Skip to main content

Hvordan lage en PDF-fil i Windows

Hvordan lage en PDF-fil i Windows

Geoffrey Carr

PDF-filer er gode for å dele arbeidet ditt. Det finnes gratis PDF-lesere tilgjengelig for Windows, MacOS, Linux, IOS og Android, og PDF-filen beholder formateringen, uansett hvor de vises. Best av alt, kan du raskt lage PDF-filer fra andre dokumenter i Windows ved hjelp av verktøy du allerede har.

Å lage en PDF i Windows er ekstremt lett, enten du bygger en ut av orddokumenter, nettsider, bilder eller hva du har.

Opprett en PDF fra alt ved hjelp av Windows 10s innebygde PDF-skriver

Windows 10 har en innebygd skriverdriver som konverterer dokumenter til PDF. Det er også veldig enkelt å bruke. Alt du trenger å gjøre er å skrive ut dokumentet slik du pleier å, og velg deretter PDF-alternativet som skriver. Vi sier dokument, men egentlig kan du konvertere alt du vanligvis vil skrive ut til PDF-tekstfiler, bilder, nettsider, Office-dokumenter, uansett.

For vårt eksempel her, skal vi lage en PDF-fil fra en tekstfil. Det er ikke noe du sannsynligvis vil gjøre, men det er en enkel måte å vise prosessen ved hjelp av standard Windows Print-vindu. Det kommer til å se litt annerledes avhengig av appen du skriver ut fra, men prosessen er stort sett den samme uansett hvilken kilde.

Start med å velge kommandoen Skriv ut i hvilken app du bruker.

Deretter endrer du skriveren. Igjen, slik ser det ut i standard Windows Print-vinduet. Det vil se annerledes ut i forskjellige apper, men alternativet vil fortsatt være der. Når du har valgt PDF-skriveren, fortsett og skriv ut dokumentet.

Når du skriver ut, åpner Windows et standard Lagre som-vindu for at du kan navngi og lagre den nye PDF-filen. Så, gå videre og gi det et godt navn, velg lagre plassering, og klikk deretter på "Lagre" -knappen.

Du har nå en fantastisk PDF å dele.

Kombiner flere bilder til en enkelt PDF

Her er et annet raskt tips for deg. Hvis du har en masse bilder (eller andre dokumenter) som du vil kombinere til et enkelt PDF-dokument, kan du gjøre det direkte fra Filutforsker.

Velg alle filene du vil kombinere, høyreklikk noen av dem, og velg deretter "Skriv ut" -kommandoen fra hurtigmenyen.

Merk: Ordren bildene dine vises i Filutforsker er den rekkefølgen de vil vises i PDF-filen. Hvis du vil ha dem i en annen rekkefølge, må du omdøpe bildene før du kombinerer dem.

Deretter må du kontrollere at "Microsoft Print To PDF" er valgt fra listen over tilgjengelige skrivere, og klikk deretter på "Skriv ut" for å lagre PDF-filen på harddisken din.

Lag en PDF fra et eksisterende Word-dokument

Hvis du har Microsoft Word, og du vil konvertere den til en PDF, har du det bedre å gjøre det fra Word enn å bruke Windows 'innebygde PDF-skriver fordi Word gjør en bedre jobb med å beholde layout og formatering av dokumentet under konvertering .

Når Word-dokumentet er åpent, klikker du på "Fil" -menyen på båndet.

På sidefeltet som åpnes, klikker du på "Lagre som" -kommandoen.

Nå er alt du trenger å gjøre, gi filen et navn, velg "PDF" fra rullegardinmenyen, og klikk deretter "Lagre" -knappen.

Funksjon Foto: Esa Riutta / Pixabay

Link
Plus
Send
Send
Pin