Skip to main content

Bruk manuell oppdatering for å spare batterilevetid på hvilken som helst tablet eller smarttelefon

Bruk manuell oppdatering for å spare batterilevetid på hvilken som helst tablet eller smarttelefon

Geoffrey Carr

Vil du gjøre batteriet til nettbrettet ditt eller smarttelefonen lenger? Forhindre at den automatisk sjekker etter nye e-postadresser og andre data i bakgrunnen. "Hent" vil tømme batteriet ditt raskest.

Dette tipset er spesielt nyttig på en tablett du ikke bruker hele tiden. Ved å deaktivere all den bakgrunnsaktiviteten, kan du plassere din iPad (eller en annen nettbrett) til side og få batteriet drenere mye langsommere.

Hvorfor kan du gjøre dette

Nettbrettet ditt eller smarttelefonen bruker mindre batteristrøm når den bare sitter der, gjør ingenting. Men en typisk mobilenhet våkner hele tiden. Hvis du har en konto konfigurert for "hente", våkner den regelmessig for å se etter nye e-postadresser, kontakter og kalenderhendelser. Selv om ingen er tilgjengelige, må den våkne opp og sjekke, uansett.

hvis du har problemer med å komme gjennom en dag med smarttelefonen din - eller hvis du vil legge en iPad eller en annen nettbrett på salongbordet ditt og få batteriet drenere så langsomt som mulig, så det vil ikke være dødt når du henter det - å begrense dette er en god ide.

På en iPad eller iPhone

Apples IOS sjekker automatisk for nye data på en rekke måter. Hvis du bruker en Gmail eller lignende type e-postkonto på iPhone eller iPad, må enheten hele tiden forsøke å "hente" nye data fra serveren. Dette kan være en drenering på batteriet.

Hvis du vil endre disse innstillingene, åpner du Innstillinger-skjermbildet, klikker på Mail, Kontakter, Kalendere og klikker på Alternativer for henting av nye data. Kontroller at Hent-alternativet er satt til "Manually" for å spare batteristrøm for kontoer ved hjelp av Hent. Med manuell henting vil e-postene dine, kontakter, kalendere og andre data bli sjekket når du åpner appen og sjekker manuelt.

Du kan også vurdere å deaktivere Push for andre kontoer. Push bør være mer batteridrevet, men å ha e-post og andre data som stadig blir presset til enheten, er bare en sløsing med batteristrøm hvis du ikke trenger det.

Siden iOS 7 har appene vært i stand til automatisk å sjekke om nye data, selv når du ikke bruker dem. "Oppdatering av bakgrunnsapps" betyr at apper kan bruke batteristrøm i bakgrunnen. Hvis du vil endre dette, åpner du Innstillinger-skjermbildet, klikker på Generelt, og klikker på Bakgrunnsoppdatering. Deaktiver denne funksjonen for apper du ikke vil oppdatere automatisk, eller deaktiver bakgrunnsbildeoppdatering hele systemet. Disse appene vil fortsatt få nye data når du åpner dem. Det er perfekt for en tablett du bruker sjelden.

Du kan også vurdere å deaktivere varsler. Typiske varsler skyver innhold til enheten, slår på skjermen, spiller en lyd, og kan til og med vibrere den. At alle bruker strøm, og du kan lagre det ved å deaktivere varsler du ikke trenger. Bruk skjermbildet Varsler i Innstillinger for å kontrollere disse.

På en Android Tablet eller Smartphone

Android har lignende funksjoner, selv om disse er begravet på forskjellige steder. På Android 5 kan du åpne Innstillinger-skjermbildet, trykke på Kontoer, trykke på menyknappen og fjerne merket for Automatisk synkronisering for å forhindre at Android-enheten din automatisk synkroniseres med Google-kontoene dine (og andre kontoer) i bakgrunnen. Du får ikke e-postvarsler fra Gmail hvis du gjør dette, for eksempel - men du kan fortsatt åpne Gmail-appen for å se etter nye e-poster manuelt.

På Android 4 åpner du Innstillinger-skjermbildet, trykker på Databruk, klikker på menyknappen og fjerner merket for Automatisk synkronisering av data. Avhengig av telefonen din, kan alternativet til å kontrollere dette være på et annet sted.

Android har ikke et enkelt sted du kan gå for å se apper som har tillatelse til å arbeide i bakgrunnen og deaktivere disse innstillingene. Hvis en app sparer batteristrøm i bakgrunnen, må du enten avinstallere den eller åpne appen og endre en innstilling som forhindrer det i å gjøre alt som bakgrunnen fungerer - i hvert fall det ikke er koblet til en strømkilde. Du må gjøre dette for hver enkelt app du ikke vil kjøre i bakgrunnen.

Du kan undersøke Android-enhetens batteristatistikk for å se hvilke apper som drenerer mest batteristrøm. Finn appene forfriskende i bakgrunnen og endre innstillingene for å forhindre at de gjør dette. Åpne Innstillinger-appen og trykk på Batteri for å vise disse detaljene.

Som på iOS, kan deaktivere varslinger også hjelpe. Forsikre deg om at enheten din ikke skifter hele tiden på skjermen og gjør lyd hele dagen - spesielt hvis det ikke er noe du bærer hele tiden - vil du spare batteristrøm. På Android 5 kan du kontrollere varslingsinnstillinger på ett sted. Åpne Innstillinger-skjermbildet, velg Lyd og varsling, og klikk på Appvarsler. Bruk alternativene her til å kontrollere meldinger. Flere granulære innstillinger om den eksakte typen varsler du vil motta, kan være tilgjengelige i hver enkelt app.

På Android 4 administreres varselinnstillinger fra hver enkelt app. Det er fortsatt en måte å deaktivere varsler for misbehavende apps. Bare trykk lenge på et varsel og trykk på App info for å komme i gang, eller gå til Apps-skjermen i Innstillinger og gjør det manuelt.


Instruksjonene ovenfor gjelder for Apples IOS og Googles Android, men dette tipset gjelder for hver enkelt mobilenhet. I motsetning til bærbare datamaskiner og PCer, bruker disse enhetene mesteparten av sin tid i en lavmakt, nesten helt avstand.De våkner for å hente nye data og jobber regelmessig. Nøkkelen til lang batterilevetid er å holde enheten i den lave strømtilstanden så mye som mulig, og begrenser tiden det trenger for å våkne opp for å gjøre arbeid. Selv om enhetens skjerm er slått av, kan det slå seg på for å se etter nye data og gjøre annet arbeid i bakgrunnen.

Link
Plus
Send
Send
Pin