Skip to main content

Hva er nytt i Windows 10s oktober 2018-oppdatering

Hva er nytt i Windows 10s oktober 2018-oppdatering

Geoffrey Carr

Windows 10s oktober 2018-oppdatering, også kjent som versjon 1809 og kodenavnet Redstone 5 i løpet av utviklingsprosessen, kom fram den 2. oktober 2018. Denne store oppgraderingen inkluderer et utklippstavelshistorikk som synkroniserer mellom enhetene dine og et etterlengtet mørkt tema for File Explorer. Det var opprinnelig satt til å ta med faner til alle dine applikasjoner, men den funksjonen gjorde ikke kuttet.

Tekst fra din PC Med "Din telefon" -app

Windows 10 inneholder nå en "Din telefon" -app som vil bringe Windows 10s integrerte funksjoner for smarttelefonen sammen og gjøre dem enklere å konfigurere. Microsoft legger til og med en snarvei til denne appen på standard skrivebordet.

For Android-telefonbrukere som kjører Android 7.0 eller nyere, lar telefonen din app deg tekst fra PCen din og får øyeblikkelig tilgang til bilder fra telefonen din på PCen. I fremtiden planlegger Microsoft å legge til synkroniseringsvarsler fra Android-telefonen din. Dette er allerede tilgjengelig i Cortana-appen, men Microsoft vil gjøre dem lettere å oppdage.

Færre funksjoner er tilgjengelige for iPhone-brukere på grunn av Apples plattformrestriksjoner. Imidlertid er funksjonen "Fortsett på PC" tilgjengelig for både iPhone- og Android-brukere. Denne funksjonen lar deg bruke smarttelefonens delark for å sende en kobling du ser på telefonen din til din PC, raskt fra den lille skjermen til den store skjermen. Denne funksjonen eksisterte allerede på Windows 10, men din telefon-app gjør disse funksjonene enklere å oppdage og sette opp.

Utklippstavlets historie og synkronisering

I oktober 2018 oppdateres noen kraftige nye utklippstavlefunksjoner. Det er nå et utklippstavels historie som du kan få tilgang til ved å trykke på Windows + V. Du kan eventuelt synkronisere denne utklippstavlets historie mellom enhetene dine, og gir deg et utklippstavle som synkroniserer seg mellom PCene dine. Du kan også synkronisere manuelt ved å klikke på et ikon i utklippstavlen, slik at Windows ikke synkroniserer potensielt sensitive data som passord og kredittkortnummer.

I fremtiden vil Microsoft legge til støtte for skyteplaten til SwiftKey-tastaturet for Android, iPhone og iPad. Du kan kopiere og lime mellom telefonen eller nettbrettet og Windows-PCen din.

Et mørkt tema for File Explorer

Windows 10 inneholder nå et mørkt tema for File Explorer. Den aktiveres automatisk hvis du gjør det til et systemtengt mørkt tema fra Innstillinger> Tilpasning> Farger.

Microsoft har lagt til mørk temastøtte til kontekstmenyene for File Explorer, inkludert kontekstmenyen som vises når du høyreklikker på skrivebordet. Det er også et nytt mørkt tema for standard Åpne og Lagre fildialogvinduer.

SwiftKey kommer til Windows 10

Microsoft kjøpte SwiftKey-tastaturet tilbake i 2016. SwiftKey er fortsatt tilgjengelig for Android-telefoner, iPhones og iPads, og nå kommer det til Windows 10.

Det innebygde tastaturet er nå "drevet av" SwiftKey. Foreløpig er dette bare tilgjengelig når du skriver på engelsk (engelsk), engelsk (Storbritannia), fransk (fransk), tysk (tysk), italiensk (italiensk), spansk (spansk), portugisisk (Brasil) og russisk.

Som Microsoft legger det, gir "SwiftKey deg mer nøyaktige autokorrigeringer og spådommer ved å lære skrivestilen din." Den tilbyr også støtte til sving-til-type, slik at du kan skrive ved å sveipe fingeren fra brev til bokstav i stedet for å trykke på hvert brev.

Forsinket: "Sett" bringer fane til hver app

Den nye settfunksjonen var den viktigste endringen i Insider-byggene av Redstone 5. Nesten alle vinduene på skrivebordet hadde nå en fane, og du kan kombinere faner fra flere forskjellige applikasjoner i samme vindu.

Dette betyr at Windows endelig hadde Fil-faner, men Sets tilbød mye mer enn det. For eksempel kan du ha et vindu som inneholder et Microsoft Word-dokument, en Microsoft Edge-webside og en Filutforsker-faneblad. Du kan dra og slippe disse kategoriene mellom Windows, og det finnes hurtigtaster som Ctrl + Windows + Tab for å bytte mellom dem.

Sett fungerer med nesten alle tradisjonelle skrivebordsprogrammer, alle universelle applikasjoner, og til og med Microsoft Office-programmer som Word, Excel og PowerPoint. Stasjonære applikasjoner som har egne tilpassede tittellinjer støtter ikke Setter. For eksempel har programmer som Google Chrome, Mozilla Firefox, iTunes og Steam ikke Sets-faner.

Dessverre ble denne funksjonen fjernet fra bygge 17704, som ble utgitt 27. juni 2018. Microsoft vil ha mer tid til å polere Sets og sier at den kommer tilbake i en fremtidig oppdatering. Forvente å se den i den neste versjonen av Windows 10, kodenavnet Windows 10 19H1, som sannsynligvis vil bli utgitt i våren 2019.

Forsinket: Alt + Tab Viser nå faner, også

Sammen med introduksjonen av Sets-funksjonen endret Microsoft også måten Alt + Tab fungerer. Setter faner og til og med Microsoft-fanebladene for nettleser vises ved siden av de åpne vinduene når du trykker Alt + Tab. Du kan gjenopprette den gamle Alt + Tab-oppførselen hvis du vil se kun Windows når Alt + Tab.

Denne endringen påvirker ikke applikasjoner som Google Chrome og Mozilla Firefox, som bruker sin egen tilpassede type faner. Men hvis Chrome og Firefox noensinne aktiverer støtte for Sets-faner, vil også deres faner vises i Alt + Tab-bryteren.

Etter hvert som Sets er fjernet, vil Alt + Tab ikke lenger vise faner før den kommer tilbake.

Søk forhåndsvisninger i startmenyen

Start-menyens søkefunksjon, også kjent som Cortana-søkefunksjonen, har nå forhåndsvisning av søk. Når du begynner å skrive for å søke etter noe, viser Windows nå en forhåndsvisningsrude med mer informasjon om resultatet.

For eksempel, hvis Start-menyen bestemmer at et nettsøk er det beste resultatet for søket, vil du se Bing-søkeresultatene der, i Start-menyen. Hvis du søker etter et program, ser du alternativer som "Pin to Start" for det programmet. Du vil også se et dokument forhåndsvisning hvis Windows bestemmer et bestemt dokument på PC-en din, er det beste resultatet.

Når du søker etter et program, vil du se en "Gå til nedlastning" -knapp i søkeforhåndsvisningspanelet som tar deg direkte til nedlastingssiden.

Sammen med denne endringen er det ikke lenger mulig å deaktivere nettsøk på Start-menyen via Gruppepolicy.

Et nytt skjermverktøy med annotasjonsverktøy

Windows 10 har nå et glatt nytt skjermklippsverktøy. Du kan bruke den til å ta et skjermbilde av en del av skjermen, et enkelt vindu eller hele skjermen. Når du har tatt et skjermbilde, lar det nye Snip & Sketch-verktøyet trekke på det og legge til merknader, inkludert piler og høydepunkter.

Dette klippverktøyet vises når du trykker på Windows + Shift + S for å åpne det. Det er imidlertid en innstilling under Innstillinger> Enkel tilgang> Tastatur som gjør at det nye verktøyet vises når du trykker på Utskriftsskjerm-tasten på tastaturet.

Hvis du starter det gamle kuttverktøyet, vil du se en melding som sier at "Klippverktøyet vil bli fjernet i en fremtidig oppdatering." Microsoft har ikke fjernet Klippverktøyet fra oppdateringen i oktober 2018, men det kan bli fjernet i neste versjon av Windows 10, Windows 10 19H1.

Microsoft Edge Browser oppdateringer

Microsoft har også gjort en mengde arbeid på Edge. Edge's "..." -meny og Innstillinger-siden har blitt omformet. Den nye menyen gir vanlige kommandoer som "Nye fane" og "Nytt vindu" større knapper, og den nye innstillingssiden er oppdelt i kategorier slik at det er enklere å finne bestemte innstillinger.

Edge har nå et "Media Autoplay" -alternativ under Innstillinger> Avansert. Du kan kontrollere hvilke nettsteder som får lov til å spille av videoer automatisk. "Tillat" er standard, og lar nettsteder spille av videoer når du ser en kategori. "Limit" lar bare nettsteder spille av dempet videoer, slik at du ikke blir overrasket over lyden. "Block" blokkerer autoplaying av videoer på nettsteder til du samhandler med medieinnholdet.

Det er også en måte å kontrollere medieautoplay på et sted. Klikk på lås eller "I" -ikonet til venstre for nettstedets adresse i adresselinjen, klikk "Administrer tillatelser", og du kan velge om et nettsted kan autoplay media.

Edge-nettleseren grensesnittet får også noen andre nyttige funksjoner. Du kan nå se de beste nettstedene dine i "hoppelisten" som vises når du høyreklikker på snarveien Edge på oppgavelinjen eller i Start-menyen. I fanen "Faner du har satt til side", tilgjengelig ved å klikke på knappen øverst til venstre i Edge-vinduet, kan du nå tildele etiketter til grupper med lagrede faner. I nedlastingsruten kan du høyreklikke nedlastinger for å finne alternativer som "Vis i mappe" og "Kopier lenke".

Webgodkjenningsstøtte har kommet til Edge, som tillater bruk av FIDO U2F-sikkerhetsnøkler og annen godkjennings maskinvare mens du logger på nettsteder. Forhåpentligvis vil disse en dag kunne eliminere passord.

Edge har også blitt oppdatert med flere "flytende design" berører, og har nå en finjustert fane med ny dybdeffekt. Når du bruker Edge som standard PDF-visningsprogram, ser du også et nytt ikon for PDF-filer i Filutforsker. Det nye ikonet har bare en rød "PDF" -logo på den og inkluderer ikke en blå Edge-logo, som den forrige gjorde.

Mens du i Reading View, Books, eller PDF Viewer, kan du nå velge et ord, og Edge vil automatisk vise en ordboksdefinisjon for det ordet. Du kan også klikke på høyttalerikonet her for å høre ordet høyt med riktig uttale.

I Reading View kan du nå velge forskjellige side tema farger og velge hvilke øynene dine som de beste. Det er også et nytt "Linjefokus" -verktøy som vil markere sett med en, tre eller fem linjer som du leser for å hjelpe deg med å fokusere.

Verktøylinjen i Edge PDF Viewer er også forbedret. Den inneholder nå tekstbeskrivelser for å gjøre det lettere å forstå, og nye alternativer som "Add Notes" er inkludert på verktøylinjen. Mens du viser PDF-filer, kan du nå svinge øverst på siden for å åpne PDF-verktøylinjen. Og når verktøylinjen er åpen, kan du klikke på pinnikonet på høyre side av verktøylinjen for å pinne den til toppen av skjermen og forhindre at den blir automatisk skjult.

Endelig har Edge-nettleseren nå en ny "Beta" -logo i Insider-bygger av Windows 10, og gjør oppmerksom på at du bruker en ustabil versjon av Edge.

Enkel HDR-oppsett

Det er en ny "Windows HD Color" -side som er tilgjengelig under Innstillinger> System> Skjerm. Denne siden forteller om maskinvaren din er kompatibel med innholdet med høy dynamisk rekkevidde (HDR) og bredt fargeutvalg (WCG).Disse funksjonene blir mer vanlige på høyere-end 4K skjermer.

I tillegg til å gi informasjon om systemets HDR- og WCG-funksjoner, kan denne siden konfigurere HDR-funksjoner på systemet. Det viser deg også HDR-innhold, for eksempel bilder, videoer, spill og programmer, på systemet ditt.

Disse funksjonene kan bare brukes hvis du har en HDR-kompatibel skjerm koblet til PCen.

Forbedringer på mobilt bredbånd

Microsoft overfører til en ny "Framework for nettverksadapter" i Windows. Dette vil forbedre tilkoblingssikkerheten for PCer med mobilt bredbånd (LTE), enten de bruker et SIM-kort eller et USB-modem.

Denne nye driveren er nå standarddriveren som av 17677, og forbedrer hvordan Windows håndterer mobildata-Internett-tilkoblinger.

For PCer med en mobil dataforbindelse viser skjermbildet Innstillinger> Nettverk og Internett> Databruk nå mengden data du har brukt mens du roaming. Dette krever ikke den nye driveren.

Skjulte vindusrammer og mer akryldesign

Microsoft er nå nedlasting av Windows 10-vinduets grenser. I stedet for fargede vindusgrenser ser du nå grått vindu grenser som forsvinner grasiøst inn i hvert vindus skygger. Du kan imidlertid fortsatt aktivere fargede vindugrenser hvis du vil ha litt mer farge.

Mange moderne popup-menyer, for eksempel kontekstmenyen du ser når du høyreklikker i Microsoft Edge, har nå skygger rundt dem for å legge til dybde.

Disse visuelle endringene er en del av Microsofts nye "flytende design" grafisk stil, som det har blitt sakte implementert gjennom Windows 10 siden Fall Creators Update. Du vil se mer flytende design i akrylstil i hele Windows, inkludert i Windows Security-programmet, i tidslinjen, og på fanen Innstillinger.

Windows Defender blir Windows Security

Windows Defender Security Center-programmet heter nå bare "Windows Security." Under Virus og trusselsbeskyttelse viser delen "Current Threats" nå alle potensielle trusler som trenger handling, hvis noen gjør det.

Under Windows Sikkerhet> Virus og trusselbeskyttelse> Administrer innstillinger, kan du nå aktivere et alternativ for "Blokkerende mishandling". Microsoft sier dette vil gjøre det mulig for Windows Defender Exploit Guard "attack surface reduction technology", som vil bidra til å beskytte PCen mot utnyttelser.

Det er nå enklere å aktivere Windows Defender Application Guard, som kjører Edge-nettleseren i en isolert, virtualisert container for en sikrere nettleseropplevelse. Gå til Windows Security> App & Browser Control og klikk på "Installer Windows Defender Application Guard" under Isolert nettlesing. Du kan også konfigurere innstillingene herfra. Hvis du er på en PC administrert av en organisasjon, kan du se innstillingene organisasjonen har konfigurert her.

Hvis du bruker funksjonen Controlled Folder Access for å beskytte filene dine fra ransomware, er det nå lettere å tillate nylig blokkerte apper tilgang til dataene dine. Gå til Windows Sikkerhet> Virus og trusselbeskyttelse> Administrer innstillinger> Ransomware Protection> Tillat en app gjennom kontrollert mappilgang> Nylig blokkerte apper for å se nylig blokkerte apper og raskt gi dem tilgang.

Det er også en ny side som vil vise deg andre antivirus-, antimalware-, brannmur- og sikkerhetsprogrammer på enheten din. Gå til Windows Security> Innstillinger> Administrer leverandører for å se dem. Herfra kan du enkelt åpne tilknyttede apper eller vise informasjon om rapporterte problemer.

Font installasjon for alle

Eldre versjoner av Windows bare la brukere med administrative rettigheter installere fonter, og de skrifttyper ble deretter installert for alle brukere over hele systemet. Oppdateringen av Windows 10 i oktober 2018 forbedres på dette og gir alle muligheten til å installere skrifter. Når du høyreklikker på en skrifttypefil i Filutforsker, kan du velge enten "Installer" for å installere den bare for brukerkontoen din eller "Installer for alle brukere" for å installere den for alle brukere på systemet. Bare sistnevnte alternativ krever administratortillatelse.

Når du ser på en skriftfils forhåndsvisning etter å ha dobbeltklikket på den, installerer knappen "Installer" nå bare den aktuelle brukeren.

Strømbruk detaljer i oppgavebehandling

Windows Oppgavebehandling inneholder nå to nye kolonner på hovedprosessfanen. Disse kolonnene er laget for å hjelpe deg med å forstå hvilke apper og tjenester på systemet som bruker mest strøm. De tar hensyn til CPU, GPU og diskbrukaktivitet for å anslå hvor mye strøm hver prosess bruker, som vil fortelle deg hvor dårlig hver prosess er for batterilevetiden.

Kolonnen "Strømbruk" viser en prosess strømforbruk i øyeblikket. Kolonnen "Strømbrukstrend" viser strømforbruket de siste to minuttene, slik at du kan se prosesser som bruker mye strøm, selv om de ikke bruker det for øyeblikket. Du kan sortere etter hver kolonne for å se de mest power-hungry prosessene.

Gjør tekst større

Windows 10 lar deg øke tekststørrelsen over hele systemet, inkludert i Start-menyen, Filutforsker og i Innstillinger-appen.

For å gjøre det, gå til Innstillinger> Enkel tilgang> Skjerm. Juster glidebryteren "Gjør alt større" for å øke teksten til ønsket størrelse.

Windows Update vil forutsi den beste tiden å starte på nytt

Windows 10 bruker nå maskinlæring for å unngå å starte datamaskinen på nytt mens du bruker den.

I eldre versjoner av Windows 10, vil Windows Update ikke starte datamaskinen på nytt for å installere en oppdatering hvis du aktivt bruker PCen.Men hvis du går bort for en kaffe, kan Windows avgjøre at du ikke bruker PCen din og starter omstart.

Windows 10 bruker nå en maskinlæringsmodell for å forutsi riktig tidspunkt for å starte datamaskinen på nytt når du ikke bruker den aktivt. Med andre ord, vil Windows prøve å forutsi om du faktisk gikk bort fra PCen en stund, eller hvis du bare løp for å få en kaffe, og du kommer straks tilbake.

Dette er nyttig, men du kan allerede forhindre at Windows starter datamaskinen på nytt mens du bruker den med Active Hours. Denne funksjonen lar deg sette opp til 18 timer på dagen som "aktive timer", og Windows vil bare starte PCen på nytt for oppdateringer utenfor disse tidene. Men selv utenfor de konfigurerte aktive timene vil Windows Update nå prøve å være mer respektfull for omstart.

Nye spillbarfunksjoner

Spillfeltet, som ble omdesignet i april 2018-oppdateringen, har noen nyttige nye funksjoner. Den inneholder innebygde lydkontroller som lar deg velge standard lydutgangsenhet eller kontrollere volumet av andre programmer på systemet.

Den tilbyr også ytelsesvisualiseringsfunksjoner slik at du kan se spillets rammer per sekund (FPS), CPU-bruk, GPU VRAM-bruk og system RAM-bruk over tid.

Det finnes også en "Dedicate Resources" -skift i spillfeltet. Dette gjør det mulig for et nytt spillmodusalternativ som forbedrer spillytelsen på PCer med mange bakgrunnsoppgaver som kjører.

Du kan åpne spillestangen ved å trykke Windows + G hvor som helst, og en snarvei til spillelinjen er nå også tilgjengelig i Start-menyen.

Trådløs projeksjonskontroll

Mens du projiserer skjermen trådløst, ser du nå en linje øverst på skjermen, akkurat som når du bruker eksternt skrivebord. Denne linjen viser at du er koblet til og gir en enkel måte å koble fra eller koble til igjen.

Windows har flere "moduser" du kan aktivere samtidig som du projiserer trådløst. I "Spill" -modus minimeres skjermforsinkelsen for å gi en forbedret spillopplevelse mens den projiseres trådløst. I "Video" -modus økes skjermforsinkelsen for å sikre at videoen spilles jevnt ut. "Produktivitet" -modus er standard, og gir en tidsbalanse for å sikre at skriving vises responsivt, og at det ikke er for mange grafiske feil ved videoopptak.

Mer Emoji

Unicode 11 inneholder 157 nye emoji, og de er alle tilgjengelige i Windows 10. Du kan skrive emoji i en app ved å holde Windows-tasten og trykke på perioden (Windows +.) For å åpne emoji-panelet.

Ny emoji inkluderer alt fra superhelter og dyr til en bamse, tann, baseball, cupcake, testrør og DNA-streng.

Avlyst: Mail ignorerer den valgte nettleseren som standard

Microsoft testet en endring som gjør at Mail app åpen koblinger i Microsoft Edge-nettleseren, selv om du har laget Chrome, Firefox eller en annen nettleser i stedet for standard nettleseren du velger.

Heldigvis støttet Microsoft. I stedet annonserte Microsoft at Mail ville bruke Edge som standard, og du må deaktivere en "Åpne lenker i Microsoft Edge" -alternativet for å bruke din foretrukne nettleser.

Men selv denne endringen ble kansellert. Vi testet Mail i den endelige versjonen, og den åpner vår standard nettleser uten noen annen konfigurasjon.

Dette er bare en del av en større trend som ser Microsoft pushing Edge gjennom Windows. For eksempel, koblinger du klikker i startmenyens søkefunksjon, er alltid åpne i Microsoft Edge. Du må bruke tredjeparts programvare for å lure Windows til å åpne Chrome eller en annen nettleser i stedet. Og Microsoft testet nettleservarsel for å skremme deg bort fra å installere Chrome eller Firefox.

Skype får en stor oppdatering

Skype for Windows 10-programmet får en stor oppdatering, inkludert tilpassbare temaer, et nytt layout for kontaktene dine og muligheten til å tilpasse gruppesamtalen "lerret", og drar folk rundt for å velge hvem du vil se på skjermen. Microsoft har også gjort det enklere å begynne å dele skjermen under samtaler.

Notisblokk Støtter Linux og Mac Line Endings

Notisblokken støtter endelig UNIX-stil slutten av linjens (EOL) tegn. Spesielt støtter Notisblokken nå UNIX / Linux line endings (LF) og Mac line endings (CR.). Dette betyr at du kan ta en tekstfil opprettet på Linux eller Mac, og åpne den i Notisblokk - og det vil faktisk se ut som det skal! Tidligere ville filen se alt sammen i stedet.

Du kan til og med redigere filen i Notisblokk og lagre den, og Notisblokk vil automatisk bruke de riktige linjestykkene filen opprinnelig hadde. Notisblokk vil fremdeles opprette filer med Windows line ending (CRLF) som standard. Statuslinjen viser hvilken type linjeendringer som brukes for den aktuelle filen hvis du aktiverer den ved å klikke på Vis> Statuslinje.

Massevis av forbedringer til Notisblokk

Notisblokken får mange flere nye funksjoner også. Notisblokk har nå et "Wrap Around" -alternativ for dialogboksen Finn og erstatt, slik at du finner og erstatter i et helt dokument uten å først plassere markøren øverst eller nederst.

Det er også en ny zoom-funksjon. Bare klikk på Vis> Zoom og bruk alternativene for å zoome inn og ut. Du kan også holde nede Ctrl og trykke på plustegnet (+), minustegnet (-) eller null (0) for å zoome inn, zoome ut eller tilbakestille til standard zoomnivå. Du kan også rotere museskiven mens du holder Ctrl-tasten nede for å zoome inn og ut.

Andre nyttige funksjoner inkluderer linje- og kolonne tall mens Word Wrap er aktivert, statuslinjen aktivert som standard, og støtte for den vanlige Ctrl + Backspace-hurtigtast for å slette tidligere ord. Microsoft har også forbedret Notepads ytelse mens du åpner store filer.

Notisblokk er selv å få en "Søk med Bing" -funksjon-hvorfor ikke? For å bruke den, velg litt tekst i et Notisblokkdokument, og klikk deretter Rediger> Søk med Bing eller trykk Ctrl + B.

Kopier og lim inn tastaturgenveier for Bash

Windows Subsystem for Linux kjører Bash og andre kommandolinj Linux shell miljøer basert på Linux distribusjoner som Ubuntu, Fedora, openSUSE og Debian på Windows. Hvis du bruker Bash på Windows, får du en funksjon som mange har bedt om: hurtigtaster for kopiering og liming.

Du kan nå høyreklikke på en konsollvindus tittellinje og velge "Egenskaper" for å finne et alternativ som aktiverer Ctrl + Shift + C og Ctrl + Shift + V for kopiering og liming. Disse hurtigtastene er deaktivert som standard for kompatibilitetsårsaker.

Disse hurtigtastene er tilgjengelige i alle konsollmiljøer, men de er spesielt nyttige i Linux-baserte skalmiljøer der Ctrl + C og Ctrl + V snarveier er kartlagt til andre funksjoner og ikke fungerer som kopi og lim.

Start et Linux Shell fra File Explorer

Du kan nå direkte starte et Linux-skall i en bestemt mappe fra File Explorer. For å gjøre dette, hold nede Skift-tasten, og høyreklikk deretter en mappe inne i Filutforsker. Du får se et "Open Linux shell here" -alternativ ved siden av standard "Open PowerShell window here" -alternativet.

Forbedringer av diagnostisk datavisning

Microsoft introduserte først Diagnostic Data Viewer i Windows 10s april 2018-oppdatering. Den må installeres via Microsoft Store, men viser nøyaktig hvilken diagnostisk og telemetri data Windows 10 sender til Microsofts servere.

I denne oppdateringen viser Diagnostic Data Viewer nå også "Problemrapporter." Disse genereres når applikasjoner krasjer eller opplever et annet problem, og gir Microsoft- eller programmets utviklerinformasjon de kanskje trenger for å fikse problemet. Du kan se informasjon om når problemrapporten ble opprettet, da den ble sendt, og hvilken applikasjon forårsaket problemet.

Diagnostic Data Viewer-programmet har nå noen ekstra filtreringsfunksjoner som du kan bruke til å sortere gjennom diagnostiske data også.

Kioskmodusforbedringer

Det er en ny kioskoppsettveiviser som gjør det enklere å sette opp en PC som en offentlig kiosk eller et digitalt tegn. Dette bruker den eksisterende Assigned Access-funksjonen, men gjør det enklere å konfigurere. Gå til Innstillinger> Kontoer> Familie og Andre brukere, og se etter "Oppsett en kiosk" for å bruke den nye oppsettopplevelsen.

Microsoft Edge støtter nå også Tilordnet tilgangskioskmodus. For eksempel, i Tilordnet tilgangsmodus med en enkelt app, kan du sette opp Kant for å alltid vise et bestemt nettsted i fullskjermmodus (for bruk på et digitalt tegn) eller sette opp en offentlig nettleservil med minimal tilgjengelige funksjoner (for et publikum surfing kiosk).

Les veiledningen for Microsoft Edge Kiosk Mode for mer informasjon om hvordan du konfigurerer dette.

Mer nyttige funksjoner og interessante endringer

Som vanlig har Microsoft gjort en hel del mindre endringer, forbedringer og reparasjoner til Windows 10. Her er noen av de mest interessante:

 • Bluetooth-batterinivåer i innstillinger: Du ser nå Bluetooth-batteriprocenter på Innstillinger> Enheter> Bluetooth og andre enheter. Dette fungerer bare med enheter som støtter denne funksjonen, for eksempel Microsofts Surface Pen. Du vil også se et varsel når en av disse enhetene har lite batteristrøm.
 • Personvernvarsler: Hvis dine personverninnstillinger blokkerer tilgangen til mikrofonen i en app, vil du se en popup-melding som informerer deg om dette. Dette varselet vises bare første gang en app stoppes fra å få tilgang til mikrofonen.
 • Fokus Assist Forbedringer: Focus Assist aktiveres nå automatisk for å redusere avbruddene dine når du spiller et fullskjermspill. Tidligere har denne funksjonen bare støttet DirectX-spill i fullskjerm.
 • Juster video basert på lys: Det er et nytt alternativ "Juster video basert på belysning" under Apps> Videoavspilling. Når aktivert, bruker Windows 10 enhetens lysstyrkeføler for automatisk å justere videoavspilling for å gjøre det mer synlig ut fra belysningen rundt deg. For eksempel kan det gjøre mørke scener lysere hvis du ser på et veldig lyst rom.

 • Lagringsproblemer: Windows kan nå automatisk fjerne OneDrive-filer på forespørsel. Du har ikke åpnet på en stund fra PCen for å frigjøre plass. De vil bli lastet ned når du prøver å åpne dem igjen. For å aktivere dette, gå til Innstillinger> System> Lagring, aktiver Lagringssensor, klikk "Endre hvordan vi frigjør plass automatisk", og velg når du vil fjerne OneDrive-filer under "Lokalt tilgjengelig skyinnhold."
 • Diskopprydding er nå utdatert: Det gamle Diskopprydding-verktøyet er nå utdatert. Microsoft kan fjerne det en dag, men det er fortsatt inkludert i Windows 10 for nå. Ikke vær redd, skjønt: Windows 10's Free Up Space-verktøyet kan gjøre alt Diskopprydding gjorde og mer.
 • Lydinnstillinger: Innstillingene> Lydskjermbildet har nå en "Enhetsegenskaper" -kobling for å gi nytt navn til lydenheter og velge romlige lydinnstillinger.
 • HEIF Redigeringsstøtte: Du kan nå rotere HEIF-bilder og redigere metadataene i File Explorer etter å ha installert HEIF-støtte via Store. Høyreklikk bare et bilde, og velg deretter "Rotate right" eller "Rotate left" for å rotere det. Metadata er tilgjengelig ved å høyreklikke et bilde, velge "Egenskaper" -kommandoen, og deretter klikke på fanen Detaljer.
 • Sikker fjerning for eksterne GPUer: Det er nå en "sikker fjernerfaring" for eksterne GPUer som er koblet til PCen din via Thunderbolt 3. "Sikker fjerning av maskinvare og utskriftsmedia" for utstøting av stasjoner viser nå også ekstern grafikkbehandlingsmaskinvare. Velg GPUen for å kaste den ut. Hvis noen applikasjoner bruker GPUen din, og den ikke kan deaktiveres trygt, blir du informert om hvilke applikasjoner du må lukke før du prøver igjen - akkurat som når du trygt fjerner USB-stasjoner.

 • Post-Update Setup: Etter oppdatering, vil du nå se en ny installasjonsskjerm som gir informasjon om nye funksjoner i Windows og alternativer du kanskje vil konfigurere.
 • Lokale instillinger: Du kan nå gå til Innstillinger> Tid og språk> Region og overstyr forskjellige regionale innstillinger som ønsket valuta, kalender, første dag i uken og datoformat.
 • Språkpakke Installasjon: Språkpakker fra butikken kan nå installeres ved å gå til Innstillinger> Tid og språk> Språk> Legg til et Windows Display Language med lokale Experience Packs.
 • Søk i kalenderen: Du kan nå søke etter hendelser i Kalender-appen. Ja, av en eller annen grunn har kalenderprogrammet ikke en søkefunksjon. Dessverre fungerer søket bare for Outlook, Hotmail, Live og Office 365-kontoer. Den fungerer ikke med Exchange Server, Gmail, Yahoo eller andre IMAP-kalendere.
 • Inking forbedringer: Håndskriftpanelet introdusert i april 2018-oppdateringen er nå standardopplevelsen når du bruker en penn i moderne Universal Windows Platform-applikasjoner. Bare trykk på et tekstområde, og du kan skrive inn det med pennen. Den er fortsatt tilgjengelig som en del av berøringstastaturet for bruk av håndskrift i tradisjonelle skrivebordsprogrammer.

 • Skriv inn innsikt: Windows bruker kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML) for å hjelpe autofullfør ord og riktig staving - når du skriver med tastaturet, for eksempel. Du kan nå vise informasjon om dette fra Innstillinger> Enheter> Skriving> Vis skriving Innsikt.
 • Cortana Vis meg: Microsoft har en ny "Cortana Show Me" -app. Dette er ikke installert som standard for øyeblikket, men du kan installere det og si ting som "Cortana, vis meg hvordan du oppdaterer Windows" for å få Cortana til å vise deg hvordan du endrer ulike innstillinger. Hvis det fungerer bra, kan Microsoft integrere denne funksjonen i Windows.
 • Forstørrelsesforbedringer: Det er nå alternativer under Innstillinger> Ease of Access> Forstørrer for å holde musen sentrert på skjermen. Forsterkeren har noen nye zoomnivåer og kan zoome med 5% eller 10% også.
 • Fortellende forbedringer: Narratorskip med et nytt tastaturoppsett designet for brukerne av skjermleseren. Den inneholder også mange nye funksjoner, for eksempel muligheten til å søke etter tekst på skjermen med den nye søkefunksjonen.
 • Narrator Quickstart: Det er en ny "Quickstart" opplæring som vises når du starter Narrator. Det er designet for å lære deg den grunnleggende av fortelleren raskt.
 • Forbedringer i blandede virkeligheter: Microsoft har gjort mange endringer i den virtuelle reality-plattformen Mixed Reality, inkludert muligheten til å streame lyd til både et Mixed Reality-headsett og PC-høyttalere på samme tid. Det er også en ny "Lommelykt" -funksjon som lar deg bytte mellom et kamerafôr fra den virkelige verden i ditt virtuelle miljø, slik at du ser utenfor hodesettet.

Andre Geeky Endringer

Her er noen andre forbedringer som bare geeks, utviklere og systemadministratorer trenger å vite om:

 • Brannmur for Linux-prosesser: Windows Defender-brannmuren kan nå definere brannmurregler for alle Windows Subsystem for Linux (WSL) prosess, akkurat som du kan for Windows-prosesser. Hvis du for eksempel starter en SSH-server eller en webserver, ser du en brannmur-spørring som spør om du vil åpne en port for eksterne tilkoblinger, akkurat som om du lanserte den samme serveren på Windows.
 • Beskyttede prosesser for antivirusprogramvare: Antivirusprogrammer må nå bruke en "beskyttet prosess" for å registrere seg med Windows Security Center. Hvis de ikke gjør det, vises de ikke i Windows Security-brukergrensesnittet, og Windows Defender vil forbli aktivert side om side med antivirusprogramvaren. Dette bør oppfordre antivirusutviklere til å vedta beskyttede prosesser. Beskyttede prosesser tillater bare pålitelig kode å lastes og er bedre beskyttet mot angrep, så dette vil forbedre operativsystemets sikkerhet.
 • Registerredigering Autofullfør: Mens du skriver inn adressefeltet i registreringseditoren, ser du en rullegardinmeny som gir forslag som hjelper deg med å fullføre banen du skriver. Du kan også trykke Ctrl + Backspace for å slette forrige ord og Ctrl + Delete for å slette neste ord.
 • Oppgavebehandling Minne Rapportering: I Oppgavebehandling viser kolonnen "Minne" på Prosess-fanen ikke lenger minne som brukes av suspendert Universal Windows Platform (UWP) -programmer. Windows kan alltid gjenopprette minnet som brukes av disse suspenderte prosessene når det er nødvendig, slik at dette mer nøyaktig viser hvor mye minne faktisk blir brukt.
 • Windows Defender Application Guard forbedringer: WDAG-funksjonen som gjør at brukere av profesjonelle og bedrifts-PCer kan kjøre Microsoft Edge i en beskyttet beholder, er forbedret. Det lanserer nå raskere. Systemadministratorer kan også aktivere en gruppepolicyinnstilling som tillater brukere av den beskyttede Edge-nettleseren å laste ned filer til vertsfilsystemet.
 • Microsoft WebDriver installasjon: Microsoft WebDriver-programvaren for automatisk testing av nettsteder i Microsoft Edge, er nå installert via Windows 10s "feature on demand" -system. Gå til Innstillinger> Apper og funksjoner> Administrer valgfrie funksjoner> Legg til en funksjon for å installere den. Den installeres automatisk når du aktiverer utviklingsmodus også. Dette betyr at Windows vil gjøre det enkelt å installere den riktige versjonen for enheten, og Windows vil automatisk holde den oppdatert.
 • RSAT-installasjon: Administreringsverktøyene for ekstern server er nå tilgjengelige som en "funksjon på forespørsel" også. De er enkle å installere fra Innstillinger-appen og blir automatisk oppdatert av Windows.
 • Windows Hei for eksternt skrivebord: Brukere av Azure Active Directory og Active Directory ved hjelp av Windows Hello for Business kan nå bruke biometri som et fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning for å godkjenne med en eksternt skrivebordstilkobling. (Du kan imidlertid ikke autentisere med en enkel PIN-kode, men.)
 • Nye gruppepolicyer for Microsoft Edge: Systemadministratorer kan konfigurere en rekke nye Microsoft Edge-gruppepolicyer. Nye retningslinjer kan kontrollere fullskjermmodus, utskrift, lagre nettleserhistorikk, startknappen og om brukere kan overstyre sikkerhetssertifikatfeil.
 • Web-pålogging for Windows 10: Den nye funksjonen "Weblogging" er tilgjengelig for PCer som er med i Azure Active Directory. Hvis du antar at administratoren har aktivert riktig gruppepolicy, kan brukerne velge alternativet "Weblogging" på påloggingsskjermen for Windows og logge på med en ikke-ADFS-føderert leverandør (for eksempel SAML).
 • Rask pålogging for delte PCer: For arbeidsplasser som har delte PCer, er det et nytt "Hurtig påloggings" -alternativ administratorer kan aktivere. Dette øker innloggingsprosessen. Les mer om forretningsfunksjoner som Web-pålogging og hurtig pålogging i Microsofts dokumentasjon for bedrifter.

Vi har hørt rykter om at Microsoft vil tillate enhver Windows 10-bruker å bytte inn og ut av Windows 10s S-modus i denne versjonen av Windows 10, men den funksjonen kom aldri opp.

Microsoft forenkler navngivelsesprosessen enda mer neste gang. Den neste oppdateringen vil ikke bli kodenamnet Redstone 6 under utviklingen. Det vil bli kalt "Windows 19H1", som betyr at den er den første oppdateringen av 2019. Fremtidige oppdateringer vil bli kalt "19H2," "20H1," "20H2" og så videre.

Link
Plus
Send
Send
Pin