut veiledningsveiledningen for ruteren når det er på tide å sette opp, spesielt hvis det ikke er umiddelbart tydelig hvordan du gjør det.

Generelt er dette det du bør forvente når du konfigurerer ruteren. Først får du tilgang til ruterenes konfigurasjonspanel ved å åpne den i din foretrukne nettleser. Vi dekket dette i leksjon 2, så hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, anbefaler vi at du leser det.

Når du har ruteren din åpen, vil du finne hvor du kan legge inn forskjellige DNS-servere. OpenDNS primære DNS-server er 208.67.222.222 og deres sekundære server er 208.67.220.220. I skjermbildet nedenfor ser vi hvor vi legger inn det på ruteren vår.

Når du er innlagt, må du lagre endringene dine. Avhengig av ruteren din, kan det være en faktisk "Lagre" -knapp, eller det kan si "Bruk." Uansett, hvis du ikke forplikter endringene, vil de ikke tre i kraft.

Det er alt du trenger å gjøre for ruteren din, alle DNS-forespørsler vil nå bli dirigert gjennom OpenDNS, men du må likevel spyle din DNS-resolverbuffer og nettleserens cache.

Fjerne DNS-oppløsningsbufferen på Windows-klienter

Åpne en kommandoprompt på Windows 7 eller Windows 8.1 ved å åpne Start-menyen eller Start skjerm, og skriv inn "cmd" i søkeboksen. I stedet for å bare trykke "Enter" skjønt, bruk "Ctrl + Shift + Enter" for å åpne en administrator kommandoprompt. Du vil vite at du har administratorrettigheter fordi det vil si det i tittellinjen.

Med kommandoprompten åpen, skriv "ipconfig / flushdns" (kommandoen er den samme for både Windows 7 og Windows 8.1). Du bør gjøre dette på alle dine Windows-klienter, så hvis barna dine har en datamaskin, vil du spyle sine DNS-cacher.

Sletting av DNS-resolver Cache på OS X-klienter

For å fjerne DNS-oppløsningsbufferen på Mac-en din, må du åpne Terminal.

Når terminalen er åpen, skriv inn den aktuelle kommandoen:

sudo dscacheutil –flushcache (OS X Yosemite)

dscacheutil -flushcache;sudo killall -HUP mDNSResponder (OS X Mavericks)

sudo killall -HUP mDNSResponder (OS X Mountain Lion or Lion)

Hvis du bruker en annen versjon av OS X, bør du sjekke ut denne koblingen, som har informasjon for å spyle DNS-cachen helt tilbake til OS X 10.3.

Sletting av nettleserhistorikken din

Det vil være nødvendig å også fjerne alle caches på alle nettlesere du bruker.

På Windows er det mest sannsynlig at du bruker en eller flere av de tre mest populære nettleserne: Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome. På en Mac er det ofte Safari.

Sletting av Internet Explorer Cache

For Internet Explorer er den mest konsekvente måten å gjøre dette, å bruke Internett-alternativene som finnes i Kontrollpanel. Den første kategorien er de generelle innstillingene. Klikk på "Slett" under Browsing History.

Du kan tørke alt ut i en feilsøking hvis du vil, men hurtigbufferdataene er kjent som "Midlertidige Internett-filer og nettsidelfiler." Klikk på "Slett" når du er klar til å fjerne Internet Explorer-hurtigbufferen.

Fjerning av Mozilla Firefox Cache

På Mozilla Firefox (som skrevet, bruker vi versjon 31), du vil klikke på menyikonet og velge "History".

Deretter velger du "Fjern nylig historie ..." fra alternativene nær toppen av History Sidebar.

Først velg "Alt" i "Tidsrom for å slette:" og så vil du også åpne "Detaljer" slik at du kan se hva som skal slettes. Merk i skjermbildet, alternativet du definitivt vil velge, er "cache".

Klikk på "Slett nå" når du er klar, og Firefox cache (og hva andre alternativer du velger) blir slettet.

Fjerning av Google Chrome Cache

Når du fjerner Chrome-bufferen, åpner du menyen og velger «Historikk» fra listen. Alternativt kan du bruke "Ctrl + H".

På den resulterende historikk-skjermen klikker du på "Slett nettlesingsdata ..." for å slette hurtigbufferen.

Vi ønsker å "utelukke" surfingdata fra "begynnelsen av tiden." Kontroller at du har valgt "Cache-bilder og -filer" fra listen. Resten er opp til deg.

Når du er klar til å begå, klikker du på "Slett nettleserdata", og alt i hurtigbufferen blir tørket rent.

Slett Safari Cache

Bare åpne Safari's preferanser (den raskeste måten å gjøre dette på er å bruke "Command +") og klikk deretter på "Personvern" -fanen.

Klikk på "Fjern alle nettsteddata ..." og deretter "Fjern nå" på den påfølgende skjermen.

Alternativ metode: Konfigurere individuelle klienter

Det andre alternativet for en OpenDNS-konfigurasjon er å endre hver klient i nettverket ditt, eller du kan endre DNS på ruteren din, og mor og pappa kan konfigurere egen datamaskin med deres ISPs DNS-serverinnstillinger, eller de kan bruke Googles offentlige DNS-servere (8.8.8.8 og 8.8.4.4), for å få tilgang til Internett unfettered.

Endre DNS-servere på Windows-datamaskiner

Når det er sagt, skal vi vise deg hvordan du konfigurerer Windows-klienter med OpenDNS-innstillinger. På Windows 7 og Windows 8.1 er ruter og ender de samme. Vi viser deg skjermbildene fra Windows 8.1.

Begge Windows-systemene bør ha et ikon for nettverket som du er koblet til i nederste høyre hjørne av oppgavelinjen. Høyreklikk på nettverksikonet, i dette skjermbildet, er det en kablet tilkobling, men på din datamaskin kan det være en Wi-Fi-søyle.

Uansett nettverkstilkoblingsadapteren, vil du velge "Åpne nettverk og delingssenter" og deretter velge "Endre adapterinnstillinger" på venstre side.

Når adapterskjermbildet åpnes, vil du høyreklikke på nettverkskortet (du vil sannsynligvis bare ha en, og det vil trolig være en Wi-Fi-tilkobling) og deretter velge "Egenskaper." I det følgende skjermbilde, er vår kablede tilkobling "Eth0" har mange ting som tilskrives det, men det vi ønsker å påvirke, skal være på eller i nærheten av bunnen.

Velg "Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) fra listen og velg deretter" Egenskaper "under den.

Du finner deg nå på skjermbildet IPv4-egenskaper, hvor du kan legge inn dine egendefinerte DNS-innstillinger. Velg "Bruk følgende DNS-serveradresser", og du kan deretter skrive inn OpenDNS-servere, eller du kan skrive inn Internett-leverandørens DNS-servere for en voksenvennlig alternativkonfigurasjon.

I det følgende skjermbildet ser du hvordan dette ser ut med en OpenDNS-konfigurasjon.

Når du er ferdig, klikker du på "OK", og mens du er i det, går du gjennom prosessene vi diskuterte tidligere for å spyle DNS-bufferen og nettleserens cache (e). På dette tidspunktet kan alle datamaskiner som bruker OpenDNS servere, filtreres og logges.

Alternativt klikker du på "Avansert ..." -knappen og deretter "DNS" -fanen.

På DNS-fanen kan du deretter legge til DNS-servere og bestille dem i rekkefølge med de grønne pilene på høyre side av fanen.

Endre DNS-servere på en Mac

I likhet med Windows-klienter vil OS X anta at du vil bruke ruteren din DNS-servere, med mindre annet er spesifisert. For å endre DNS-serverne i OS X, åpne Spotlight ("Command + Space") og velg deretter Nettverkssystem-innstillingene.

På de resulterende vinduene, velg din Wi-Fi-forbindelse (eller LAN) og klikk deretter Avansert i nederste høyre hjørne.

Når forhåndsinnstillingene er åpne, vil du klikke på "DNS" -fanen, og akkurat som på Windows-klienter legger du til OpenDNS-servere ved hjelp av + -knappen.

Klikk "OK" for å lagre de nye innstillingene og gå tilbake til innstillingene for nettverkssystem.

Endre DNS-servere på en Android-enhet

Hvis du vil endre DNS-serverne på en Android-enhet, åpner du Wi-Fi-innstillingene og trykker lenge på forbindelsen.

Velg "endre nettverk" fra de to valgene.

På neste skjerm klikker du på "Vis avanserte alternativer."

I de avanserte alternativene, bla ned til DNS-serverne og endre dem til OpenDNS (eller Googles) servere.

Klikk på "Lagre", og du er ferdig.

Endre DNS-servere på en iOS-enhet

Hvis du bruker en iPhone eller iPad, kan du også endre DNS-serverne dine. Åpne enhetens WiFi-innstillinger og trykk på den blå "jeg" ved siden av tilkoblingen din.

I innstillingsskjermbildet på tilkoblingen må du bare endre DNS-serverne. Siden de fleste DNS-tjenere har to servere, vil du skille dem med et komma, i preferanse (DNS 1, DNS 2).

Til slutt trykker du på "Wi-Fi" -knappen og du er ferdig. Din iPhone eller iPad vil nå bruke den tildelte DNS når den kobles til tilkoblingen din via Wi-Fi.

Et raskt oversikt over Free OpenDNS

Når du først får tilgang til OpenDNS, må du legge til hjemmenettverket. Hvis du kobler fra en datamaskin fra nettverket ditt, vises din IP-adresse øverst. Gå til fanen Innstillinger for å legge til nettverket ditt.

Du vil også ta et øyeblikk for å angi ditt innholdsfiltreringsnivå. Filtrering er spredt over tre nivåer i 26 kategorier. Klikk på "Vis" for å vise kategoriene og "Tilpass" for å legge til eller fjerne kategorier for å opprette egendefinerte filtreringsnivåer.

Hvis du er fornøyd med filtreringsnivået, men det er et nettsted eller to som du ikke vil at barna skal få tilgang til, kan du legge dem spesielt til filteret.

Når du velger et filter, bør det ta omtrent tre minutter for endringene å tre i kraft. Deretter, når barna besøker noe som er blokkert av OpenDNS, ser de en skjerm som ligner på dette.

I tillegg til OpenDNS filtre er det mange andre alternativer du kan undersøke, men før vi konkluderer i dag, ønsker vi å berøre "Stats" -funksjonene som finnes i OpenDNS. Du kan være fornøyd med hvordan OpenDNS filtrerer webinnhold, og i så fall er det bra. Men hvis du vil vite hvilken type trafikk som går inn og ut av nettverket ditt, vil du ha et blikk på nettverksstatistikken.

Statistikk kan vises for en rekke datoer, enten det er den siste uken eller en hel måned, kan du se på forespørsler og se hvilke nettsteder kundene dine besøker. Du kan til og med laste ned en kopi av loggen eller utskriften til en skriver.

OpenDNS gir deg en relativt begrenset tilgang til foreldrekontroll - filtrering og logging - men det kan være nok for mange familier. I kombinasjon med andre metoder, for eksempel andre foreldrekontrollmetoder, kan den virkelig vikle nettverket ditt i en tett beskyttende kokong.

Selv om du bruker systemets innfelt foreldrekontroll, er OpenDNS hyggelig å ha som backupfiltrerings- og overvåkingslag, spesielt hvis du har enheter på hjemmenettverket som bruker Internett-tilkoblingen din, for eksempel tabletter og telefoner.

Med alt det til side, la oss høre fra deg. Er OpenDNS noe du vil bruke eller er du en OpenDNS ekspert? Snakk med oss ​​i diskusjonsforumet og la oss få vite hva du synes.

Link
Plus
Send
Send
Pin