Skip to main content

Hva handler Google RankBrain-algoritmen om?

Hva handler Google RankBrain-algoritmen om?

Geoffrey Carr

Hva er Google RankBrain algoritmen oppdaterer alt om og hvordan fungerer det? Hvordan påvirker denne maskinen kunstig intelligens (AI) SEO? I min forrige artikkel om fakta og myter om kunstig intelligens skrev jeg om Sterk AI og Super AI. Jeg sa at de kan ta tid før de kommer; at det bare er et spørsmål om tid før noen sprekker hvordan man får en maskin til å tenke som mennesker. Jeg sa også at selskaper ville være glad for å finansiere slike prosjekter hvis de lover bedre fortjeneste. For en har Google nå en "hjerne" som fungerer bra, og det kalles Google RankBrain. Det kan kanskje ikke tenke ennå, men hvem vet fremtiden! Det som overrasket meg var en kommentar fra en Google-leder som sier at de ikke kan forstå hva Google RankBrain AI gjør.

Hva er Google RankBrain AI

AI står for kunstig intelligens, og jeg vil bruke akronymet her for å holde det enkelt. Før vi går videre til den delen der vi skal snakke om at Google ikke er i stand til å forstå hva sin egen opprettelse gjør, presenterer denne delen BrainRank AI Søk til lesere som ikke vet om søkemotoralgoritmer.

Søkemotorer som Google avhenger av hundrevis av faktorer for å få de beste resultatene til alt du skriver inn i søkeboksen. Tidligere var de dumme og fokuserte bare på søkeord. Men søkeord kan også være dumt. For eksempel kan folk søke etter "forklare toppen av næringskjeden". Dette kan lett forvirre en søkemotor til å anta at kanskje personen som søker spør noe om matvarekjeder som restauranter, så gi ham en liste over de beste restaurantene i området

Men personen søker faktisk etter navnet på, den øverste karnivoren. Matkjeden starter med enkeltcelle dyr, går videre til urter, deretter plantelevende dyr, kjøttetende dyr, mennesker og ender med en rovdyr på toppen.

Google og andre søkemotorer lagrer mye informasjon på sine servere slik at de kan gi deg de resultatene du vil ha. For det sjekker de ut mange faktorer. Så langt var ingen kunstig intelligens involvert. Blant hundrevis av faktorer var det "elementer i fet skrift", "overskrifter", "underposisjoner", "gjentakelse av et ord eller uttrykk" og mange slike ting.

Hvis personen som søker på Google, skriver i irrelevante ting i søkeboksen, ble resultatene alltid søppel. Det første prinsippet om maskiner er hvis du mister søppel til maskiner, de gir ut søppel. Du kan søke GIGO (søppel i, søppel ut) for eksempler på dette prinsippet.

For å takle slike situasjoner, fortsatte Google å gjøre endringer i sin søk algoritmer og deretter hemmelig inkluderte BrainRank inn i det et sted i 2015. Det holdt det en hemmelighet til nylig. Et arrangement ble avholdt i mars, og det var da de innså at deres ingeniører ikke vet hvordan saken fungerer. Det sender ut feile signaler.

RankBrain er en del av Googles Hummingbirdsøkalgoritme, og sies å være det tredje viktigste signalet - den første er sannsynligvis kvaliteten på tilbakekoblingene. Det vil snart endre måten SEO fungerer på.

Her er hva Google RankBrain AI-søkealgoritmen gjør i forhold til hva jeg kunne forstå fra undersøkelsen min. I stedet for å fokusere på hvert søk initiert, fokuserer det på hele søkesesjon. Normalt, for å få riktige resultater og å begrense, bruker mange forskere synonymer og ord relatert til det de søker. Som i eksempelet ovenfor kan man bruke "øverste forbruker i næringskjeden" og "hva er det høyeste nivået av matkjeden som kalles". Han eller hun kan bruke flere søkeord avhengig av hva personen ønsker å vite.

Så som søkene utvikler seg i sesjonen, fra det første søket til det neste søket, vil Google RankBrain AI begynne å presentere flere og flere relevante sider til forskeren. Dette kan inneholde sider som ikke engang inneholder søkeordet, men gir mer relatert informasjon om det samme.

Hvordan fungerer Google RankBrain

Her kommer problemet. Skaperne av RankBrain AI selv forstår ikke hvordan det fungerer. Siden det er begrenset til søk, er det ikke en skummel situasjon. Men tenk å lage en lignende ting i et domene som er relatert til våpen? Hva er oddsene mot en maskin som vokser moden nok til å ta sin egen stilling mot skaperne? Hva om vi lager AI-baserte roboter for hæren, produserer masse dem og noen ting går galt for å få dem til å vende seg mot sine egne generaler? Det ser ikke riktig ut. Sjansene er 50:50 - en god mengde risiko.

I en hendelse som heter SMX, har Googles Paul Haahr, som går ved håndtaket @haahr på Twitter, fortalt mange interessante ting om algoritmen og anerkjent at Google-ingeniører som jobber med RankBrain, vet ikke hvordan det fungerer. Enten Haahr var ikke villig til å dele informasjon eller skaperne egentlig ikke vet mye om deres opprettelse.

Hvis det er tilfelle, skal det ringe noen alarmklokkene. Allerede mange forskere har reist sin frykt for AI og den raskt voksende forskningen i domenet. De anmodet regjeringer om å slutte å finansiere prosjekter som førte til sterk og super AI.

Google RankBrain AI er bare begynnelsen!

Link
Plus
Send
Send
Pin