Skip to main content

Slik oppretter du tilpassede docketemaer i OS X

Slik oppretter du tilpassede docketemaer i OS X

Geoffrey Carr

En stund tilbake viste vi deg hvordan du tilpasser OS X Dock med temaer og andre typer endringer med et lite, gratis program. I dag ønsker vi å ta det et skritt videre og skape unike tilpassede temaer ved hjelp av samme søknad.

Hvis du ikke allerede er kjent med cDock, foreslår vi at du leser artikkelen vår slik at du vet hva den kan gjøre. Det er best å flytte den lille cDock kjørbare til et sted som Applications-mappen, så det er alltid der hvis du vil bruke det, pluss det kan automatisk sjekke om oppdateringer, slik at du alltid bruker den nyeste versjonen.

Med cDock åpen, gå videre og lek med det hvis du vil. I dag ønsker vi å gjøre oss kjent med de tilpassede alternativene, så klikk på menyen ved siden av "Dock tema" og velg "Custom" og "Apply."

Docken din vil laste på ren hvit og halvtransparent (50%).

To tekstdokumenter vil også åpne, "settings info.rtf" og "settings.txt". Det anbefales at du plasserer disse dokumentene side ved side for å lette lettere tilpasning mens du går gjennom og prøver forskjellige ting.

Alle fargene på Dock din er representert av røde, grønne og blå (RGB) verdier. Hvordan finner du riktig RGB-verdi? For eksempel, hva om vi vil ha en lys rød dock uten gjennomsiktighet? Den ene er faktisk lett. Vi setter bare verdiene på grønt og blått til null, og la den røde verdien være 255. Vi øker også alfaverdien til 100.

Hvis du vil referere til en annen kilde for tilpassede RGB-verdier som passer best for din smak, er det massevis av nettsteder der ute som genererer RGB-verdier for webutviklere. CDock-instruksjonene som er inkludert i "settings info.rtf" anbefaler dette nettstedet, som er like bra som noe annet.

Merk at hver gang du gjør endringer i "settings.txt", må du lagre filen, som enkelt gjøres ved å bruke "Command + S", og deretter kan du enten søke på cDock-applikasjonen eller mer praktisk, du kan klikke det lille ikonet programmet plasserer i menylinjen for bare slike anledninger.

Det er enkelt, men hva med noe litt mer unikt? Hva med en grå Dock med en tynn-ish tre-pixel rød ramme?

Den resulterende Dock ser ut som dette, noe som er greit, men kanskje det ville se bedre ut med avrundede hjørner.

Verdiene er der, alt du trenger å gjøre er å endre tallet for hjørneradius, som vi har gitt fem. Vi har også spilt rundt med skyggeverdiene for å se hva som gjør det.

Resultatet er ganske nær det vi skal til, og vi kan fortsette å justere og rote til vi kommer opp med akkurat det vi vil ha.

Du kan se potensialet til de tilpassede Dock-alternativene, og det går mye lenger utover det. For eksempel, hvis du vil ha en 3D Dock, ville du sette dette alternativet til "1", og dette er resultatet.

Så, alternativene dine er nesten begrenset bare til din smak og fantasi. Det er en fin måte å uttrykke din individualitet på, eller passe Dock til et overordnet utseende som du skal på Mac. Kast noen tilpassede ikoner og favorittbakgrunn, og du kan få datamaskinen til å se akkurat slik du vil ha den til å se ut.

Tilpasse utseendet på OS X-installasjonen kan være tonnevis morsomt og helt forbruke livet ditt i lange perioder. Selv om det ikke gir mye i veien for vindutilpasninger, er det så mye mer du kan gjøre for å gjøre det unikt ditt.

Når det er sagt, vil vi gjerne høre fra deg nå. Hva er noen av måtene du tilpasser Macen på? Er det mulig å skape en helt unik utseende Dock appellere til deg? Lydd av i vårt diskusjonsforum og del dine tanker med oss!

cDock hjemmeside på SourceForge

Link
Plus
Send
Send
Pin