Skip to main content

Slik viser du navigeringslinjen i stedet for brødsmuler i Ubuntu's File Manager

Slik viser du navigeringslinjen i stedet for brødsmuler i Ubuntu's File Manager

Geoffrey Carr

Nautilus viser som standard en breadcrumb-bar som viser banen til den valgte mappen eller filen. Dette kan imidlertid ikke være effektivt hvis du trenger å gå inn i en lang bane. Du kan enkelt endre Nautilus for å vise plasseringsoppføringen i stedet for breadcrumb-baren.

Plasseringsoppføringen lar deg enkelt legge inn en sti for å navigere til en bestemt mappe eller fil. Vi viser deg hvordan du endrer breadcrumb-linjen til plasseringsoppføringen.

MERK: Når vi sier å skrive noe i denne artikkelen, og det er anførselstegn rundt teksten, skriv IKKE anførselstegnene, med mindre vi angir noe annet.

Trykk Ctrl + Alt + T for å åpne et Terminal-vindu. Skriv inn følgende linje ved spørringen og trykk Enter.

sudo apt-get install dconf-tools

Skriv inn passordet ditt når du blir bedt om det, og trykk på Enter.

Installasjonen starter og forteller deg hvor mye diskplass som skal brukes. Når du blir spurt om du vil fortsette, skriv "y" og trykk Enter.

Når installasjonen er ferdig, lukk Terminal-vinduet ved å skrive "exit" ved spørringen og trykk Enter.

Klikk Søk-knappen øverst i Unity-feltet og skriv "dconf-editor" i søkeboksen. Elementer som samsvarer med det du skriver inn, vises når du skriver. Når dconf Editor vises, klikker du på ikonet for å åpne det.

I dconf-redigereren navigerer du til følgende sted i trelisten i venstre rute.

org –> gnome –> nautilus –> preferences

I avmerkingsboksen til høyre velger du avkrysningsboksen for alltid bruk-plassering.

For å lukke dconf Editor, klikk X-knappen øverst til venstre i vinduet.

Nå blir breadcrumb-stangen plasseringsoppføringen, og du kan enkelt skrive inn en sti (eller lim inn en sti kopiert fra andre steder) og trykk Enter for å raskt gå til den mappen eller filen, som ligner på hvordan du vil kopiere banen til en fil eller mappe i Windows.

Hvis du vil gå tilbake til breadcrumb-feltet, følger du fremgangsmåten ovenfor og fjerner avmerkingsboksen for alltid bruk-plassering.

Link
Plus
Send
Send
Pin