Skip to main content

Fem verdt bruk for privat surfing-modus (foruten porno)

Fem verdt bruk for privat surfing-modus (foruten porno)

Geoffrey Carr

Folk snicker om privat surfemodus, men det er ikke bare for pornografi. Faktisk er det ikke engang bare for å surfe privat - det har andre bruksområder. Den heter Incognito Mode i Chrome, Privat surfing i Firefox og Safari, og InPrivate Browsing i Microsoft Edge og Internet Explorer - men det er i hovedsak den samme funksjonen i alle disse nettleserne.

Dette er alt takket være den private nettlesingsmodusens funksjon. Det gir deg en midlertidig nettlesersesjon som ikke deler informasjonskapsler med hovedleseren din, og dataene, inkludert disse informasjonskapslene, slettes automatisk når du lukker det private nettleservinduet.

Logg inn på et nettsted med flere kontoer på en gang

De fleste nettsteder tillater deg ikke å logge på med mer enn én konto om gangen. Men privat nettlesingsmodus gir en løsning. I stedet for å logge ut og logge på med en annen konto, kan du bli logget inn i hovedvinduet ditt og åpne et privat nettleservindu ved siden av det. Logg deg på en annen konto i det private nettleservinduet, og du vil bli logget på to kontoer samtidig.

Dette virker fordi nettleserens informasjonskapsler (og dermed din påloggingsstatus) ikke deles mellom disse vinduene.

Du kan også bruke privat nettlesingsmodus til raskt å logge på en annen konto for å sjekke noe. Når du lukker ditt private nettleservindu, vil cookies bli slettet og den andre kontoen vil bli logget ut.

Bypass artikkel lesegrenser

Noen nettsteder - inkludert mange aviswebsteder - begrenser deg til et lite antall gratis artikler hver dag, uke eller måned. De krever da at du betaler for et abonnement før du leser mer.

Antallet av hvor mange artikler du har lest, lagres vanligvis i nettleserens informasjonskapsler. Hvis et nettsted noensinne informerer deg om at dine gratis artikler har blitt brukt opp, åpne et privat nettleservindu og få tilgang til den nettsiden. I mange tilfeller skal den belastes normalt.

Du kan ofte gjøre dette fra nettstedet selv ved å høyreklikke på en kobling også. I Chrome kan du for eksempel høyreklikke på en kobling og velge "Åpne i inkognitavindue" for å åpne denne linken direkte i et privat nettleservindu.

Hvis du går inn i grensen i det private nettleservinduet, lukker du det private nettleservinduet og åpner det for å fortsette å lese.

Jo, hvis du virkelig er avhengig av en publikasjon, kan du vurdere å betale for abonnementet. Det er mindre stress i det lange løp også. Men dette trikset lar deg se noen flere artikler uten å betale.

Logg inn midlertidig på andre folks datamaskiner

La oss si at du må bruke en venn eller et familiemedlems datamaskin til å logge på en konto - kanskje du bare trenger å sjekke Facebook eller din e-post.

Hvis du gjorde dette på vanlig måte, må du signere dem ut av Facebook eller deres e-postkonto og logge inn på din. Du må da huske å logge ut av kontoene dine etterpå, eller du ville bli logget på på datamaskinen. De vil da måtte logge på med egen regning etterpå.

I stedet for å gå gjennom alle disse problemene, bare åpne et privat nettleservindu og logg inn på kontoen din i det vinduet. Når du er ferdig, lukk vinduet og du vil bli logget ut helt. Du vet sikkert at du ikke ble logget på noen av kontoene dine på PCen. Websider du besøker, vises ikke i datamaskinens historie.

Dette er ikke en idiotsikker løsning for PCer du ikke stoler på, selvfølgelig. Programvare for skadelig programvare eller tastetrykklogging kan spionere på deg og logge passordet ditt. Men, forutsatt at du stoler på datas datamaskin, er denne metoden bare mindre problemfri.

Bypass søkemotor filtrering og se hvordan andre nettsteder ser til publikum

Google bruker søkeloggen din og den andre informasjonen den vet om deg, for å vise deg tilpassede søkeresultater. Dette er normalt nyttig, men noen ganger vil du kanskje se hvordan Google søkeresultatene ser ut til alle andre. For eksempel kan du være Googling ditt eget navn eller navnet på virksomheten din. Hvis du er logget på, kan Google vise resultater om deg høyere i søkeresultatene. Men du vil kanskje vite hvordan du rangerer innannen folks søkeresultater.

For å unnslippe denne filtreringen, bare åpne et privat nettleservindu og utfør søket ditt på Google. Du vil bli logget ut i det private nettleservinduet, slik at du får se de "rene", ufiltrerte Googles søkeresultater. Det private nettleservinduet vil også ha et nytt sett med informasjonskapsler, slik at Google ikke kan skreddersy resultatene basert på tidligere søk.

Denne metoden vil også fungere på andre søkemotorer og et hvilket som helst nettsted som gir deg en tilpasset opplevelse basert på din brukerkonto eller din tidligere aktivitet.

Ovennevnte tips handler ikke bare om søkemotorer. Privat nettlesingsmodus lar deg se hvordan en nettside ser ut til publikum. Dette kan være nyttig på Facebook, Google+ og andre nettsider for sosiale nettverk. I stedet for å logge ut og logge på igjen, kan du bruke et privat nettleservindu for å se hvordan utmeldte personer ser din sosiale medierprofil.

Forhindre produkter fra å vises i Shopping Historier og annonser

Du kan noen ganger holde bestemte søk private, ikke fra datamaskinen din og andre som bruker den, men fra nettsider på Internett.

For eksempel, la oss si at du undersøker en type produkt du vil kjøpe online, eller til og med bestemt produkt. Hvis du begynner å søke etter det på Amazon, vil Amazon huske at du så på den typen produkt. Du begynner å se annonser for produktet på Amazon selv. Du ser selv annonser som ber deg om å kjøpe det produktet på Amazon på andre nettsteder du besøker, da Amazonas annonser reklamerer deg rundt på nettet.

Hvis du ikke vil at dette skal skje, bruk et privat nettleservindu, og den aktiviteten vant, er ikke knyttet til din Amazon-konto eller nettlesingsøkt. Denne metoden er ikke bare for Amazon, men fungerer på andre online shopping nettsteder som gjør det samme.


Dette er bare noen få ting du rutinemessig kan bruke privat nettlesingsmodus for. Det er selvsagt mer. Når du vil få tilgang til en nettside med en ny nettleserstatus og uten nettleser, lagrer du data etterpå, bruk dette verktøyet.

Link
Plus
Send
Send
Pin