Skip to main content

Nye teknologier i Windows Defender på Windows 10

Nye teknologier i Windows Defender på Windows 10

Geoffrey Carr

Windows Defender var alltid der som en del av de siste par Windows-operativsystemversjonene. Den har et eget ikon i kontrollpanelet der du kan kontrollere dens oppførsel i Windows 10 og tidligere versjoner. Windows 10 har en kraftig Windows Defender. La oss ta en titt på Windows Defender i Windows 10, hvordan det virker og visse andre fakta.

Windows Defender i Windows 10

Hvis du ikke har noen antimalware installert på datamaskinen, kjører du Windows Defender som standard. Det er bra for hjemmebrukere, og for personer med vanlig behov for Internett er Windows Defender-beskyttelsen mer enn nok.

Hvis du tror Windows Defender ikke klarer seg å fungere bra, og installerer noen annen antivirusprogramvare på datamaskinen som kjører Windows 10, deaktiverer operativsystemet automatisk Windows Defender og stopper det fra å kjøre. Det vil si, i stedet for Windows Defender, kjører du anti-malware du installerte.

Men hvis antimalware er bare en antispionvare eller anti-keylogger og ikke inneholder et antivirus, fortsetter Windows Defender å kjøre i bakgrunnen, slik det fremgår av vinduet Oppgavebehandling i Windows 10.

Vis Windows Defender i systemmagasinet

Windows Defender er ikke synlig i systemstatusfeltet i Windows 10 som standard, slik at man kan være skeptisk om den beskytter datamaskinen. Hvis du ønsker det, kan du vise Windows Defender-ikonet i Windows 10-systemstatusfeltet.

For å få Windows 10 til å vise Windows Defender:

 1. Klikk på Start-knappen for å åpne Start-menyen
 2. Klikk på Innstillinger-ikonet for å starte Innstillinger-vinduet
 3. Klikk på Oppdater og Sikkerhet
 4. Klikk på det andre alternativet under Windows-oppdatering som sier Windows Defender
 5. Rull ned til bunnen og klikk på Bruk Windows Defender
 6. Ikonet vil fremover vises i Windows 10-systemstatusfeltet der du kan kjøre en skanning eller konfigurere den.

Ting har endret seg litt i Windows 10 v1607 og senere. Nå må du klikke på Slå på Windows Defender knapp. Hvis du bruker en tredjeparts antivirusprogramvare, men har slått på funksjonen for Windows Defender Limited Scanning, vil ikonet være synlig i varslingsområdet.

Lese: Slik fjerner du Windows Defender-ikonet i Windows 10.

Windows Defender forbedret funksjoner

Versjonen av Windows Defender i Windows 10 kommer med mange sikkerhetsfunksjoner. Den har skybeskyttelse slik at den kan stoppe skadelig programvare fra å komme inn i datamaskinen. Skybeskyttelse ble introdusert med Windows 8 selv og i Windows 10, er det bedre enn før. Målet med skybeskyttelse, ifølge Microsoft, er å stoppe malware første gang den blir sett. Det er å stoppe malware på porterne selv, slik at de ikke kan komme inn på datamaskinen din. Den skybaserte beskyttelsen er en valgfri funksjon, da den sender malwarerapporter til Microsoft slik at andre også er beskyttet. Du kan bytte den ved å gå til Innstillinger -> Oppdater og Sikkerhet -> Windows Defender -> Skybeskyttelse.

Windows Defender i Windows 10 har også tamper beskyttelse som hjelper det med å identifisere en skadelig programvare hvis skadelig programvare forsøker å endre registret eller appinnstillingene. Det forhindrer manipulering fra både administrative kontoer og standardkontoer. I noen tilfeller må du legge til visse handlinger i ekskluderingslisten for Windows Defender slik at du kan utføre disse handlingene. Windows Defender vil raskt gjenopprette "antatt tamper" til sin opprinnelige tilstand. Dette er en annen funksjon i Windows Defender i Windows 10. Hvis det ikke kan hindre manipulering av en eller annen grunn, vil det raskt gjenopprette innstillingene til deres opprinnelige tilstand ved hjelp av VSS.

De nedlastede filene blir skannet automatisk, basert på kilde til filer - web, e-post osv. - filer blir automatisk skannet uten behov for manuell inngrep.

Nye funksjoner i et nøtteskall:

 1. Windows Defender i Windows 10 har forbedret manipulasjonsbeskyttelse, register og mappe modifisering manipulering, og sanntidsbeskyttelse service herding
 2. Det tilbyr anti-malware rengjøring i Windows Recovery Environment
 3. I Windows 10 implementerte Microsoft en ny teknologi som gjør at Windows Defender kan jobbe tett med brukerkonto (UAC) -forespørsler
 4. Windows 10 introduserer nye Secure Event Tracing for Windows som et sikkerhetsprogram som kjører som en beskyttet prosess som Windows Defender kan forbruke
 5. Windows Defender i Windows 10 har forbedret opprydding, rapportering og malware-deteksjonsfunksjoner
 6. Anti-malware Scanning Interface støtter tanken på en økt, slik at sikkerhetsprodukter, for eksempel Windows Defender, kan korrelere forskjellige skanneforespørsler.

Det er ikke noe eget alternativ i fil kontekst menyer å skanne nedlastede filer. Hvis du bruker et tredjeparts antivirusprogram, har du muligheten til å høyreklikke på en nedlastet fil og skanne den for virus. Dette alternativet er ikke tilstede hvis du ikke bruker bare Windows Defender. Men du kan legge til Windows Defender i kontekstmenyen manuelt eller bruke vårt freeware Ultimate Windows Tweaker til å gjøre det.

Microsoft-bloggen har flere detaljer om dette. Du vil kanskje sjekke det ut.

Les nå: Slik konfigurerer du Windows Defender i Windows 10.

Link
Plus
Send
Send
Pin