Skip to main content

5 ting du kan gjøre med Cortana på Windows 10

5 ting du kan gjøre med Cortana på Windows 10

Geoffrey Carr

Cortana på Windows 10 er en robust digital assistent som lar deg gjøre mye mer enn bare å søke eller fortelle vitser. Mange brukere vil lure på hva de skal gjøre med Cortana, og det er her vi kommer inn. A digital assistent er noe som er nytt for de fleste, og som sådan kan de ha et problem som kommer opp med måter å bruke det på. For ikke å nevne det faktum at bruk av stemmefunksjonen kan tvinge noen brukere til å tenke to ganger.

Hva kan Cortana gjøre

Å bruke stemmen din er ikke et must, men det får det til å føles som om du er i fremtiden.

For de som er igjen lurer på hva du skal bruke Cortana for, la oss slå det ned for dere med fem ting å gjøre med Cortana.

Gjør Cortana sjekk været

Dette er vanligvis det første som kommer til å tenke på mange datamaskiner. Bare skriv "Vær" for å vite været i din plassering, eller "Vær i [type plassering her]" for å vite været et annet sted.

Be Cortana å utføre beregninger og konverteringer

Visste du at Cortana har en skjult kalkulator? Ikke sikker på hva 1 + 1 er? Cortana kan fortelle deg. Bare skriv det inn i søkeboksen og se ettersom det riktige svaret dukker opp på skjermen. Videre, hvis du vil konvertere en valuta til en annen, bare skriv inn for eksempel 100 USD til GBP. Det har aldri sviktet oss ennå, så vi er sikre på at det heller ikke vil mislykkes.

Bare vær sikker på at datamaskinen din er koblet til nettet.

Søk på nettet ved hjelp av Cortana

En av de mange tingene du kan gjøre med Cortana, er å lete etter storheten på nettet. Skriv inn hvilken som helst forespørsel du vil ha i søkefeltet, og se på magien som skjer før dine øyne.

Still inn en alarm ved hjelp av Cortana

Vil du stille inn en alarm, men for lat for å starte alarmappa? Bare skriv inn, "sett inn alarmen for [tid]." For enkelt, rett? Vi er enige. Dette vil starte Alarms and Clocks-appen, og alt brukeren trenger å gjøre neste, klikker du på lagre.

Ta en prat med Cortana

Cortana er ikke menneskelig, så forsøk på å holde en veldig meningsfylt samtale med den digitale stemmeassistenten vil føre til ingensteds. Du kan si ting som "Where's Clippy" og mer.

Bonus Tips: Bruk Cortana til å sende en epost eller bruk Cortana som en ordbok.

Samlet er Cortana en eksepsjonell service, men det er aspekter som krever forbedring. Tjenesten kan også bli funnet på Android og iOS, ikke bare Windows-plattformene.

Windows telefon Brukerne kan se hvordan du bruker Cortana Reminder-funksjonen effektivt på Windows 10 Mobile.

Hvis du er ute etter mer, sjekk ut dette innlegget på Cortana Tips & Tricks.

Link
Plus
Send
Send
Pin